Sport

O calificare miraculoasă a “stejarilor”

Ziarul de Vrancea
17 mar 2018 470 vizualizări

Rugbiștii români au pierdut, ieri, în Georgia însă au ajuns direct la Cupa Mondială datorită înfrângerii Spaniei în Belgia * la acest meci, arbitrajul românuluin Vlad Iordăchescu a inflamat peninsula

Echipa națională de rugby a României a pierdut  în Georgia, scor 16-25 (6-10), în ultimul meci din Campionatul European, dar a obținut neașteptat calificarea la Cupa Mondială din Japonia, din 2019, în urma succesului surprinzător obținut de Belgia în fața Spaniei, cu 18-10 (12-0). "Stejarii" termină pe locul 2 competiția, cu 14 puncte, după campioana Georgia, cu 23 de puncte. În urmă cu fix o lună, naționala de rugby era înfrântă în Spania cu 10-22 Calificarea la Cupa Mondială era pusă în pericol, drumul către Japonia părea destul de anevoios, cu alte câteva meciuri, printre care și o ”dublă” cu Samoa. Georgienii erau califcați direct la CM, astfel că și românii obțin "biletele". Spania, echipa favorită la califcare înaintea acestei etape, a terminat pe locul III, cu 13 puncte, și va trebui să treacă mai multe meciuri de baraj pentru a ajunge în Japonia. Ieri la Tbilisi, punctele stejarilor au fost reușite de Andrei Rădoi, încercare în prelungirile partidei, transformată de Vlaicu, și de alte trei lovituri de penalitate fructificate de același Vlaicu, în minutele 11, 40 și 62. Gruzinii au cucerit și Cupa Antim Ivireanu, după ce au reușit trei eseuri, prin Lomidze ('22), Sicinava ('41) și Asiașvili, '72, primele două transformate de Matiașvili, care a mai marcat din două lovituri de pedeapsă, în minutele '8 și 47.

Belgia, naționala pe care România a învins-o săptămâna trecută la Buzău cu scorul de 62-12, a învins Spania cu 18-10. Ibericii îl consideră ca principal “autor” al acestui rezultat, pe arbitrul român Vlad Iordăchescu, care a fost “alergat” de către jucătorii spanioli după meci. pentru prestația sa, care, în opinia lor, a avantajat decisiv echipa gazdă. Iordăchescu a părăsit cu greu stadionul din Burxelles, unde a avut loc meciul. În presa spaniolă opiniile sunt asemănătoare: “Arbitrul a tăiat acțiunile de atac ale Spaniei și le-a permis belgienilor să placheze în aer”, au acuzat jurnaliștii de la Marca. "Meicul pierdut de iberici a fost arbitrat în mod scandalos de un... român", a scris Le Figaro. Mai mulți utilizatori ai rețelelor de socializare au postat mesaje în care se declară consternați de delegarea unui arbitru român la partida de la Bruxelles și îl acuză pe Octavian Morariu, președintele Rugby Europe, forul continental de profil, de "manevre" pentru calificarea României. România va participa la a noua ediție a Cupei Mondiale, fiind una dintre reprezentativele care a fost prezente la toate întrecerile. ”Stejarii” își știu deja și adversarii pe care îi vor înfrunta în Japonia. Astfel, vor evolua cu Irlanda, Scoția, Japonia și Samoa/Spania/Portugalia. Debutul ar urma să fie pe 20 septembrie 2019, în compania reprezentativei țării gazde,în partida de deschidere a Cupei Mondiale.

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.