Sport

O buclă favorabilă „alpiniștilor”

Ziarul de Vrancea
2 iul 2019 882 vizualizări

Sâmbătă va începe Turul Franței, cu startul la Bruxelles, în onoarea legendarului Eddy Merckx

Turul Franței 2019 a ajuns la ediția 106, iar caravana se va pune în mișcare sâmbătă – 6 iulie, la Bruxelles, acolo unde se desfășoară și primele două runde. Rutele sunt spectaculoase, cicliștii urmând să parcurgă în total 21 de etape. Întreg traseul măsoară 3.460 de kilometri, iar cinci etape vor fi în ascensiune. Startul de la Bruxelles va marca, practic, a 50-a aniversare a lui Eddy Merckx de la câștigarea primului titlu în Tour de France. Belgianul avea să câștige ulterior de alte patru ori cursa. Pe parcursul celor 21 de etape sunt prevăzute și două zile de pauză, după rundele 10 și 15. Etapa a doua este prima care poate crea niște ecarturi între oamenii de general, după contratimpul pe echipe de 27,6 kilometri din capitala Belgiei. După câteva etape favorabile în special sprinterilor, prima bătălie în ascensiune va fi dată la finalul etapei a VI-a, la Planche des Belles Filles. Cățărarea din Masivul Central va avea o lungime de 7 km și o pantă medie de 8,7%. Din săptămâna a doua se va contura grupul oamenilor care se vor bate până în ultima zi pentru tricoul galben. În etapele 12-15, caravana va fi în Pirinei, iar după un contratimp individual de 27,2 km, urmează două runde care se termină la mare altitudine. De pe hartă nu lipsește ascensiunea pe Tourmalet, finiș în acest an în etapa a 14-a. Vârful este și cel mai „vizitat” de cicliști în istoria Turului Franței.

După două etape de tranziție, rutierii vor fi în Alpi pentru ultimele bătălii. Îi așteapă trei etape extrem de frumoase, cu vârful Galibier aproape de finalul etapei a 18-a, urmate apoi de alte două runde care se vor încheia la peste 2.000 de metri altitudine (trei etape se încheie în 2019 la peste 2.000 de metri altitudine). Cățărarea finală de la Val Thorens (etapa a 22-a) este în lungime de 33 de kilometri. Așadar se așteaptă un Tur al Franței propice pentru cățărători. Diferențele create la contratimp vor avea o pondere mai mică față de alte ediții în Tour de France 2019. Câștigătorul ediției precedente a Turului Franței este ciclistul britanic Geraint Thomas de la echipa )Aky”, actualmente Ineos

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.