Sport

O nouă pacoste peste rugbiul românesc

Ziarul de Vrancea
26 mar 2018 762 vizualizări

“Stejarii” ar putea pierde calificarea la Cupa Mondială pentru că ar fi folosit un sportiv  din Tonga fără drept de joc * conform presei spaniole, Sione Faka'osilea ar fi jucat în naționala țării sale la rugby în 7 * Rugby Europe a amânat pe joi verdictul în cazul arbitrului Vlad Iordăchescu

Cotidianul spaniol As a anunțat, ieri, că România riscă să rateze prezența la Cupa Mondială din Japonia după ce l-ar fi folosit pe Sione Faka'osilea, jucător din Tonga, naturalizat, care nu ar fi avut dreptul de a evolua. Faka'osilea a jucat pentru reprezentativa de rugby în șapte din Tonga în competiția Gold Coast 2012-2013 și nu ar mai fi avut dreptul de a evolua pentru o altă echipă națională. Jucătorul din Tonga, în vârstă de 31 de ani, a debutat în naționala României în martide 2017, într-o partidă cu Rusia, și a evoluat de atunci în șase din opt meciuri din cadrul Rugby Europe  Championship, în 2017 și 2018. Dacă forurile internaționale de rugby vor considera că Faka'osilea a fost folosit încălcând regulamentul de naturalizare al World Rugby, România va pierde calificarea la Cupa Mondială din Japonia, deoarece vor fi anulate victoriile obținute cu sportivul din Tonga pe teren. Potrivit sursei citate, World Rugby a eliminat de curând echipa statului Tahiti din calificările pentru Cupa Mondială, după ce a aliniat doi jucători ineligibili în meciul câștigat cu Insulele Cook.În cazul unei soluții împotriva "stejarilor", Spania va obține calificarea directă al Cupa Mondială din Japonia, iar Rusia va merge în competițiile de recalificare pentru CM 2019.În privința deciziei Rugby Europe în legătură cu prestația arbitrului român Vlad Iordăchescu la partida Belgia – Spania, nimic nou sub soare. Membrii conducerii Rugby Europe au dezbătut "elementele" legate de acest meci și au cerut detalii suplimentare în ceea ce privește această partidă, arbitrată de Vlad Iordăcehscu, care a dus la calificarea "stejarilor" la Cupa Mondială din 2019, informează FR Rugby. După cum precizează un comunicat al Rugby Europe, “o nouă reuniune a fost stabilită pentru joi, 29 martie”. În replică, FRR a anunțat  că va pune la dispoziția Rugby Europe și World Rugby toate informațiile solicitate, astfel încât această perioadă "să se încheie cu o serie de concluzii clare și cu proceduri bine stabilite pentru viitor".

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.