Sport

Norocul Simonei ține și la Wuhan

Ziarul de Vrancea
28 sep 2017 485 vizualizări

Karolina Pliskova a fost eliminată în sferturi și Halep mai rămâne o săptămână pe locul II în topul mondial * A pierdut și liderul mondial, Garbiñe Muguruza

Jucătoarea cehă de tenis Karolina Pliskova a fost învinsă, ieri cu scorul de 6-4, 6-7, 6-7 de către  australianca Ashleigh Barty, locul 37 WTA, în sferturile de finală ale turneului de categorie Premier 5 de la Wuhan.Barty s-a impus după un meci care a durat două ore și 31 minute. Pliskova a reușit, la scorul de 4-5 în decisiv, să revină de la 40-0 pe serviciul adversarei ei. însă cele trei mingi de meci salvate atunci nu au fost suficiente pentru ca sportiva din Cehia să câștige întâlnirea.  Dacă ar fi câștigat acest meci, Pliskova ar fi urcat pe locul 2 în clasamentul WTA, iar Simona Halep ar fi coborît pe poziția a treia. Pliskova avea șanse de a reveni pe locul I WTA dacă ar fi câștigat Wuhan Open și acualul lider, spaniola Garbine Muguruza, prezentă și ea în sferturi, nu ar fi ajuns în semifinale. În urma victoriei lui Barty, clasamentul WTA de luni nu va suferi modificări în partea sa superioară: Muguruza va fi prima, Halep a doua, ucraineanca Elina Svitolina, care nu participă la turneul de la Wuhan, va continua pe locul 3, iar Pliskova pe 4. Următorul turneu important se va desfășura săptămâna viitoare la Beijing, China Open, o competiție de categorie Premier Mandatory.

Liderul mondial, Garbiñe Muguruza, a pierdut și ea în sferturi la Wuhan în fața letonei Jelena Ostapenko (10) și va juca în semifinale contra australiencei Ashleigh Barty. Garbiñe a câștigat cu 6-1 primul set, dar jucătoarea baltică a intrat într-o serie fastă aproape ca în finala de la Roland Garros și s-a impus cu 6-3, 6-4 în celelalte două seturi ale meciului care a durat o oră și 58 de minute.

Nu numai Barty este revelația acestui turneu, ci și jucătoarea greacă Maria Sakkari (80 WTA). Sakkari trecuse în tururile precedente de kazaha Iulia Putințeva și de favorita nr. 4, daneza Caroline Wozniacki. Ea și-a continuat seria bună și în fața franțuzoaicei Alizé Cornet (42 WTA), pe care a învins-o cu 7-6, 7-5. În semifinale, Sakkari va juca tot împotriva unei franțuzoaice, Caroline Garcia (20 WTA) care a trecut cu 7-6, 6-4, de rusoaica Ekaterina Makarova.  

* Sferturi de finală în turneul WTA de la Tașkent: Arîna Sabalenka (Belarus) – Katerîna Kozlova (Ucraina) 7-6, 3-6, 6-1; Timea Babos (Ungaria) – Stéphanie Voegele (Elveția) 6-3, 6-4. Celelalte două sferturi au loc astăzi: Kurumi Nara (Japonia) – Katerîna Bondarenko (Ucraina) și Vera Zvonareva (Rusia) – Aleksandra Krunic (Serbia). Astăzi, perechea formată din românca Ana Bogdan și elvețianca Stéphanie Voegele va juca în sferturi cu cuplul Nao Hibino / Oksana Kalașnikova (Japonia / Georgia). Învingătoarea acestei partide va juca în semifinale cu perechea Katerîna Bondarenko / Aleksandra Krunic (Ucraina / Serbia).

* Tenismanul austriac Dominic Thiem, prim favorit al turneului de la Chengdu, a fost învins în optimile de finală ale turneului ATP de la Chengdu, dotat cu premii de 1.028.885 dolari, după ce a fost învins de argentinianul Guido Pella cu 6-7, 4-6. Pella (72) va juca în sferturi cu americanul Taylor Fritz, care l-a eliminat pe georgianul Nikoloz Bașilașvili cu 6-3, 3-6, 6-1.  Într-o altă partidă, cipriotul Marcos Baghdatis l-a învins pe germanul Peter Gojowczyk cu 7-5, 3-6, 6-2.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.