Sport

Oare s-a întors Simona la Paris?

Ziarul de Vrancea
1 iun 2021 810 vizualizări

La capitolul emoții, Sorana Cîrstea ne amintește de meciurile marii absente a turneului *ea și Ana Bogdan merg în turul III al turneului de la Roland Garros

Cîrstea a confirmat din nou forma bună în care se află, învingând-o după un meci lung de două ore și 37 de minuge pe italianca Martina Trevisan (97 WTA), scor 6-4, 3-6, 6-4 în turul II al turneului de la Roland Garros.. Meciul a fost însă foarte strâns și dâmbovițeanca noastră nu și-a dovedit întotdeauna forma, dar a știut să se „trezească” în momentele importante. Primul set a fost echilibrat, în nota meciului, dar Sorana a înclinat balanța la ultimul game , pe care l-a câștigat contra serviciului. În cel de-al doilea set, serviciul Soranei a ajuns la cote minime, situația prelungindu-se și la începutul setului decisiv. Susținută de o galerie de compatrioți foarte activă, Martina s-a desprins de la 2-2 la 5-2, câștigând cu 6-3. Italianca a început mai bine setul decisiv și a avut 2-0 și 3-1, dar Cîrstea a revenit și a egalat (3-3). Trevisan a avut 4-3, dar Sorana a reușit să egaleze și a făcut un break care s-a dovedit capital (5-4). Românca a servit pentru meci, dar a fost nevoită să salveze două mingi de break, apoi a ratat două mingi de meci, însă a fructificat-o pe a treia (6-4). Sorana Cîrstea a încheiat cu trei ași și o singură dublă greșeală (culmea, la a doua ming de meci) în timp ce Trevisan a avut nu mai puțin de 10 duble greșeli. Cele două au avut procentaje scăzute la ambele servicii, au fructificat același număr de mingi de break (7/13), Cîrstea a avut mai multe mingi direct câștigătoare (29-26), dar și mai multe erori neforțate (46-28).

În turul al treilea, Sorana Cîrstea o va înfrunta pe rusoaica în revenire de formă Daria Kasatkina (37 WTA), care a dispus sever de elvețianca Belinda Bencic, a zecea favorită, cu un sec 6-2, 6-2. Singurul meci dintre Sorana Cîrstea și Daria Kasatkina s-a încheiat cu victoria rusoaicei, 6-3, 6-1, în 2018, în turul al doilea la Madrid.

Ultima jucătoare română care a jucat aseară în turul II la Roland Garros, Mihaela Buzărnescu a încercat și, în mare parte a reușit, să dea o replică puternică Serenei Williams. În primul set, românca, deși a servit excelent, a fost victima „torpilelor” americancei, setul decizându-se la un singur break. Mult mai bine a evoluat „Michi” în setul doi și, pe fondul unei ușoare relaxări a Serenei, a izbutit să egaleze scorul la seturi. Din păcate, Serena a revenit puternic în decisiv și românca a fost nevoită să se recunoască învinsă la final Scor; 6-4,5-7 61, în două ore și șase minute.


Sorana Cîrstea este a doua româncă ajunsă în turul al treilea la Roland Garros, după Ana Bogdan, care a beneficiat de retragerea japonezei Naomi Osaka. Adversara Anei Bogdan în această fază va fi spaniola Paula Badosa (35 WTA), care a învins-o cu 6-2, 6-0 pe muntenegreanca Danka Kovinic (62 WTA).

Dacă meciul Soranei cu Trevisan a fost plin de neprevăzut, nu acesta a fost cel mai senzațional meci al zilei, . În meciul dintre Katerina Siniakova (Cehia) și Veronika Kudermetova (Rusia), cehoaica a cîștigat primul set la tie-break (9-7), după ce a fost condusă cu 0-3 și 2-5. Kudermetova a replicat în setul secund cu 7-5 (după ce Siniakova a condus cu 3-0), iar în setul decisiv Veronika a ajuns la 5-1, dar Katerina și-a adjudecat cinci game-uri consecutive în aproape trei zile de joc. Tot ieri s-a calificat fără joc și rusoaica de 35 de ani Elena Vesnina, deoarece Petra Kvitova (Cehia) s-a retras. Alte rezultate de ieri: Tamara Zidansek (Slovenia) - Madison Brengle (SUA) 6-4, 6-1; Marketa Vondrousova (Cehia) - Harmony Tan (Franța) 6-1, 6-3; Polona Hercog (Slovenia) - Caroline Garcia (Franța) 7-5, 6-4; Danielle Collins (SUA) - Anhelina Kalinina (Ucraina) 6-0, 6-2; Viktoria Azarenka (Belarus) – Clara Tauson (Danemarca) 7-5, 6-4; Madison Keys (SUA) – Leylah Fernandez (Canada) 6-1, 7-5; Anastasia Pavliucenkova (Rusia) – Ajla Tomljanovic (Australia) 6-2, 6-3.

Rezultate bune ale fetelor noastre și la dublu. Andreea Mitu și Iulia Putințeva din Kazahstan au trecut de cuplul Alicja Rosolska/Coco Vandeweghe (Polonia/SUA), scor 3-6, 6-3, 6-2, după o oră și 48 de minute. Raluca Olaru și ucraineanca Nadia Kicenok, au avut în față pe sora geamănă a Nadiei, Ludmîla, în echipă cu australianca Arina Rodionova. Raluca și Nadia au dispus cu 6-2, 5-7, 6-4 și vor juca în turul II cu franțuzoaicele Clara Burel și Chloe Paquet.

Din turneul ATP merită să menționăm „maratonul” de patru ore susținut de japonezul Kei Nishikori și rusul Karen Hacianov, câștigat de japonez cu 4-6, 6-2, 2-6, 6-4, 6-4. Nishikori este fost finalist la US Open, dar în acest moment, favorit era rusul. Nishikori a avut meci de patru ore și în primul rund, cu italianul Alessandro Gianessi.

Astăzi, avem reprezentante doar în probele de dublu feminin: Mihaela Buzărnescu și Patricia Țig vor întâni perechea Lara Arruabarrena / Caroline Dolehide (Spania / SUA), Irina Begu și argentinianca Nadia Podorovska, vor juca contra echipei franceze Estelle Cascino / Jessika Ponchet, iar Monica Niculescu și letona Jelena Ostapenko vor întâlni cuplul Marta Kostiuk / Aliaksandra Sasnovici (Ucraina / Belarus).

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.