Sport

Nu neglijați Spania!

Ziarul de Vrancea
14 ian 2019 486 vizualizări

Handbaliștii iberici au învins lejer Islanda la Campionatul Mondial

 Spania și-a depus candidatura la câștigarea titlului mondial, alături de alte naționale mari precum Germania, Franța, Danemarca și Norvegia, după ce a trecut cu bine de primul test important, 32-25 cu Islanda, într-un meci din grupa B. Spania – Islanda a fost meciul zilei, ambele echipe naționale având ceva de demonstrat: ibericii că se pot înscrie în lupta pentru podium, în timp ce nordicii să evite o eliminare prematură de la turneul final. Pentru trupa lui Jordi Ribera, principala preocupare a fost să-l anihileze pe Aron Palmarsson, iar în cea mai mare parte a jocului a reușit. Atât timp cât jucătorul de la FC Barcelona a fost în putere, Islanda a reușit să rămână în preajma Spaniei, dar după ce ibericii și-au luat mai multe măsuri, Palmarsson nu a mai avut aceeași clarviziune. Apărarea spaniolă a profitat, a declanșat contraatacuri, iar Arino și Sole au contribuit la desprinderea echipei, 12-8. Din acel moment, jocul s-a transformat într-o permanentă cursă de urmărire a Islandei, dar diferența nu a scăzut niciodată mai jos de trei goluri. Experiența unor jucători precum Raul Entrerrios și Daniel Sarmiento avea să conteze foarte mult în partea a doua a jocului, în ciuda unor intervenții spectaculoase ale portarului Pall Gustavsson. Spania s-a desprins în final și a câștigat la o diferență destul de importantă, 32-25. în Grupa D, Ungaria a trecut peste ziua mai proastă  pe care a prins-o anterior și s-a impus în partida cu Angola. Cel mai așteptat meci al zilei de la Copenhaga a fost între Suedia și Argentina. Nordicii s-au impus de o manieră categorică, scor 31-16, după o demonstrație de forță a portarului Andreas Palicka. Acesta a terminat meciul cu procentaj peste 50%, el reușind să marcheze și un gol. Ul at aspect interesant la acest meci este faptul că s-au acordat nu mai puțin de 14 eliminări, opt în tabăra Suediei.

Rezultate de duminică seară: Spania – Islanda 32-25 (grupa B); Ungaria – Angola 34-24; Suedia – Argentina 31-16 (grupa D)

Primele meciuri de ieri: Brazilia – Serbia 24-22 (grupa A); Islanda – Bahrain 36-18 (B); Tunisia – Chile 36-30 (C), Ungaria – Qatar 32-26 (D). Aseară s-au mai disputat meciuri din etapa a III-a în toate cele patru grupe.

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.