Sport

Nu vă zgârciți la goluri!

Ziarul de Vrancea
5 aug 2019 697 vizualizări

Astăzi, de la ora 21:00, CFR Cluj – Celtic Glasgow, în turul III preliminar al Ligii Campionilor *meciul va fi televizat pe Look Plus

După ce a trecut de doi adversari nu foarte puternici, dar incomozi, FC Astana și Maccabi Haifa, echipa lui Dan Petrescu se va confrunta astăzi cu o echipă cu mult ștaif, care în trecutul ei a câștigat nenumărate titluri în Scoția, a obținut o victorie istorică în Cupa Campionilor Europeni în 1967, în fața unui „monstru” al vremii, Inter Milano alias Helenio Herrera, a mai făcut o finală în 1970, pierdută în prelungiri contra Feyenoord Rotterdam. Dar și fost eliminată și de o echipă românească, Poli Timișoara în Cupa Cupelor 1980. De atunci, fotbalul scoțian a devenit din ce în ce mai zgârcit cu suporterii. Conflictele fotbalistice și religioase între singurii granzi de la Nord de râul Tweed (Celtic și Rangers), sunt singurele amănunte picante din acest fotbal scoțian, pentru că exodul spre Anglia a sărăcit cluburi care în alte vremuri mai însemnau ceva: Dundee, Dunfermline, Aberdeen, Hearts, Hibernian. Celtic însă are momente și în ultima vreme în care ține morțiș să amintească vorba românească „fost-am, lele!”. În sezonul trecut, Celtic a ajuns în primăvara Ligii Europa, fiind eliminată de Valencia. Antrenată acum de Neil Lennon, Celtic este o echipă cam pe același calapod cu cea a lui Dan Petrescu: fotbal de angajament în stil britanic, apărare ermetică (poarta neperforată de trei meciuri) și eficacitate la fazele fixe, ceea ce nu poate constitui vreun avantaj pentru clujeni. Lennon preferă sistemul 4-4-2, ceea ce este tentat să facă și Dan Petrescu, pentru a contracara densitatea de la mijlocul terenului. O mare pierdere pentru CFR este Culio, esențial în ultimele partide europene, însă accidentat, în timp ce golgeterul Țucudean va fi în continuare rezervă. Formațiile probabile:

CFR: Arlauskis – Susic, Vinicius, Burcă, Camora – Djokovic, Bordeianu, Aurelio, Deac – Omrani, Rondon.

Celtic: Bain – Bolingoli, Ajer, Bitton, Elhamed – Christie, Forrest, McGregor, Brown – Johnston, Edouard.

Arbitru: Srdjan Jovanovic (Serbia)

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.