Sport

Nu se schimbă sistemul competițional

Ziarul de Vrancea
28 iul 2020 831 vizualizări

În ajunul Adunării Generale a LPF, secretarul general Justin Ștefan e categoric *la ședință se va disputa doar modalitatea calendarului pentru a se încheia sezonul pe teren

Adunarea Generală a LPF, care va avea loc astăzi, va decide cu siguranță modalitatea de finalizare a sezonului competițional din Liga I, ediția 2019-2020 în condițiile pandemiei de noul coronavirus.S-au vehiculat multe soluții, printre care „înghețarea” play-out-ului dublată de schimbarea sistemului competițional, omologarea rezultatelor echipelor care au fost suspendate din cauza infectărilor cu înfrângeri la masa verde, sau continuarea cu orice preț a sezonului până la sfârșit, care depinde, evident, de evoluțiile lui SarCov-2 pe scena românească. Cu o zi în urmă, președintele FRF, Răzvan Burleanu,s-a exprimat în favoarea unui sistem cu 16 echipe: „FRF a propus de acum doi ani acest sistem cu 16 echipe. Noi vom fi de acord. Mâine este această Adunare Generală a LPF, iar pe 3 august avem Comitetul Executiv. Când am făcut analiza, s-au luat în considerare numărul de spectatori, audiența TV, miza echipelor. S-ar păstra același sistem, play-off / play-out. Acest sistem play-off / play-out este bun, dar are anumite dezavantaje. Dacă vom avea trecerea la 16 echipe, vei avea o mult mai bună utilizare a datelor competiționale. Vrem să introducem o punte de legătură între play-off și play-out. Un alt avanataj al sistemului cu 16 echipe este o mai bună folosire a infrastructurii sportive și existența mai multor oportunități pentru jucători și antrenori. Există și dezavantaje, banii din drepturile TV vor fi împărțiți la 16 echipe”, a spus Răzvan Burleanu.

LPF, prin vocea secretarului general, Justin Ștefan, spune că ședința de astăzi nu va lua în discuție schimbarea sistemului competițional al Ligii I. „Am văzut opinia domnului Burleanu, exprimată în ultimele zile, din ceea ce a spus el am înțeles că vorbește de un scenariu și eu, ca organizator de competiții, nu vă pot spune sub nicio formă că avem în vedere o astfel de soluție. În cadrul Adunării Generale a LPF, categoric că vom discuta despre modificarea calendarului competițional pentru a putea să terminăm acest sezon, cel puțin în zona de play-out. Vom înainta o propunere de modificare a calendarului către Comitetul Executiv al FRF și am încredere că FRF, având în vedere că îi au ca parteneri pe cei care au contract și cu noi pe drepturile de televizare, vor găsi soluții să terminăm competiția pe terenul de joc. Nu cred în soluții sportive luate la nivelul birourilor administrative. Este impropriu să vii în luna martie, aprile sau mai și să spui că unul dintre scenarii este să modifici numărul de echipe din campionat. Un astfel de scenariu ar fi însemnat că nimeni nu ar mai fi fost interesat de competiție. În momentul în care avem o competiție în desfășurare, această competiție trebuie să se joace doar pe teren. Vă dați seama ce produs am fi oferit noi televiziunilor, în măsura în care am fi spus se joacă play-out-ul, dar se va modifica numărul de echipe. Nu mai are absolut niciun scop. În situații speciale pot fi găsite soluții speciale, dar în niciun caz aceste soluții nu pot fi discutate pe parcursul competiției”, a declarat Ștefan, la Digi Sport.Reamintim că LPF va înainta o propunere care va trebui să fie validată de către FRF.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.