Sport

Nițică relaxare

Ziarul de Vrancea
8 dec 2017 671 vizualizări

Franța – România  26-17 (17-7), aseară, în grupa A a Campionatului Mondial de handbal feminin

Antrenorul spaniol al naționalei României, Ambroz Martin, ar fi vrut să-și testeze efectivele de rezervă în precedentul meci cu Angola. Nu s-a putut, din cauza replicii neașteptat de dârze oferite de jucătoarele africane, așa că Martin a trebuit să le servească cu Cristina Neagu și cu tot tacâmul. Însă egalul “miraculos” (pentru noi) dintre Franța și Spania a oferit șansa de a-și duce planul la îndeplinire în ultimul meci, cu un adversar mult mai valoros. Într-adevăr, echipa României nu mai putea fi clintită de pe primul loc, indiferent de rezultatul acestei partide. La început, echipa noastră a condus cu 2-0 prin golurile marcate de Aneta Udriștioiu, dar curând golurile s-au acumulat la poarta apărată de Iulia Dumanska și Denisa Dedu semn clar că Franța a avut motivație superioară. Întrâ-adevăr, o înfrângere a franțuzoaicelor le-ar fi putut duce chiar și pe locul patru în grupă, ceea ce le-ar fi zvârlit pe elevele lui Olivier Krumboltz în brațele nesătule ale Norvegiei. Conform indicațiilor de pe bancă, fetele noastre au prins curaj și au început să tragă la poartă. Și dacă în prima parte aruncările lor au fost în majoritatea pe alături, după pauză precizia a crescut. Una peste alta, a fost un eșec poate previzibil, poate nu, însă fără niciun fel de consecințe asupra viitorului tricolorelor noastre la acest Campionat Mondial. Puțin dureros este scorul, dar poate pe ansamblu, utilizarea rezervelor în acest joc poate avea consecințe benefice. Pentru România au marcat: Cristina Florianu 6, Ana-Maria Draguț 3, Cristina Laslo 2, Aneta Udriștioiu 2, Crina Pintea 1, Melinda Geiger 1, Ana-Maria Popa 1 și Timea Tătar 1

În pofida eșecului, tricolorele încheie grupa A pe primul loc cu opt puncte, iar Franța adună 7 puncte. În primul meci al zilei din grupa A, Angola – Paraguay  32-28 (16-17).

Odată cu partida Franța – România, s-a jucat în grupa B meciul Ungaria – Cehia, foarte important pentru noi, deoarece învinsa ocupa locul IV și va întâlni în optimi echipa clasată pe locul I din grupa A, adică România. Aceasta este Cehia, deoarece Ungaria a învins cu 30-29. Optimile de finală se vor desfășura duminică și luni, programul lor urmând a fi stabilit de către IHF, la Leipzig.

Alte rezultate înregistrate ieri, în ultima rundă: Polonia – Argentina 30-28 (19-9) – grupa B; Japonia – Tunisia 31-13 (15-6), Brazilia – Muntenegru 23-23 (13-12) – grupa C; China – Camerun 26-26 (13-13); Olanda – Germania 31-23 (18-10) – grupa D.

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.