Sport

O nouă provocare pentru Gyenes

Ziarul de Vrancea
22 nov 2018 445 vizualizări

Pilotul sătmărean va concura pentru prima dată la Raliul Dakar din Peru la clasa Malle Moto

Pe 6 ianuarie 2019 se va da startul, din Lima, într-o nouă ediție a Raliul Dakar, care, de această dată, se desfășoară în întregime în Peru, deșertul Atacama fiind principala provocare pentru sutele de concurenți.  Pentru Emanuel Gyenes, pilotul “Autonet Motorcycle Team”, aceasta va fi o ediție în care va concura la categoria Malle Moto, cea despre care se spune că este cea mai dură din raliu. Mani Gyenes nu va avea echipă de asistență tehnică și, după sutele de kilometri parcurși în fiecare zi, va trebui să își pregătească singur motocicleta. Organizatorii îl privesc ca favorit la câștigarea categoriei, însă, după accidentarea suferită în weekend, drumul către linia de sosire din Lima va fi mult îngreunat. În 2007, Mani debuta în Raliul Dakar, clasându-se pe locul 46, în ultima ediție africană a raliului. Anii au trecut, experiența pilotului sătmărean în cea mai dificilă competiție de anduranță din lumea sporturilor cu motor a crescut, acesta trecându-și în palmares inclusiv două victorii, la clasa Maraton, și un loc 14, la general. în 2019, cand va lua startul pentru a noua oară, Mani a decis să concureze la Malle Moto, categoria în care trebuie să ai grijă de motocicletă doar cu uneltele pe care ți le-ai pus într-o cutie pe care ți-o transportă organizatorii de la un bivuac la altul. „Mi-am dorit dintotdeauna să concurez și la Malle Moto, iar acum este momentul potrivit pentru că raliul este doar în Peru, nu mai mergem în Bolivia, unde erau mai multe șanse să se strice motocicleta. Le mulțumesc celor care m-au ajutat să achiziționez noua motocicletă, care este mult mai ușoară și mai facil de pilotat, comparativ cu generația precedentă”, a spus Gyenes.

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.