Sport

Nu e Messi, nu-i Rolando

Ziarul de Vrancea
6 ian 2021 794 vizualizări

Nici măcar Lewandowski nu-i cel mai scump jucător din lume. Acesta e Marcus Rashfotd

Atacantul Marcus Rashford, de la Manchester United, a devenit cel mai scump jucător din lume, detronându-l pe Kylian Mbappé, vârful francez al lui Paris Saint-Germain, potrivit unui studiu efectuat de Observatorul pentru fotbal. CIES a calculat cota de piață jucătorilor din cele cinci mari campionate ale Europei, ținând cont de vârstă, durata contractului, performanțe sau rogresul sportiv. Pe baza acestui algoritm, Marcus Rashford ar valora astăzi 165,6 milioane de euro. Kylian Mbappé, care mai are doar 18 luni de contract, a coborât pe poziția a cincea, având acum o cotă de piață de 149,4 milioane de euro. Pe podium mai sunt atacantul norvegian de la Borussia Dortmund, Erling Haaland (152 milioane euro), și fundașul englez al al Liverpool, Trent Alexander-Arnold (151,6 milioane euro). Pe locul IV se află mijlocașul portughez Bruno Fernandes (Manchester United), cu o cotă de piață de 151,1 milioane euro. Top 10 este completat de englezul Jadon Sancho (Borussia Dortmund/148,3 milioane), portughezul Joao Felix (Atletico Madrid/141,5 milioane), canadianul Alphonso Davies (Bayern/139,2 milioane), englezul Raheem Sterling (Manchester City/136,9 milioane) și germanul Kai Havertz (Chelsea/136 milioane). Trent Alexander-Arnold este cel mai scump fundaș, urmat de Alphonso Davies și portughezul Ruben Dias de la Manchester City (127 milioane). Intrat în ultima jumătate de an de contract, argentinianul Lionel Messi, vedeta echipei FC Barcelona, este doar pe locul 97, cu 54 de milioane de euro.

În ciuda statisticilor sale excelente, portughezul Cristiano Ronaldo se află pe locul 131, cu 47 de milioane de euro. Aceasta se datorează mai ales vârstei sale și duratei relativ scurte a contractului cu Juventus Torino, scadent în iunie 2022.

Accidentările repetate și un contract care expiră peste 18 luni explică valoarea destul de scăzută înregistrată pentru Neymar (32 milioane euro).


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.