Sport

O medalie pe nepusă masă

Ziarul de Vrancea
18 iun 2017 1550 vizualizări

Echipa feminină de spadă, într-o componență complet nouă, a cucerit bronzul la Campionatele Europene de scrimă de la Tbilisi

 

Echipa feminină de spadă a României, în componența Amalia Tătăran (CS Dinamo), Greta Vereș (CSA Steaua), Raluca Sbîrcia (CSU Craiova) și  Adela Danciu (CSU Craiova), s-a clasat, sâmbătă, pe locul trei la Campionatele Europene de la Tbilisi.  Pe tabloul de 16, România a trecut de Spania, scor 45-36, iar apoi, în sferturi, a învins Ucraina, scor 44-40. În semifinale, româncele au pierdut în fața Rusiei, scor 41-45. Pentru locul trei, România a luptat cu Estonia, pe care a învins-o cu 45-38. Medalia de sâmbătă este a doua a delegației României la Tbilisi, după cea obținută de Bianca Pascu la sabie feminin individual. "Noi am crezut în noi și am muncit mult ca să cucerim o medalie. Mă bucur că au fost anumite persoane care au crezut în noi și că am reușit prin muncă și cu răbdarea anumitor persoane să ne concentrăm și să ne adunăm, să fim o echipă și să cucerim medalia. Dinainte să plecăm am avut o presimțire, am zis că nu avem nimic de pierdut. Ne-am unit și cred că atunci când am intrat în ultimul releu cu Ucraina și mă conducea cu trei tușe nu cred că își punea nimeni vreo speranță, dar am încercat, m-am uitat la fete, am zis: «Trebuie să încerc, să dau tot, pentru că merităm». Cu Rusia a fost o presiune enormă. Mai avem de muncit ca să acumulăm și acel puțin care a făcut diferența", a spus Amalia Tătăran. Amalia Tătăran a precizat că la Campioatele Mondiale de la Leipzig, din luna iulie, obiectivul va fi același ca la CE: clasarea pe unul dintre locurile V-VIII. A fost prezentă la sosirea medaliatelor și Ana Maria Popescu. Președinta FR Scrimă, Laura Cârlescu, a declarat că nu se aștepta la această performanță. Fetele s-au autodepășit și au demonstrat că pot să formeze o nouă echipă, a precizat fosta sportivă. Ea a precizat că și faptul că Ana Maria Popescu va reveni în competiție este foarte important: "Alături de Ana fetele vor fi și mai unite, vor forma o adevărată echipă".Oficialul FR Scrimă a menționat că este încrezătoare în priviința șanselor delegației României la Campionatele Mondiale. "Suntem liniștiți în privința tuturor echipelor. Chiar dacă la această ediție băieții nu au reușit să obțină o medalie ei se antrenează în continuare și sunt convinsă că vor face un rezultat frumos la CM  de la Leipzig".

La sabie masculin, echipa României, în componența Tiberiu Dolnicenu (CS Dinamo), Alin Badea (CSA Steaua), Iulian Teodosiu (CS Dinamo), George Iancu (CSA Steaua), a încheiat pe poziția a șasea. În prima confruntare de pe tabloul de 16, România a învins Bulgaria, scor 45-23, apoi, în sferturi, a pierdut în fața Germaniei, cu 39-45. Pe tabloul pentru locurile 5-8, România a învins Georgia cu scorul de 45-40, însă apoi a fost învinsă de Ucraina, cu 38-45.

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.