Sport

MOZAIC ȘTIRI SPORTIVE: Niță se bucură că a plecat de la FCSB

Ziarul de Vrancea
1 feb 2018 624 vizualizări

Portarul Florin Niță, transferat de Sparta Praga de la FCSB, a semnat un contract valabil până în iunie 2021 cu gruparea cehă și a fost prezentat ieri.

Sunt bucuros că totul s-a făcut rapid și că am devenit jucătorul echipei Sparta”, a declarat Niță, prezent la stadionul echipei Sparta Praga pentru ședința foto oficială. “Îmi amintesc bine stadionul din urmă cu un an și jumătate, când am jucat împotriva Spartei. Am intrat pe teren pe cealaltă parte a scărilor”, a spus el zâmbind, Florin Niță se va alătura vineri noilor săi colegi, în cantonamentul din Spania.

Pleacă și Gnohéré?

Patronul FCSB, Gigi Becali, a declarat, ieri, că a primit o ofertă din China de 2,5 milioane de euro, pentru transferul atacatului francez Harlem Gnohéré. Becali a spus că vă aduce alt atacant, dacă Gnohéré va pleca. Deși nu l-a numit, jucătorul vizat ar putea fi Alexandru Băluță de la CSU Craiova, pe care Becali îl dorește foarte mult la FCSB. Becali a declarat că nu vrea să mai cumpere alt portar după plecarea lui Florin Niță, Andrei Vlad urmând a fi titular, iar Eduard Stăncoiu și Toma Niga rezerve În vârstă de 29 de ani, Gnohéré este la FCSB de anul trecut după ce înainte a jucat la rivala Dinamo. Becali a mai încercat transferul lui Băluță, dar CSU Craiova a refuzat ofertele primite pentru el. Însă jucătorul oltenilor are o clauză de reziliere a contractului de trei milioane de euro, care ar putea fi achitată cu banii primiți pe Florin Niță și, eventual, pe Gnohéré.

Răzvan Raț nu se mai satură

Fundașul Răzvan Raț a declarat că și-a reziliat contractul cu gruparea din liga a doua spaniolă Rayo Vallecano, însă a precizat că nu duce lispă de oferte pentru a-și continua cariera, la vârsta de 36 de ani. "Pentru Rayo era foarte greu să mă suporte din punct economic, așa că ne-am despărțit. Sunt împăcat cu decizia luată. Spre surpinderea unora, există variante, am opțiuni de a continua, în primul rând aici, în Spania, dar nu sunt încă convins. Mai aștept, poate mai apare și altceva. Voi analiza ca să fie bine pentru mine și pentru familia mea", a declarat Raț, la DigiSport.   Raț a jucat în două perioade la Rayo. în februarie 2014, el a semnat prima dată cu clubul spaniol, până în vară, când a plecat în Grecia, la PAOK. După un sezon s-a întors în Spania, iar în august 2016, Raț și-a prelungit contractul cu echipa Rayo Vallecano pentru încă patru sezoane.

Curtean se transferă în județ

Mijlocașul Alexandru Curtean, ultima oară la Gaz Metan Mediaș, a semnat un contract cu divizionara secundă FC Hermannstadt, a anunțat, ieri site-ul clubului sibian. Pus pe liber de Gaz Metan Mediaș cu doar câteva zile înainte de reluarea Ligii 1, sibianul Alexandru Curtean a fost convins de conducătorii echipei FC Hermannstadt să semneze un contract. Fostul jucător de la Poli Timișoara și Dinamo se află deja în lotul echipei din Liga a doua, deplasat de miercuri în cantonamentul din Antalya.  Alexandru Curtean a jucat aproape 200 de meciuri în Liga 1, 16 în cupele europene, este dublu vicecampion al României și câștigător al Cupei și a Supercupei României.  În cariera sa, Curtean a evoluat pentru Gaz Metan Mediaș (în trei rânduri), Politehnica Timișoara, Dinamo, Botev Plovdiv (Bulgaria), ACS Poli Timișoara și Atyrau (Kazahstan).

Wild card pentru Vika

Organizatorii turneului de categorie Premier Mandatory de la Indian Wells (California, SUA) i-au acordat o invitației sportivei din Belarus Viktoria Azarenka, fostă ocupantă a locului 1 WTA. Revenită în circuit în iunie 2017, după ce a născut un băiețel, sportiva din Belarus nu a disputat decât două turnee în 2017, din cauza luptei pentru custodia fiului ei. După ce a născut, Azarenka s-a separat de tatăl copilului, iar un judecător i-a interzis jucătoarei să părăsească statul, până la rezolvarea disputei pentru fiul lor, Leo. Astfel, ea nu a participat la Australian Open. Azarenka, acum pe locul 208 WTA, s-a impus la turneul californian în 2012 și 2016.

Înfrângere scontată la futsal

Reprezentativa de futsal a României a fost învinsă, miercuri, cu scorul de 1-4, de selecționata Portugaliei, în primul meci din grupa C de la Campionatul European din Slovenia. Golurile învingătorilor au fost marcate de Pedro Cary, Fabio Cecilio, Ricardinho și Bruno Coelho. Pentru România a înscris Mimi Stoica.  Al doilea meci din grupă, România – Ucraina, este programat astăzi. Primele două clasate din grupă vor merge mai departe în sferturile de finală.

Clujenii, învinși în FIBA Europe Cup

Campioana en-titre a României la baschet masculin, U Banca Transilvania Cluj, a fost învinsă miercuri, pe teren propriu, de formația belgiană Belfius Mons-Hainaut, cu scorul de 77-80 (36-41), în penultima partidă din faza secundă a grupelor FIBA Europe Cup.  În cealaltă partidă a grupei L, Keravnos (Cipru)  a învins, pe teren propriu, pe Donar Groningen, cu 74-72. După cinci etape, Donar și Keravnos au câte 8 puncte, iar U și Mons, câte 7. În ultima partidă a grupei L, UBT va evolua tot pe teren propriu, cu Keravnos, în 7 februarie, iar Donar va primi vizita celor de la Mons, o zi mai devreme.

Blatter vrea să dea FIFA în judecată

Fostul președinte FIFA Sepp Blatter, suspendat din orice activitate legată de fotbal, a declarat pentru Reuters că se gândește să dea în judecată forul mondial pentru a-și restabili reputația. Blatter, care a condus FIFA timp de 17 ani, a fost suspendat pentru o perioadă de șase ani, din cauza unor încălcări ale codului de etică, în contextul unui scandal masiv de corupție apărut în 2015.  Elvețianul în vârstă de 81 de ani a declarat că momentan nu există o acțiune în justiție, dar analizează împreună cu avocații săi un potențial proces, după dovezi și informații pe care le-a primit cu privire la suspendarea sa de către Comisia de Etică a FIFA. Potrivit Reuters, un eventual proces va avea loc în Elveția, în instanțele civile.În decembrie 2016, Blatter a pierdut apelul la Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS) cu privire la suspendarea sa. TAS a ajuns la concluzia că Blatter a autorizat plăți către Michel Platini în valoare de peste două milioane de euro și astfel a încălcat codul de etică al FIFA.

Riner, ambasador UNICEF

Judoka Teddy Riner, în vârstă de 28 de ani, multiplu campion olimpic și mondial, a devenit, joi, ambasador UNICEF pentru Franța. “Am fost mereu preocupat de ce i se poate întâmpla unui copil. Nu putem rămâne nepăsători în fața faptului că peste două milioane de copii nu supraviețuiesc primelor luni de viață și că dintre aceștia 80 la sută mor din cauze care pot fi evitate”, a spus Riner. Sportivul a precizat că ar vrea să atragă atenția cât mai multor persoane cu privire la aceste probleme. eddy Riner este dublu campion olimpic la judo (Londra 2012, Rio de Janeiro 2016) și multiplu campion european și mondial.

Crește “palmaresul” lui Nassar

Medicul Larry Nassar a abuzat sexual cel puțin 265 de tinere, a declarat un judecător din Michigan. Miercuri, la un tribunal din Eaton County (Michigan), a început al treilea proces în care este judecat Nassar, al doilea pentru abuzuri sexuale. În urmă cu o săptămână, el a fost condamnat de un tribunal din Ingham County, tot din Michigan, la o sentință cuprinsă între 40 și 175 de închisoare, după ce peste 150 de victime, între care campioane olimpice, au relatat despre abuzurile medicului lotului feminin american de gimnastică. Anul trecut, Nassar a fost condamnat la 60 de ani de închisoare, pentru pornografie infantilă. La acest al treilea proces, care are loc la Charlotte, peste 65 de victime sunt așteptate să depună mărturie, au anunțat procurorii. Nassar le-a molestat pe tinere în vestiarul clubului de gimnastică Twistars din Dimondale, Michigan. Cel puțin una dintre victime are vârsta sub 13 ani, iar două sunt de 15 și 16 ani.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.