Sport

Nu mai pot de mândrie

Ziarul de Vrancea
12 iul 2018 493 vizualizări

Selecționerul Angliei și cel al Croației își laudă jucătorii

După meciul de pomină Anglia – Croația, selecționerul Angliei, Gareth Southgate, a declarat că resimte durerea înfrângerii Angliei: "Trebuie subliniată performanța Croației, care a fost foarte puternică, a demonstrat mult caracter. Au super-jucători, foarte experimentați și le doresc ce e mai bine în continuare. Avem nevoie de un pic de timp pentru a face o analiză a ceea ce am făcut, pentru moment nu resimțim decât durererea înfrângerii. Dar am progresat, când vedem reacția suporterilor față de cea de acum doi ani, vedem că avem ceva pozitv de reținut. Sunt foarte mândru de ceea ce au făcut jucătorii, au rupt un anumit număr de bariere în ultimile săptămâni. Acum, vom dori să jucăm în sferturi, în semifinale pe termen lung, ne-am dovedit nouă înșine, țării că era posibil. Dar nu suntem încă un produs finit, nu am reușit să câștigăm împotriva tuturor celor mai buni", a declarat Southgate, potrivit lequipe.fr.

La rândul său, selecționerul croat Zlatko Dalici a salutat puterea, rezistența și energia arătate de jucătorii săi în meciul cu Anglia, unii dintre ei evoluând accidentați, miercuri. "Sunt mândru de ceea ce jucătorii noștri au făcut azi, de forța pe care au arătat-o, rezistența, energia.... Voiam să fac schimbări, dar nimeni nu voia să iasă, toți îmi spuneau că vor și pot să alerge în continuare. Unii fotbaliști au evoluat cu mici accidentări, care i-ar fi împiedicat să evolueze în alte meciuri. Doi au jucat într-un picior, dar nu s-a văzut", a declarat Dalic.  Selecționerul croat și-a amintit de partida din semifinalele ediției din 1998 a Cupei Mondiale, când Franța a învins Croația în semifinale, cu 2-1, înainte de a deveni campioană mondială. El spune că nu se gândește la o revanșă în fața francezilor în finala actualei ediții. "În 1998, eram suporter în Franța la primele trei meciuri. Toată lumea își amintește de acest meci cu golurile lui Thuram. Vorbim despre el de 20 de ani. îmi amintesc că am sărbătorit golul lui Suker. Imediat ce ne-am așezat, Franța a egalat. Nu căutăm să ne luăm revanșa. Ne vom pregăti doar pentru a disputa cel mai bun meci al nostru în acest turneu, în finală", a precizat el.

Reprezentativa Croației a învins, miercuri, la Moscova, cu scorul de 2-1, după prelungiri, selecționata Angliei, și s-a calificat pentru prima oară în istoria sa în finala Cupei Mondiale. Pentru Croația au marcat Perisic ('68) și Mandzukic ('109), iar pentru Anglia a înscris Trippier ('5). În finală, naționala Croației va evolua contra Franței, duminică, la Moscova. Anglia va evolua contra Belgiei, sâmbătă, în finala mică.

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.