Sport

Nimic nu-i mai merge Sofiei Kenin

Ziarul de Vrancea
24 feb 2020 792 vizualizări

știgătoarea de la Australian Open a fost învinsă și la Doha, de către Daiana Iastremska *Elena Rîbakina, depășită la servicii,a trecut extrem de greu de belgianca Alison van Uytvanck

Americanca Sofia Kenin (6 WTA), câștigătoarea primului turneu de Grand Slam al anului, a suferit o nouă înfrângere, fiind eliminată în turul II al turneului de categorie Premier 5 de la Doha. Performera a fost ucraineanca Daiana Iastremska (25 WTA, care a câștigat cu scorul de 6-3 7-6 într-oră și 37 de minute. Câștigătoarea de la Australian Open 2020, Sofia Kenin nu se regăsește în ultimul timp, ea fiind eliminată și la Dubai chiar în primul tur de kazaha Elena Rîbakina, cea care a jucat finala pierdută în fața Simonei Halep. După un set pierdut cu 3-6 pe seama unui singur break, Sofia a început hotărâtă să revină în cel de-al doilea, conducând în start cu 3-0. Ucraineanca a reacționat în forță, câștigând cinci jocuri consecutive și a servit pentru meci la 5-4. Kenin a reușit rebreak-ul la timp și s-a ajuns la tie-break în care Iastremska s-a impus fără probleme (7-4). De la cucerirea trofeului la AusOpen, Kenin a câștigat doar un meci, scor 6-2, 6-2, cu Anastasija Sevastova, în cadrul întâlnirii de Fed Cup SUA-Letonia de la Washington. Americanca de 21 de ani a fost învinsă în aceeași întâlnire, cu 3-6, 6-2, 2-6, de Jelena Ostapenko. Tot ieri, Elena Rîbakina a obținut o victorie neașteptat de dificilă, scor 5-7, 6-2, 7-6 (10-8 la tiebreak) în fața belgiencei Alison van Uytvanck (62 WTA). Alison, posesoarea unui prim serviciu de temut (9 ași!) a salvat patru mingi de meci (două în set și două în tiebreak), având și ea una.

Alte rezultate de marți au fost: Jelena Ostapenko (Letonia) - Barbora Strycova (Cehia) 6-1, 6-2;P etra Kvitova (Cehia) - Carla Suarez (Spania) 4-6, 6-3, 6-0; Svetlana Kuznețova (Rusia) - Iga Swiatek (Polonia) 6-2, 6-2; Zheng Saisai (China) - Vera Zvonareva (Rusia) 7-5, 6-1; Arîna Sabalenka (Belarus) - Anett Kontaveit (Estonia) 7-5, 2-6, 7-5; Iulia Putințeva (Kazahstan) - Elise Mertens (Belgia) 4-6, 6-3, 6-2; Belinda Bencic (Elveția) – Veronika Kudemertova (Rusia) 6-4, 4-6,7-6; Ashleigh Barty (Australia) -Laura Siegemund (Germania) 6-3,6-2; Karolina Pliskova (Cehia) – Bernarda Pera (SUA) 6-3, 6-0.

​​Echipa formată din românca Patricia Țig și poloneza Magda Linette a părăsit, luni, încă din primul tur, proba de dublu din cadrul competiției de la Doha. Cele două au fost învinse, scor 2-3, 2-6, de cuplul format de chinezoaicele Han Xinyun și Peng Shuai. Meciul a durat o oră și 12 minute.

*Cap de serie numărul trei, Stan Wawrinka (16 ATP) a avut nevoie de două ore și 47 de minute pentru a-l învinge pe americanul Frances Tiafoe (82 ATP). Elvețianul s-a impus cu 6-3, 6-7, 7-6, obținând calificarea în optimile turneului ATP de la Acapulco (Mexic) din categoria 500. Alte rezultate: Miomir Kecmanovic (Serbia) - Alex De Minaur (Australia) 3-6, 6-4, 6-3; Adrian Mannarino (Franța) - Cameron Norrie (Marea Britanie) 2-6, 6-3, 6-3; Marcos Giron (USA) - Gerardo López (Mexic) 6-4, 7-6; Tommy Paul (SUA) - Mackenzie McDonald (USA) 6-7, 6-4, 6-4: Kyle Edmund (Marea Britanie) - Feliciano Lopez (Spania) 6-4, 6-1.

*Jucătorul italian Fabio Fognini, locul 11 mondial a fost eliminat marți în primul tur al turneului ATP de la Dubai (Emiratele Arabe Unite), dotat cu premii totale de 2.794.840 dolari, după ce s-a înclinat în trei seturi, 6-3, 4-6, 5-7 în fața britanicului Daniel Evans (37 ATP). Fognini fusese eliminat la fel de repede și în urmă cu două săptămâni, la Rotterdam, unde a părăsit competiția în primul tur după ce a fost învins de rusul Karen Hacianov. Alte rezultate de marți din primul tur au fost: Dennis Novak (Austria) - Prajnesh Gunneswaran (India) 6-4, 6-3; Yasutaka Uchiyama (Japonia) - Yen-Hsun Lu (Taiwan) 3-6, 6-1, 6-2; Benoît Paire (Franța) - Marin Cilic (Croația) 2-6, 7-5, 7-6; Filip Krajinovic (Serbia) - Joao Sousa (Portugalia) 4-6, 6-3, 6-3; Pierre-Hugues Herbert (Franța) - Yoshihito Nishioka (Japonia) 7-5, 6-2; Alexander Bublik (Kazahstan) - Hubert Hurkacz (Polonia) 6-2, 7-5; Stefanos Tsitsipas (Grecia)- Pablo Carreño (Spania) 7-6, 6-1.

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.