Sport

Nemții au câștigat economic

Ziarul de Vrancea
3 iul 2017 2035 vizualizări

Germania – Chile 1-0 în finala Cupei Confederațiilor

Echipa Germaniei a câștigat la Sankt Petersburg, Cupa Confederațiilor. Germania, campioana mondială en titre, dar care s-a prezentat în Rusia fără vedetele sale și cu cel mai tânăr lot dintre cele opt competitoare (24 ani), s-a impus la scor minim prin golul marcat de Lars Stindl (‘20). Campioana Americii de Sud a prezentat o echipă cu o medie de vârstă de peste 30 de ani, a dominat finala, dar nu a reușit să înscrie din numeroasele ocazii create. Cele două formații s-au întâlnit și în faza grupelor, iar atunci scorul a fost egal, 1-1.

Chilienii au început în forță, ca de obicei, și și-au împins adversarii în preajma careului lor, iar ocaziile de gol nu au întârziat să apară. în min. 5, Rüdiger l-a deposedat in extremis pe Aranguiz, iar apoi portarul ter Stegen a respins șutul lui Vidal. O eroare a lui Goretzka (‘13), l-a adus pe Vargas în poziție de șut, dar balonul a fost reținut de portar. O mare ocazie a avut și Alexis Sanchez, care nu a putut să îl învingă pe ter Stegen, după ce portarul respinsese în față șutul lui Vidal. Germanii au deschis scorul în min. 20, la prima lor ocazie, prin Stindl, din pasa lui Werner, care a recuperat o minge în marginea careului, din fața lui Marcelo Diaz. Chilienii au mai avut o situație notabilă în prima repriză, dar Aranguiz a ratat reluarea la centrarea lui Isla (‘24). Finalul primei reprize a fost dominat de germani, care au avut trei oportunități bune de a-și dubla avantajul. Goretzka (’36) a șutat din unghi, puțin pe lângă poartă, fiind imitat de Draxler (‘40), pentru ca în min. 45, Goretzka să fie blocat in extremis de portarul Bravo. Germania a avut și prima situație bună de după pauză, la o pătrundere a lui Draxler, încheiată cu un șut deviat de Jara (‘55). Echipa lui Joachim Löw nu a mai contat apoi prea mult în atac, mulțumindu-se să se apere în fața insistentei echipei chiliene. Sud-americanul Jara a fost iertat de eliminare (‘65), primind doar cartonaș galben după consultarea video, la o fază la care l-a lovit cu cotul pe Werner. Ocaziile chilienilor s-au succedat la poarta lui ter Stegen, dar defensiva germană a rezistat cu brio. Sanchez (‘72) a fost blocat în careu în momentul șutului, de către Rudy, Vargas (74) a șutat din întoarcere, dar balonul a fost reținut de portar, Vidal (‘75) a tras peste poartă din careu. Aranguiz (‘80) a tras din afara careului, mingea fiind deviată în corner de ter Stegen, Hernandez (‘82) a tras de la distanță, dar ter Stegen a prins în doi timpi. Sagal a ratat și el o mare ocazie (‘84), șutând peste poartă din mijlocul careului, după o minge întoarsă de Puch. Ultima oportunitate a meciului pentru sud-americani a fost o lovitură liberă executată de Sanchez (‘90^4), de la 20 de metri, dar ter Stegen a respins providențial.

În finala mică, Portugalia a învins Mexic după prelungiri, scor 2-1, prin golurile marcate de Pepe (’90 ^1) și André Silva (‘104- penalty), respectiv Neto (’54 – autogol). André Silva a ratat un penalty în min. 16, iar Semedo (Portugalia, min. 106) și Jimenez (Mexic, min. 112) au fost eliminați

Premiile Cupei Confederației

Fotbalistul Julian Draxler, căpitanul echipei Germaniei, câștigătoarea Cupei Confederațiilor 2017, a fost desemnat cel mai bun jucător al competiției găzduite de Rusia. Atacantul de 23 de ani a fost votat de către un grup tehnic al Federației Internaționale de Fotbal (FIFA), după finala câștigată de Germania cu 1-0 în fața selecționatei Chile. Trofeul ''Balonul de Aur'' pentru cel mai bun jucător al competiției a fost înmânat de fostul mare fotbalist argentinian Diego Maradona. Draxler, jucător la Paris Saint-Germain, a disputat toate meciurile echipei sale în Rusia, a marcat un gol și a dat o pasă decisivă. Draxler i-a devansat pe atacantul Alexis Sanchez (Chile), care a intrat în posesia Balonului de Argint, și pe coechipierul său Leon Goretzka, posesorul Balonului de Bronz. Atacantul german Timo Werner (21 ani) a devenit golgeterul turneului, cu trei goluri și două pase decisive. Werner (RB Leipzig) a fost cel mai bun atacant german din Bundesliga în sezonul trecut, cu 21 de goluri și 8 pase decisive. Werner i-a devansat în clasamentul final pe coechipierii săi Lars Stindl și Leon Goretzka, fiecare cu trei goluri, care au împărțit Gheata de Argint.  Cel mai bun portar al Cupei Confederațiilor 2017 a fost ales chilianul Claudio Bravo, care a primit Mănușa de Aur. Bravo, accidentat, nu a apărat în primele două meciuri ale chilienilor, dar a intrat între buturi pentru următoarele, iar în semifinale a păstrat imaculată poarta, apărând trei șuturi la loviturile de departajare în fața Portugaliei. Premiul FIFA Fair Play a revenit Germaniei, care a încasat doar opt cartonașe galbene în cinci partide, comițând doar 66 de faulturi. De asemenea, a fost bine primită și inițiativa germană de a oferi tricouri cu numele Germaniei scris cu caractere chirilice. Federația Germană de Fotbal a primit un cerc de 10.000 de dolari.

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.