Sport

O etapă cu multe așteptări

Ziarul de Vrancea
20 iul 2017 300 vizualizări

Cele mai importante meciuri din runda a doua sunt ACS Poli Timișoara – FCSB și CFR Cluj – FC Viitorul

Din etapa a doua încep deja să se dispute derbiurile Ligii I, aceasta firește, dacă luăm în considerație ca derbiuri și alte meciuri în afară de FCSB – Dinamo și “vițăvercea”. Vorbind de FCSB, care a învins greu pe FC Voluntari datorită unui gol marcat în prelungiri de Dennis Man (jucător proscris anul trecut de Gigi Becali pentru o clauză cu UTA), formația antrenată de Nicolae Dică are un meci la Timișoara care începe să semene a derby. Nu numai pentru “dragostea nețărmurită” cu care sunt întâmpinați bucureștenii pe Bega, dar și pentru maniera categorică și plăcută ochiului în care elevii lui Ionuț Popa s-au impus pe sinteticul de la Chiajna. În plus, FCSB pregătește meciul de marți cu Skoda Plzen din turul III preliminar al Ligii Campionilor, iar Ionuț Popa abia așteaptă să le tragă o mamă de bătaie “steliștilor” ca să-i bage în ședință.

Sâmbătă seara, un alt derby între două echipe cu veleități la titlu, CFR Cluj și Viitorul, dar și între doi prieteni și colegi de generație aurită: Dan Petrescu și Gică Hagi. Echipa lui Hagi și-a făcut temele (și încă bine) în fața unei echipe modeste, însă CFR, cu cea mai tare campanie de transferări din acest intersezon, a cam rămas datoare la Botoșani. Este clar că în ciuda prieteniei, nu va fi pace pe dealul Gruia.

Interesant pare a fi și meciul FC Voluntari – Astra Giurgiu. Unii pe val, alții sub val, unii vor să demonstreze că binomul Cupă-Supercupă este doar un început de drum, alții că Astra poate renaște și fără bonomia lui Șumudică. Pe stadionul “Tineretului” din Brașov, se joacă din nou fotbal de Liga I, dar este vorba doar de meciul promovatelor. La modul în care s-au văzut cele două echipe, e greu de dat un pronostic. Este, “totuși” , trist că stadionul din Brașov este gazdă doar pentru Sepsi, iar cel din Ploiești – pentru Juventus din Colentina!  CSU Craiova mai joacă un meci acasă (la Severin!), iar Gaz Metan Mediaș, încă unul în deplasare. Dacă oltenii sunt mari favoriți în fața Concordiei (greu debut pentru Vasile Miriuță), nici Mediașul nu prea e de văzut învingătoare la Iași, chiar dacă ambele echipe sunt în reconstrucție.

În fine, Dinamo ar putea să mai scoată vreun as din mânecă și în fața botoșenenilor. Fie Fausto Rossi, fie mult-așteptatul Albin. În concluzie, o etapă cu meciuri pe cinste!

 

Programul etapei a II-a (21-24 iulie)

Vineri: Sepsi Sfântu Gheorghe – Juventus București (18:30), ACS Poli Timișoara – FCSB (21:00)

Sâmbătă: CSU Craiova – Concordia Chiajna (18:30), CFR Cluj – FC Viitorul (21:00)

Duminică: CSM Politehnica Iași – Gaz Metan Mediaș (18:30), Dinamo – FC Botoșani (21:00).

Luni: FC Voluntari – Astra Giurgiu (21:00).

Partidele sunt transmise pe canalele LookTV, DigiSport și DolceSport.

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.