Sport

Nu i-au luat banii lui Rednic

Ziarul de Vrancea
29 feb 2020 757 vizualizări

Antrenorul Politehnicii Iași le-a promis jucătorilor 10 000 de euro în cazul unui succes la Sfântu Gheorghe * Poli a remizat cu Sepsi, iar bonusul se va reporta pentru disputa de miercuri, din Cupă, cu U Craiova

Politehnica Iași a întrerupt vineri seria de nouă eșecuri consecutive bifate în Liga I. În prima etapă a play-out-ului, formația pregătită de Mircea Rednic a remizat, 1-1, la Sfântu Gheorghe, cu Sepsi. Punctul obținut nu a ajutat prea mult Iașul în clasament, moldovenii coborând de pe locul de baraj pe o poziție retrogradabilă. Nu numai din punct de vedere al ierarhiei ieșenii au ce regreta. Ratarea victoriei a dus la neobținerea unui bonus pus pe masă de antrenorul Mircea Rednic. Tehnicianul a promis fotbaliștilor 10 000 de euro, pe care jucătorii să-i împartă între ei în cazul unui succes. Cum victoria nu a fost obținută, foarte probabil prima se va reporta la disputa de miercuri, din Cupa României, cu Universitatea Craiova.

Din capul locului trebuie spus însă că, în ciuda startului bun, în care a avut o bară și a deschis scorul, Politehnica nu merita să câștige în Covasna. Prima repriză a fost echilibrată, cu statistica favorabilă gazdelor (3-2 la șuturi, 1-1 la încercări cadrate, 5-1 la cornere), dar cu un plus pentru oaspeți la periculozitate ofensivă. Al doilea act a curs aproape în permanență spre poarta lui Rusu, Sepsi dominând, chiar cu autoritate în ultimele zece minute. Cifrele reliefează bine aspectul general: 8-3 la șuturi, 4-2 la încercări cadrate, 6-2 la cornere. Iar dacă mai luăm și aceea că gazdelor nu li s-au acordat două penaltiuri din cele patru solicitate, unul clar ca lumina zilei, e limpede că Iași, care avea dreptul să joace cu om în plus, trebuie să fie mulțumit cu remiza.

Punctul obținut s-a datorat și unei atitudini bune, poate principalul câștig al disputei. deși echipa mai are până să arate ca o grupare articulată, fluidă, determinarea și poziționarea destul de bună în teren a făcut ca erorile individuale și de grup să mai treacă pe planul doi. Iar în condițiile în care în play-out va conta mult tăria, curajul de a pune piciorul și disciplina tactică, acest lucru este important.

Îngrijorătoare a fost căderea de pe final, în ultimele zece minute Poli fiind în corzi. Iar dacă această cădere este generată doar de latura fizică, atunci lucrurile nu sunt deloc OK. Nici schimbările, deși logice, ținând cont de randamentul celor înlocuiți, nu au adus nimic bun, nereușind să stopeze urcușul mult mai proaspetei trupe a lui Leo Grozavu. Un alt punct la care Mircea Rednic trebuie să lucreze este situația flancului drept. Riscanta mutare, de a începe anul cu un singur fundaș dreapta de meserie, crudul Onea, și reprofilarea lui Grădinaru, l-a trădat încă o dată pe tehnician. Probleme au fost și în alte zone: viteza stoperilor, marcajul larg al lui Șerban, lipsa de vigoare ofensivă de pe benzi și de ritm a lui Habibou, individualismul lui Omoh, însă, așa cum am precizat, acestea au fost estompate în condițiile în care echipa a stat destul de bine în teren și a pus osul.

Pentru Politehnica urmează două meciuri pe teren propriu, după cel de Cupă, de miercuri, Iași urmând a primi sâmbătă vizita lui Dinamo. Noi posibilități pentru creșterea în omogenitate și exprimare a unei echipe care, din păcate, a ajuns să aibă zece străini printre cei 14 jucători folosiți la Sfântu Gheorghe! (Ovidiu MINEA)

Poli-catalog

Rusu (4,5) – ezitant la duelurile aeriene, a luat golul pe colțul scurt, ce-i drept fiind mascat.

Grădinaru (4) – chinuit pe postul de fundaș dreapta; a comis un fault de penalty clar, pe care arbitrul nu l-a acordat, s-a întors cu spatele înaintea șutului lui Safranko de la golul egalizator.

Frăsinescu (5,5) – viteză scăzută, fără gafe.

Klimavicius (5,5) – unul dintre cele mai reușite meciuri de când a venit la Poli.

Șerban (5) – a avut mai multe probleme, era să genereze un penalty pentru gazde.

Chacana (5) – nu confirmă.

Passaglia (5) – sub nivelul obișnuit.

De Iriondo (6) – a pus osul serios.

Horșia (6,5) – o execuție de efect, prin care a deschis scorul, timid în rest.

Omoh (5,5) – a abuzat de acțiuni personale.

Habibou (4,5) – se simte că nu a mai jucat de mult timp.

Breeveld (4,5) – nu a intrat deloc bine în joc.

Luckassen (4,5) – intrare fără efect.

Platini (5) – câteva încercări palide.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.