Sport

Noi suntem 8! Unica variantă, VICTORIA!

Cătălin VLĂDESCU
24 feb 2018 1760 vizualizări

Când scriu aceste rânduri, o fac ca de fiecare dată cu gândul la meciul care urmează peste ceva mai mult de 24 de ore, duminică 25 februarie, în Polivalentă. La Focșani sosesc cei de la CSU Suceava, aș spune un partener tradițional de întrecere pentru băieții noștri. O echipă în compania căreia au ieșit mereu meciuri pe muchie de cuțit, confruntări al căror rezultat a stat sub semnul întrebării până-n ultima secundă.

Gândul iubitorilor de handbal din Focșani, fără doar și poate, este deja la meciul de duminică, la atmosfera din Polivalentă, atât de apăsătoare pentru orice echipă venită în postură de adversar al băieților noștri. Partida va începe cu echipa noastră pe locul 9, 20 de puncte, sucevenii fiind pe locul 10, la 4 puncte distanță, totalizând 16 puncte, după 19 etape. Aceasta este situația în clasamentul general, cel al sezonului regulat, scoțând din ecuație echipa din Odorhei, retrasă din campionat după cum se știe. În clasamentul pentru Play Out, strict ținând cont de situația din acest moment, cele două echipe se află la egalitate, cu câte 10 puncte. Sigur, situația este foarte încurcată în clipa în care discutăm. Este foarte probabil ca o a două echipă să-și anunțe retragerea din campionat, am numit aici, CS Politehnica Iași, situație în care lucrurile se vor încurca și mai mult. Nu se știe foarte clar într-un astfel de scenariu dacă va mai retrograda cineva, implicit dacă se va mai desfășura Play Out, ce locuri, dacă se va mai organiza turneu de baraj. Necunoscutele sunt foarte multe iar temerea subsemnatului este că hotărârea se va lua în birourile de la FRH, în “spatele ușilor inchise”. Varianta pe care cu toții ne-o dorim cel mai mult să o luăm în calcul, cea mai frumoasă, este aceeea în care echipa noastră va urca în Play Off, lucru total la îndemâna băieților noștri. Într-un astfel de scenariu optimist, perfect realizabil după cum spuneam, vom avea permanent în vizor, Minaur Baia Mare, echipă pe care trebuie să o depășim în clasament, aflată la 4 puncte în față, în acest moment. Dar, cum spuneam și mai devreme, calculele sunt parcă mai încurcate ca niciodată în acest sezon, 2017-2018. Revenind la partida de duminică, așteptăm o sală plină până la refuz, o atmosferă senzațională, la care jucătorul cu numărul 8, publicul focșănean, să-i poarte pe băieții nostri spre o nouă și atât de necesară victorie. Nu mă îndoiesc că așa se va și întâmpla. În tabăra noastră sunt și ceva jucători cu probleme medicale. Sunt absolut convins că în eventualitatea nedorită, în care aceștia nu vor putea fi recuperați până la primul fluier al partidei, tocmai acest lucru va aduce un plus de motivare, de dorință, din partea băieților noștri. Bogdan Stark, din București și Romeo Ștefan din Ploiești, este perechea de arbitri internaționali, de mare valoare, care va conduce această partidă. Observator din partea FRH, Ștefan Ciurea, din Dolj. Orele până la startul partidei se scurg anevoios, enervant de greu…nerabdarea suporterilor atinge, sunt convins, cote alarmante. Va ținem pumnii, băieți! 8!  (Cătălin Vlădescu)

  


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.