Sport

O puștoaică în calea Simonei Halep

Ziarul de Vrancea
7 oct 2021 951 vizualizări

Ucraineanca de 19 ani Marta Kostiuk va fi prima adversară a româncei la Indian Wells *Irina Begu a trecut în turul II, Gabi Ruse și Raluca Olaru au fost eliminate

Prima reprezentantă a României calificată în turul II al turneului WTA 1000 de la Indian Wells este Irina Begu (68 WTA), care și-a dovedit din nou calitatea de luptătoare în partida câștigată cu 6-2, 7-6 în fața jucătoarei franceze Fiona Ferro (83 WTA). Românca a început în forță și a câștigat primul set cu 6-2. Adversara și-a ridicat nivelul în debutul manșei secunde și s-a desprins repede la 3-0, iar apoi și-a păstrat avansul până la 5-2, iar meciul părea că se îndreaptă spre decisiv. Irina a avut însă o revenire de senzație și a egalat la 5, după ce a salvat 3 mingi de set ale adversarei. Ferro a făcut apoi 6-5 și după ce a mai salvat o minge de set, Irina a împins setul în tie-break, pe care l-a câștigat cu 7-3. Ea va juca în turul II cu elvețianca Jil Teichmann (cap de serie nr. 31) care a trecut direct în turul II.Din păcate, de-abia ieșită din calificări,Gabriela Ruse (92 WTA) a fost eliminată de către o altă jucătoare franceză, Alizé Cornet (64 WTA). Scorul a fost 6-3, 7-6 pentru Cornet. Gabi a jucat mai bine în setul secund, când a condus cu 4-2 și 5-4, dar a pierdut la luptă în tie-break, cu 5-7.

În altă ordine de idei, Simona Halep va avea o adversară în premieră în turul II al turneului, ucraineanca Marta Kostiuk (58 WTA). Considerată copilul-minune al tenisului ucrainean, Marta este acum în vârstă de 19 ani. Ea a trecut de chinezoaica Zhang Shuai (58 WTA), scor 6-3, 1-6, 6-2.

La dublu, Raluca Olaru și ucraineanca Nadia Kicenok au fost eliminate în primul meci la dublu de către perechea americană Muhammad/Jessica Pegula (SUA), scor 3-6, 6-3, 7-10.

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.