Sport

O fi vreun business?

Ziarul de Vrancea
13 apr 2020 802 vizualizări

Guvernul pune în discuție o hotărâre prin care România s-ar arăta dispusă să organizeze mai multe meciuri la Euro2020

Ministrul Tineretului și Sportului, Ionuț Stroe, a anunțat, ieri, pe un site de socializare, că România este dispusă să găzduiască mai mult de patru meciuri în cadrul Campionatului European de fotbal EURO 2020, această propunere discutând-o și cu premierul Ludovic Orban. După decizia amânării turneului final pentru anul 2021 luată de UEFA, autoritățile din unele dintre cele 12 țări organizatoare s-au arătat rezervate în ceea ce privește găzduirea unor meciuri ale CE. „Pot să confirm că Bucureștiul va găzdui în mod sigur cele patru meciuri din calendarul EURO 2020 care s-a amânat cu un an. Din păcate există în Europa orașe dintre cele organizatoare care resimt mult mai dur impactul acestei pandemii și deja au anunțat, oficial sau nu, că au dificultăți în a-și onora angajamentul luat pentru anul acesta. În acest context pot spune foarte clar și limpede că noi ne afirmăm disponibilitatea în a prelua organizarea acestor meciuri. Pentru că este o chestiune care ține de onoarea, ține de imaginea și posibilitățile acestei țări. Acest lucru l-am discutat și cu premierul Ludovic Orban, l-am comunicat și președintelui Federației Române de Fotbal, cu care am discuții constante... și suntem dispuși să organizăm mai multe meciuri la București în EURO 2020”, a spus ministrul într-o transmisiune video pe Facebook. „Am scris deja o Hotărâre de Guvern care practic va reconfirma în mod oficial angajamentul nostru ferm pentru organizarea acestui extrem de important eveniment. În momentul de față Hotărârea de Guvern se află la Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației, unde probabil are deja obținut avizul. Iar mâine va intra pe ordinea de zi a Guvernulu i sub rezerva obținerii unui aviz similar din partea Ministerului Justiției”.

Stroe susține că prin găzduirea mai multor partide România va acumula experiență în organizarea de evenimente sportive majore.”EURO 2020 este un exercițiu foarte util care practic ne pregătește pentru ceea ce ar trebui să se întâmple ulterior cu această minunată infrastructură sportivă pe care în momentul de față o construim. Ea poate fi pusă în valoare numai dacă noi vom organiza competiții majore importante în plan european și mondial la București. De asta spun că EURO 2020 este un exercițiu util, iar în 2021 vom avea și infrastructură și vom câștiga și ceva experiență pentru ceea ce va urma”, a precizat Ionuț Stroe.

România poate ajunge la Euro doar dacă va trece de Islanda în semifinalele barajului din Liga Națiunilor, iar apoi va câștiga și meciul cu învingătoarea dintre Bulgaria și Ungaria. Euro amânat, va avea loc în vara anului viitor

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.