Sport

Nissan a racolat-o pe Naomi

Ziarul de Vrancea
13 sep 2018 503 vizualizări

Firma japoneză de vehicule auto o va avea drept ambasadoare pe campioana de la US Open * Osaka a explicat ce a simțit după finala cu Serena Williams despre scandalul care i-a umbrit performanța

Producătorul auto japonez Nissan a desemnat-o pe campioana ediției din acest an a US Open, Naomi Osaka, drept ambasadoare a brandului său, cu intenția de a se folosi de tinerețea, ambiția și rădăcinile sale japoneze pentru a atrage clienți mai tineri, transmite Reuters. Osaka, în vârstă de 20 de ani, a câștigat faimă internațională sâmbătă, când a învins-o pe americanca Serena Williams, de 36 de ani, la Flushing Meadows, devenind prima jucătoare japoneză care a câștigat un turneu de Grand Slam la single.

Născută în Japonia, dintr-o mamă japoneză și un tată haitian, și crescută în Statele Unite, Osaka a devenit populară datorită serviciului puternic și a modestiei sale. Întrebată cum se simte ca sportivă birasială de succes într-o țară aproape omogenă din punct de vedere rasial, Osaka a spus că întrebarea ”o derutează”. ”Este ceea ce sunt...nu cred că sunt un amestec de trei, sunt doar eu”, a spus sportiva. Nissan se alătură unui număr de companii care au apelat la Osaka pentru sprijin, între care Adidas, Yonex, Nissin Foods, Wowow și Citizen Watch.

În conferința de prezentare, Naomi s-a referit și la scandalul din finala US Open, pe care a susținut-o cu Serena Williams, câștigată cu 6-2, 6-4.

Triumful niponei din finala de la New York a fost eclipsat de conflictul dintre Williams și Ramos care a dus la o amenda de 17.000 de dolari pentru jucătoarea din SUA. La Flushing Meadows, jucătoarea din Japonia a plâns în timpul ceremoniei de premiere, dar la întoarcerea în Japonia aceasta a declarat că nu a fost întristată de incident.  "Nu m-am simțit tristă, pentru că nu am știut ce ar trebui să simt. Fiind prima mea victorie într-un turneu de Grand Slam, per total, m-am simțit fericită și știu că am reușit o performanță mare. Nu cred că m-am gândit măcar la a fi tristă pentru că nu există nicio experiență care să mă distragă de la o finală de Grand Slam", a declarat Osaka la Yokohama.

Lumea tenisului a fost împărțită în două de una dintre cele mai controversate finale de Grand Slam din toate timpurile. Dezbaterile despre sexism au fost aprinse de faptul că Serena a declarat că Ramos nu ar fi acționat asemănător în cazul unui bărbat.  Cei care o critică pe Serena reclamă faptul că aceasta i-a distrus un moment prețios jucătoarei din Japonia, care a simțit chiar și nevoia de a-și cere scuze  că a învins-o pe favorita publicului din New York.

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.