Sport

Nici o șansă pentru Ligue 1

Ziarul de Vrancea
28 apr 2020 975 vizualizări

Pe lângă suspendarea campionatului francez sunt în pericol Turul Franței și Festivalul de film de la Cannes

Președintele Federației Franceze de Fotbal, Noel Le Graet, a declarat că primele două ligi din Franța sunt “terminate” pe acest sezon. “S-a terminat pentru L1 și L2, dar și pentru National și pentru feminin. Aceste patru campionate sunt terminate”, a afirmat Le Graet. În ciuda acestei declarații a șefului federației, președintele clubului Olympique Lyon, Jean-Michel Aulas, nu renunță la ideea încheierii campionatului pe teren. “Cred că există o cale alternativă care constă în completarea acestui final de campionat cu o serie de play-off-uri pentru partea de sus și pentru partea de jos, care ar putea avea loc în august, poate chiar în iulie, cu porțile închise. Nu trebuie să ne pripim. Îmi spun că poate în cadrul regulilor de ieșire din izolare propuse ar mai fi loc pentru terminarea campionatului”, a spus Aulas.

Guvernul francez a decis ca festivalurile și evenimentele sportive la care participă mai mult de 5.000 de persoane să fie interzise până în luna septembrie, a anunțat ieri seara prim-ministrul Edouard Philippe. Inițial, președintele Emmanuel Macron a anunțat că festivalurile și evenimentele vor fi interzise până la jumătatea lunii iulie. Acum, Festivalul de Film de la Cannes de anul acesta, care trebuia să aibă loc în mai și fusese amânat pentru iunie - iulie, și Turul Franței, reprogramat pentru 29 august - 20 septembrie, se numără între manifestările puse sub semnul întrebării. Numeroase festivaluri franceze au fost deja anulate, ele urmând să fie reluate în 2021. Măsurile de izolare au intrat în vigoare în Franța pe 17 martie. Ridicarea lor, făcută treptat, va începe pe 11 mai.

PSG, cu gândul doar la Ligă

Președintele clubului Paris Saint-Germain, Nasser al-Khelaifi, a declarat că echipa sa dorește să participe la faza finală a Ligii Campionilor, atunci și unde aceasta va fi organizată, relatează Le Figaro. Al-Khelaifi a precizat că dacă nu va fi posibil ca meciurile PSG să aibă loc în Franța, atunci echipa va juca în străinătate. “Respectăm decizia guvernului francez. Cu acordul UEFA, vrem să participăm la faza finală a Ligii Campionilor în locurile și la datele în care vor fi organizate. Dacă nu va fi posibil să jucăm în Franța, vom disputa meciurile în străinătate, asigurând cele mai bune condiții de siguranță sanitară pentru jucătorii noștri și pentru tot staful nostru”, a afirmat el.Echipa PSG este calificată în sferturile de finală ale Ligii Campionilor, după ce a trecut în optimi de Borussia Dortmund (înfrângere cu 1-2 în tur în deplasare, victorie cu 2-0 în retur acasă).

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.