Sport

Nou succes internațional al gimnastei vrâncence Ana-Maria Bărbosu: Titlul la individual compus sub culorile României la Top Gym

Ziarul de Vrancea
29 nov 2021 2835 vizualizări
Două gimnaste din România participă zilele acestea (sâmbătă și duminică 27-28 noiembrie 2021) la o competiție internațională. Este vorba de gimnasta originară din Vrancea Ana Maria Barbosu, legitimată de CSȘ Focșani, și vasluianca Amalia Puflea, care vor concura în Belgia la Top Gym. 
Tra­diționalul concurs internațional Top Gym a ajuns anul acesta la cea de-a XXIII-a ediție și are loc în sala Garenne, din orașul belgian Charleroi. 
Însoțite la Charleroi de antrenorul Lucian Sandu, gimnastele au intrat in competiție sâmbătă, la ora 19 (ora României), la individual compus, iar la finalul concursului, vrânceanca Ana-Maria Bărbosu a obținut locul I. Astăzi, duminică, 28 noiembrie 2021, cele două sportive concurează în finalele pe aparate. 
Barbosu și Puflea fac parte din programul „Țară, țară vrem campioane!", coordonat de Mariana Bitang și Octavian Bellu finanțat de OMV Petrom.

În top, la Top Gym! Ana Maria Bărbosu, sportivă originară din Vrancea, legitimată la CSȘ Focșani a câștigat sâmbătă concursul individual, iar Amalia Puflea s-a clasat pe 3 la tradiționala competiție de la Charleroi!

Astăzi, duminică 28 noiembrie 2021 de la ora 16.00,  Ana-Maria și Amalia vor fi prezente în finalele pe aparate.

Antrenorul Lucian Sandu a stabilit ca vrânceanca Ana-Maria Bărbosu să concureze la paralele și la bârnă, iar Amalia Puflea la sărituri și la sol.

Conform regulamentului competiției, o țară poate fi reprezentată într-o finală de o singură gimnastă. 

Felicitări junioarelor noastre, succes în finale!

Parteneri FRG: Comitetul Olimpic și Sportiv Român și Ministerul Tineretului și Sportului

Sponsori FRG: Apleona, OMV PETROM, CASA CAMPIONILOR, Christian Moreau, B&B, Brenntag, Remedia, IWA, Heidi, Nestle, Lingemann, Qwerty, Business Lease, Țiriac Auto și Ștergepunctro

Text informații + foto:Federația Română de Gimnastică

Reamintim că recent gimnastele Ana-Maria Bărbosu și Raisa Maria Chivu de la CSȘ Focșani au cucerit 6 medalii, dintre care trei de aur, două de argint și una de bronz la Campionatul Național Individual de Gimnastică pentru junioare.

Competiția s-a desfășurat în perioada 11-13 noiembrie 2021 la Izvorani. La competiția amintită, Ana-Maria Bărbosu a devenit campioană națională la parelele și bârnă la junioare I nivel 6, iar Raisa Maria Chivu, campioană națională la paralele, junioare I nivel 5. 

Ana-Maria Bărbosu a devenit vicecampioană a României la individual compus și la sol, iar la sărituri s-a clasat a treia și a primit medalia de bronz.

Gimnasta Ana-Maria Bărbosu a devenit în urma competiției de la Izvorani cea mai medaliată junioară 1 nivel 6 a Campionatului Național Individual de Gimnastică pentru junioare din acest an. Sportiva din Unirea-Odobești se pregătește la Centrul Național Olimpic pentru Junioare de la Deva – coordonator Lucian Sandu, iar la Focșani a fost antrenată de Daniela Trandafir și Cezar Stoica.

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.