Sport

O bere pentru primul loc

Ziarul de Vrancea
22 nov 2017 731 vizualizări

Astăzi, de la ora 20:00 la Plzen, Viktoria – FCS București în penultima etapă din grupa G a Ligii Europa * meciul poate fi vizionat pe Pro TV și Telekom Sport

 

Calificată cu două etape înainte de finalul grupei, FCSB își permite luxul să-și odihnească jucătorii în partida de la Plzen, contra unui adversar devenit tradițional și cal de bătaie pentru elevii lui Nicolae Dică. Ne amintim, cele două echipe s-au întâlnit și în turul III preliminar al Ligii Campionilor, FCSB câștigând cu 4-1 chiar pe stadionul unde se dispută partida de astăzi, după ce au  remizat pe teren propriu. Mai mult, formația din orașul berii a avut probleme serioase în ultimii ani și cu alte echipe românești, fiind răpusă pe teren propriu și de Petrolul, și de Astra. Relocate împreună în grupa D, echipele s-au reîntâlnit pe Arena Națională și victoria a revenit tot FCSB cu 3-0. Fapt cu atât mai curios, cu cât dacă echipa bucureșteană mai șchiopătează din când în când în campionat, Viktoria zburdă în campionatul cehesc, având 14 puncte avans în frunte față de marea favorită, Slavia Praga, între ele insinuându-se Sigma Olomouc cu un punct mai mult decât praghezii. În ultima etapă, echipa antrenată de Pavel Vrba a învins cu 4-1 în deplasare pe Slovacko, goluri marcate de Kopic 2, Hejda și Kolar. A fost a 14-a victorie consecutivă a Viktoriei în campionatul slovac. În plus, cehii privesc cu mai multă atenție partida de astăzi, o victorie în fața echipei române putându-i aduce, în postura de a doua calificată cu condiția ca Hapoel Beer Sheva să nu câștige la Lugano.

Echipa bucureșteană, spre deosebire de cea din Plsen, vine din postura de calificată și nu după o victorie, ci după un eșec la Iași, eșec care n-a căzut bine deloc oficialilor, în special patronului Gigi Becali. Deși Dică ar fi vrut să menajeze mai mulți jucători în vederea partidei de campionat de la Giurgiu cu Astra, șeful din Pipera și-a impus punctul de vedere. L-a cerut pe Budescu în echipă neapărat, în plus, a insistat pentru introducerea în primul “unsprezece” a unor jucători cu evoluții palide, Alibec și Golofca, în scopuri comerciale. În privința lui Alibec, Plzen este singura echipă în care Denis a înscris în această toamnă (de două ori). Se pare că Becali vrea să-l vândă, în continuare bine pe mangaliot, iar pentru Golofca are o ofertă din China. Nici Becali, nici Dică nu dorește să trateze la preț de matineu acest meci, chiar dacă unele rezerve își vor face loc în echipă. Dică vizează păstrarea locului I în grupă (care poate fi rezolvată mai ușor în ultimul meci, cu Lugano), care ar asigura un regim mai bun la tragerea la sorți pentru primăvară, Becali se gândește la prima de victorie de la UEFA. Fiecare cu ce-l doare! Astfel, deși FCSB face parte din grupul echipelor deja calificate (alături de Dinamo Kiev, Arsenal, Lazio și Zenit Sankt Petersburg), o țâră de miză tot se poate găsi!

 

Formațiile probabile

Viktoria: Kozacik – Reznik, Hejda, Hubnik, Limbersky – Horava, Hrosovsky – Petrzela, Kolar, Kopic – Krmencik.

FCSB: Niță - Bălașa, Larie, Planic, Momcilovic – Popescu, Nedelcu – Golofca, Budescu, Coman – Alibec.

Arbitru: Ivan Bebek (Croația)

Clasament: 1. FCSB – 10 p; 2. Plzen – 6 p; 3. Beer Sheva – 4 p; Lugano – 2 p. De la aceeași oră se mai joacă meciul Lugano – Hapoel Beer Sheva.

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.