Sport

Noaptea stelelor căzătoare

Ziarul de Vrancea
10 oct 2021 686 vizualizări

Jucătoarele române au fost eliminate una după alta în turul III la Indian Wells *singura care merită felicitată este Sorana Cîrstea, aflată la un pas de a o învinge pe Svitolina, în timp ce Irina și Simona au dezamăgit

Cu o zi în urmă ne bucuram nevoie mare de cele trei jucătoare române calificate în turul III al prestigiosului turneu de la Indian Wells (WTA 1000) și în noaptea europeană de duminică spre luni, au picat toate trei.

Începutul de prost augur a fost făcut de Irina Begu (61 WTA), tocmai aceea care a obținut cel mai frumos succes în turul anterior, în fața elvețiencei Jil Teichmann. Ori tocmai brava Irina nici n-a clipit în fața unei jucătoare americane ambițioase precum Shelby Rogers (44) în fața căreia a cedat cu 0-6, 2-6 în numai 72 de minute.

Sorana Cîrstea a avut cea mai dificilă sarcină, dar și cea mai bună evoluție, fiind la un pas de a o învinge pe una dintre cele mai bune jucătoare ale momentului, ucraineanca Elina Svitolina. Și n-a lipsit mult să producî surpriza. Svitolina (7 WTA) a câștigat cu 4-6, 6-4, 7-6 după două ore și 33 de minute. În primul set, Sorana a întors de 3-4 cu patru game-uri consecutive. Setul al doilea a fost decis în favoarea ucrainencei printr-un singur break realizat la scorul de 1-1Sorana a condus cu 4-2 în setul decisiv, dar a fost egalată. Setul a ajuns în tie-break, câștigat de sportiva ucraineană, profitând de erorile neforțate ale româncei.

Ca de obicei în ultimii ani, speranțele noastre au rămas în Simona Halep, dar și jucătoarea aflată acum pe locul 17 mondial a dezamăgit.În fața unei jucătoare aflată în formă deosebită – Aliaksandra Sasnovîci (100 WTA), care a trecut în turul precedent de Emma Răducanu, laureata de la US Open – Simona a trebuit să se încline, scor 5-7, 4-6. Din punct de vedere al tenisului, anul 2021 a fost unul de coșmar pentru Simona Halep, care a ratat și ultimul turneu important al sezonului, devenit foarte probabil să părăsească și Top20. Lipsită de inspirație, de vestita ei mobilitate, Simona noastră a întâlnit o jucătoare agresivă, care a țintit marginile de pe fundul terenului și a dictat ritmul în fața umbrei Simonei Halep. Nici românca n-a jucat prea rău, a ținut meciul până la 3-3 și 40-0, dar câteva greșeli au descărcat cutia de nervi din mentalul și așa praf al Simonei. S-a făcut 3-5 și egalarea la cinci a fost un foc de paie. Învățând de la temutele ei predecesoare, Azarenka și Sabalenka, Aliaksandra a luat „maul” Simonei din primul game. Simona părea să revină, a recuperat break-ul, a avut șansa altui game pe retur la 3-2 dar a ratat-o. Următoarea șansă a revenit adversarei. Și n-a irosit-o! Sasnovîci, după ce le-a eliminat pe Răducanu și Halep, are o nouă provocare în față, chiar „Vika” Azarenka, care a eliminat-o, scor 7-5, 6-4 pe Petra Kvitova. Este de notat victoria finalistei de la US Open, canadianca Leyla Hernandez, în fața rusoaicei Anastasia Pavliucenkova, scor 5-7, 6-3, 6-4

În turneul masculin de la Indian Wells   evenimentul zilei a fost un puternic șoc între generații.Veteranul britanic Andy Murray (34 de ani, 121 ATP) a câștigat în fața tânărului de 18 ani de care se vorbește foarte mult, spaniolul Carlos Alcaraz (38), scor 5-7, 6-3,6-2. Meciul disputat pe o căldură de 32 de grade, a durat trei ore și patru minute. În turul următor, Andy îl va întâlni pe germanul „Sascha” Zverev, 6-4, 3-6, 6-1 cu Jenson Brooksby (SUA).

La Indian Wells, România mai contează pe Horia Tecău, care împreună cu germanul Kevin Krawietz, este programat în turul III cu echipa americană Steve Johnson / Sam Querrey.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.