Sport

Nu iartă nimic!

Ziarul de Vrancea
19 feb 2019 399 vizualizări

Simona Halep s-a calificat în sferturile de finală ale turneului de la Dubai după ce a învins-o ușor pe Lesia Țurenko * Irina Begu a trecut cu succes de primul tur la Budapesta

Simona Halep a mai reușit o victorie la turneul de categorie Premier 5 de la Dubai, după ce a învins-o, miercuri, cu scorul de 6-3, 7-5, pe ucraineanca Lesia Țurenko (23 WTA), calificându-se în sferturile de finală. Din 9 februarie, Halep a jucat opt meciuri în 12 zile, mai mult ca la un turneu de Grand Slam, pierzând doar unul, finala de la Doha. Oboseala s-a acumulat, dar jucătoarea română continuă să tragă de ea și încearcă să joace cât mai bine. După numai o săptămână, Halep a avut-o în față din nou pe Lesia Țurenko, jucătoare ce și-a format un complex în fața fostului liderul WTA. La Doha, Halep s-a impus cu 6-2, 6-3, într-o oră și 20 de minute, acum a fost 6-3, 7-5, în același timp și cu o desfășurare asemănătoare.

Disputat pe vânt meciul de la Dubai a fost unul de uzură, cu schimburi lungi și multe greșeli, și de o parte și de cealaltă. Simona și-a plimbat foarte bine adversara pe fundul terenului, dar a avut probleme când a dorit să încheie punctul. Când a ales să fie răbdătoare și să aștepte greșeala de dincolo de fileu, Țurenko a “rezolvat” situația, cu numeroase erori. Energia Simonei Halep părea că se scurge din ce în ce mai mult în partea a doua a jocului, în timp ce Țurenko opunea o rezistență din ce în ce mai mare și își creștea nivelul de agresivitate. Dar Simona  a avut din nou sprintul final și a câștigat al șaptelea meci cu Țurenko. Primul set a început cu câteva lovituri foarte bine plasate de Țurenko, în primul game, pe care l-a câștigat. A urmat apoi o cădere în jocul ucrainencei, care a pierdut zece puncte la rând. La 1-2, Țurenko și-a recuperat break-ul cedat în jocul al treilea, dar Halep a făcut apoi 5-2. Fostul lider WTA a servit pentru set, dar nu a reușit să-l închidă la acest scor, ci în game-ul următor, pe serviciul rivalei, scor 6-3, după 36 de minute.  Setul al doilea a început cu un break al Lesiei Țurenko, consolidat cu serviciul. La 0-2, Simona a câștigat următoarele trei game-uri, preluând conducerea, 3-2. Tot jucătoarea ucraineană a câștigat următorul break, la 4-4, și a servit pentru set. Ea nu a ajuns la minge de set, pentru că Halep i-a anulat avantajul, cu o nouă serie de puncte câștigate la rând, și nu s-a oprit decât atunci când scorul a fost 7-5, după o oră și 20 de minute de joc.

După meci, Simona Halep a declarat că nu intențioenază să-și angajeze un antrenor în perioada următoare și că o să meargă la turneele de la Indian Wells și Miami, din luna martie, cu actuala echipă, formată din Vasile Antonescu, Teo Cercel și Andrei Cristofor. Ea a spus că devine din ce în ce mai puternică din punct de vedere psihic, dar recunoaște că este în același timp din ce în ce mai obosită: “Sunt mulțumită pentru că nu a fost ușor să joc azi, vântul a fost dificil de controlat. Am vrut să fiu concentrată la fiecare minge, am știut că trebuie să lupt împotriva ei, am făcut-o bine și sunt fericită că am putut să trec mai departe în turneu. Cred că devin mai puternică zi de zi din punct de vedere psihic. Am fost puțin supărată că am pierdut acea finală, după ce am condus, dar venind aici și câștigând două meciuri, mi-am recăpătat încrederea. Zi de zi devin mai bună, deși în același timp devin mai obosită”, a afirmat ea.

Simona Halep va juca astăzi în jur de ora 17:00, cu învingătoarea partidei dintre Arîna Sabalenka (Belarus, 9 WTA) și elvețianca Belinda Bencic (45).

În turul anterior, germana Angelique Kerber (7 WTA), a reușit o răsturnare imposibilă în primul set al întâlnirii cu slovena Dalila Jakupovic de la 1-5 reușind să câștige meciul. Însă ieri, Angie a fost învinsă de incomoda taiwaneză Hsieh Su Wei (31 WTA), pierzând setul decisiv  cu 0-6. Kerber s-a impus în primul set cu 7-5 și l-a pierdut pe cel de-al doilea cu 4-6. Răsturnarea realizată cu o zi în urmă de Angelique Kerber, a fost depășită de spaniola Carla Suarez (26 WTA). Pe post de “Jakupovic” s-a aflat franțuzoaica Kristina Mladenovic (67) cea care a realizat cea mai mare supriză de până acum a turneului, eliminarea liderului mondial, Naomi Osaka. “Kiki” a condus cu 5-1 în primul set, dar Garcia a realizat șase game-uri consecutive (în celălalt meci, Kerber câștigase primul set la tie-break după 1-5!) și apoi iberica și-a adjudecat tot cu 7-5 setul al doilea.

Celelalte rezultate înregistrate ieri, în optimi de finală: Petra Kvitova (Cehia) – Jennifer Brady (SUA) 7-5, 1-6, 6-3; Viktoria Kuzmova (Slovacia) – Sofia Kenin (SUA) 1-6, 7-5, 6-2; Karolina Pliskova (Cehia) – Alison Riske (SUA) 7-6, 7-6; Elina Svitolina (Ucraina) – Garbiñe Muguruza (Spania) 6-1, 6-2.

La dublu, perechea Irina Bara/Dalila Jakupovic (România/Slovenia) a fost învinsă, cu scorul de 4-6, 4-6 de cuplul favorit nr 8, Anna-Lena Grönefeld/Demi Schuurs (Germania/Olanda). În concurs se mai află și Raluca Olaru, în echipă cu croata, Darija Jurak, care va juca astăzi în sferturi cu surorile Latisha Chan și Chan Hao Ching. Taiwanezele au învins ieri cu scorul de 6-7, 6-2, 10-3 perechea Viktoria Kuzmova / Ajla Tomljanovic (Slovacia / Australia).

* Irina Begu a obținut o frumoasă victorie în turul II la Budapesta, calificându-se în optimile de finală. Irina a învins-o cu 3-6, 4-6, 6-2 pe germana Mona Barthel (80 WTA). Un singur break a făcut diferența în primul set. Cu procentaje similare la frecvența primului serviciu, Mona Barthel a speculat un start ratat de game patru al Irinei. Chiar dacă în primă fază românca a revenit de la 0-40, sportiva din Germania a obținut break-ul, la a patra oportunitate, acesta fiind, de altfel, singurul game al manșei ajuns la egalități și cu oportunități de break. Barthel a condus cu 2-0 și în setul doi, însă Begu a răspuns prompt cu serie de trei game-uri, iar apoi a făcut diferența la 4-5, când nemțoaica a servit sub presiunea scorului. Ajunsă mai des la fileu, Barthel a avut prima șansă de câștiga pe retur în decisiv, însă Irina a anulat trei mingi de break în game-ul al cincilea și apoi s-a impus la retur. Românca a încheiat partida cu un nou break, după două ore și șapte minute de luptă. În optimi, Irina o va înfrunta pe Evghenia Rodina (158 WTA), învingătoare cu 6-1, 6-2 în fața lucky-loser-ului Viktoria Rodina.

Alte rezultate: Ekaterina Aleksandrova (Rusia) – Greta Arn (Ungaria) 4-6, 6-1, 6-4; Anastasia Potapova (Rusia) – Andrea Petkovic (Germania) 6-2, 7-5; Marketa Vondrousova (Cehia) – Georgina Garcia (Spania) 6-0, 7-6; Alison van Uytvank (Belgia) – Vera Zvonareva (Rusia) 7-5, 7-5;

.................

* Tenismanul argentinian Juan Martin Del Potro (4 ATP) a jucat, marți, primul lui meci din 2019, reușind să-l învingă, cu scorul de 6-3, 7-5, pe japonezul Yoshihito Nishioka (72 ATP), în primul tur al competiției de 250 de puncte de la Delray Beach. “Delpo” s-a impus după un meci de o oră și 50 de minute și va evolua în optimi cu americanul Reilly Opelka, locul 56 ATP, jucător de 21 de ani și de 2,11 m înălțime. Cu un bandaj la genunchiul drept, argentinianul, principalul favorit și beneficiar al unui wild card, a recunoscut după această partidă că a simțit în continuare dureri la picior. “M-am simțit obosit în finalul setului secund, dar este normal în acest moment”, a declarat el. Del Potro nu a mai jucat de la 11 octombrie, când a suferit o fractură de rotulă dreaptă în meciul cu croatul Borna Coric de la Shanghai. El a ratat prezența la turneul de 1.000 de puncte de la Paris, la Turneul Campionilor, ambele de anul trecut, și la Australian Open, ediția 2019.

 

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.