Sport

Nici Loți n-a scăpat de anchetă

Ziarul de Vrancea
11 oct 2018 613 vizualizări

 în operațiunea antifraudă de mari proporții din fotbalul belgian, sunt cercetate și două meciuri ale formației lui Bölöni, RC Antwerp * antrenorul de la Bruges a fost eliberat

Tehnicianul echipei FC Bruges, Ivan Leko, reținut, ieri, în cadrul unei vaste operațiuni antifraudă care vizează oameni de fotbal din Belgia, a fost eliberat, relatează L’Equipe.  În total, au fost reținute 28 de persoane. Judecătorul care se ocupă de acest dosar a emis mandate de arestare internaționale pe numele a doi suspecți reținuți în afara Belgiei. Joi, cel puțin patru persoane au frost inculpate.

Potrivit Le Soir, în urma zecilor de percheziții de miercuri s-au confiscat bijuterii, ceasuri de lux și bani, valoarea totală fiind de peste 11 milioane de euro. De asemenea, două meciuri din sezonul 2017/2018, între care și unul al echipei lui Laszlo Bölöni, RC  Antwerp, fac obiectul unei anchete, suspectându-se că au fost trucate: Antwerp – Eupen și Mechelen – Beveren.

Miercuri, parchetul federal belgian anunța că tehnicianul echipei FC Bruges, Ivan Leko, Herman Van Holsbeeck, fost conducător al clubului Anderlecht, arbitrii Bart Vertenten și Sebastien Delferiere și agentul de jucători Mogi Bayat au fost reținuți și sunt audiați. Au avut loc percheziții la sediile mai multor cluburi, la responsabili ai grupărilor, agenți de jucători, arbitri, la un fost avocat, la un birou de contabilitate, la un antrenor, la jurnaliști și la câțiva posibili complici. S-au realizat percheziții și în Franța, Luxemburg, Cipru, Muntenegru, Serbia și Macedonia. În total, au participat la operațiune 220 de polițiști: 184 în Belgia și 36 în afara Belgiei.

 

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.