Sport

Nemții sunt din altă ligă

Ziarul de Vrancea
28 mar 2021 594 vizualizări

*România – Germania 0-1 (0-1) , în preliminariile Campionatului Mondial din 2022

România: Niță – Ov.Popescu, Chiricheș, Toșca, Camora ('46 – Burcă) – Stanciu, Marin – Hagi ('81-Maxim), Tănase ('83-Cicâldău), Mihăilă ('66 – Man) – Keșeru ('66-Pușcaș). Selecționer: Mirel Rădoi

Germania: Neuer – Klostermann, Rüdiger, Ginter, Emre Can – Goretzka, Kimmich, Gundogan – Gnabry ('90^2 – Neuhaus), Havertz ('76-Werner), Sané ('90^4 – Younes).. Selecționer: Joachim Löw.

Arbitru: Clément Turpin (Franța).

Cartonașe galbene:Ov. Popescu / Kimmich

0-1, min. 17: Rüdiger îl lansează cu un lung de linie pe partea stângă pe Hawertz, acesta centrează pentru Gnabry care înscrie

N-au fost mulți care au crezut, după zece minute de joc că nu-i dracul chiar așa de negru. Părea un Mefisto destul de binevoitor care, încet- încet s-a înnegrit progresiv ajungând zeflemitor și amenințător spre final când atingerea balonului de către echipa noastră era o performanță. Golul relativ din min. 17, le-o fi dat aripi? Nici pomeneală.Portarul nostru., Niță, a avut două intevenții colosale, una în fața lui Havertz și alta după o bară a lui Kimmich la care fundașii se uitau uluiți unde cade mingea, până să vină Stanciu să-i îmvețe meserie. Nemții nu se năpustesc ca City, nu fac dantelării ca PSG, dar se cunoaște că a trecut și un oarecare Guardiola prin țara teutonilor. Țin de minge cu dinții, recuperează formidabil și – fie cu joc ofensiv ca Rădoi, fie cu jumătare fundași&închizători, ca Pițurcă - rezultatul e același:bogdaproste, Doamne, că e numai 1-0 la pauză, Ce te faci Mirele, cu nibelungii ăștia:

La pauză, Mirel nu a avut decât o singură idee: să-l schimbe pe Camora, veriga slabă din apărare. Dar jocul nu se schimbă și nu avea cum să se schimbe, chiar după intrările lui Man și Pușcaș. Portarul Niță rămâne cel mai bun juător tricolor (încă șase intervenții salutare!), dar nemții sunt greu de răpus. Nu că ar fi zei, sunt toți oameni dar diferența este încă mare, indiferent dacă joci ofensiv sau cu fundul în poartă. În final, românii au prins ceva curaj, dar Pușcaș a fost prea neinspirat, iar Stanciu prea egoist.

Celelalte rezultate ale grupei: Armenia – Islanda 2-0; Macedonia de Nord – Liechtenstein 5-0. Clasament: 1. Germania – 6 p (4-0): 2. Armenia – 6 p (3-0): 3. Macedonia N. – 3 p (7-3): 4.România – 3 p (3-3); 5. Islanda – 0 p (0-5); 6. Liechtenstein – 0 p (0-6).

Tricolorii tineri, la mâna vecinilor

Reprezentativa de tineret a României a învins, sâmbătă seară, la Budapesta, selecționata similară a Ungariei, cu scorul de 2-1 într-un meci contând pentru etapa a doua a grupei A de la Campionatul European U21. Tricolorii au revenit după ce maghiarii au deschis scorul în inferioritate numerică. După ce jucătorul ungut Szöke a fost eliminat în min. 43, pentru al doilea cartonaș galben, ungurii au marcat pe un contraatac după ce fundașul român Hăruț l-a învins pe Kiss, prin Csonka, cu un șut din 7 metri. Din fericire, însă, Mățan a egalat printr-un șut minunat de la marginea interioară a careului ('70), iar Pașcanu a adus victoria cu un șut din apropiere, după un corner. Ai noșri au cerut un penalty în min.50, pentru un fault la Ciobanu. Dintr-o decizie inexplicabilă a UEFA, la această competiție nu s-a introdus sistemul VAR.Adrian Mutu a folosit următorii jucători: Vlad – Haruț, Ciobotariu, Pașcanu – Boboc , Olaru, Marin, Ciobanu, Moruțan ('61-Petre)- Ganea ('86-Oct. Popescu), Mățan ('89).

În celălalt meci din grupa A, Germania și Olanda au terminat la egalitate scor 1-0. Justin Kluivert (fiul celebrului Patrick) a deschis scorul în min. 48, iar Nmecha a egalat în min. 84. Înaintea ultimei runde, Germania conduce în clasament cu patru puncte, urmată de Olanda, același punctaj dar golaveraj mai slab și Olanda – 2 p. Tricolorii tineri vor juca marți cu Germania, iar marți cu Ungaria. Șansele de calificare în sferturi constau într-un rezultat cât mai bun cu nemții, coroborat cu o replică demnă a Ungariei în fața Olandei.Ambele partide vor avea loc la ora 19:00


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.