Sport

Nu mai avem Mondiale de haltere

Ziarul de Vrancea
1 mar 2020 833 vizualizări

Competiția juniorilor, programată luna aceasta la București a fost amânată din cauza epidemiei de coronavirus

Președintele Federației Române de Haltere, Nicu Vlad, a declarat, luni, pentru AGERPRES, că momentan Campionatele Mondiale de haltere pentru juniori U20 de la București, programate în perioada 14-21 martie, au fost anulate și că o decizie în ceea ce privește reprogramarea competiției va fi luată la jumătatea lunii martie, în cadrul Comitetului Executiv al federației internaționale. El a precizat că, având în vedere că la acest concurs existau criterii de calificare la Jocurile Olimpice de la Tokyo, decizia în ceea ce privește stabilirea datei de desfășurare va ține cont și de Comitetul Internațional Olimpic. Campionatele Mondiale de haltere pentru juniori U20 de la București, programate în perioada 14-21 martie, au fost anulate din cauza epidemiei de coronavirus. „Campionatele Mondiale, cum sunt cele de juniori, programate din 13 martie la București, implică oameni din peste 80 de țări care să fie în aceeași incintă împreună. Barele și greutățile sunt atinse de multe mâini, iar în acest caz vârsta sportivilor trebuie luată în considerare. În plus, având în vedere măsurile complexe luate pentru sănătatea publică, IWF nu poate asigura că toți sportivii din toate națiunile pot participa (iar dacă participă nu se știe dacă vor putea reveni acasă)”, precizează forul mondial.

IWF a purtat discuții îndelungate, în primul rând cu Federația Română de Haltere, iar după aceste consultări, la cererea președintelui FRH, Nicu Vlad, „Comitetul Executiv al IWF a fost de acord cu anularea Campionatelor Mondiale de haltere pentru juniori de la București, ca măsură de precauție, având în vedere evoluția epidemiei COVID19. De asemenea au fost anulare și reuniunile Comitetului Executiv și Congresul IWF de la București”.Mondialele de juniori de la București reprezentau criteriu de calificare „Gold” pentru Jocurile Olimpice de la Tokyo, iar la competiție erau așteptați aproximativ 350 de sportivi din 60 sau 70 de țări de pe cele 5 continente. IWF va permite sportivilor să se înscrie la alte competiții de calificare până la finalul campaniei de calificare la JO 2020, anunță portalul Inside the Games. „Cu două luni până la finalul ultimei perioade de calificare, pe 30 aprilie, ar putea exista și alte anulări sau amânări de concursuri”, precizează sursa citată.

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.