Sport

Ne revedem la Wimbledon!

Ziarul de Vrancea
29 iun 2017 536 vizualizări

După două victorii grele în trei seturi, în cadrul unui program infernal, Simona Halep a clacat în finalul partidei cu Caroline Wozniacki din sferturile de finală ale turneului de la Eastbourne * Simona a întors primul set de la 2-5, dar a pierdut ritmul după două break-uri în cel secund.

După ce a susținut trei meciuri de câte trei seturi în două zile și jumătate, Simona Halep s-a oprit în sferturile de finală ale turneului de la Eastbourne. Ieri, Simona a trebuit să reia meciul cu bulgăroaica Țvetana Pironkova dintr-o situație nefavorabilă: 6-7, 1-2, 30-40, scorul înregistrat după ce miercuri ploaia a oprit partida.

Cu o evoluție ștearsă, fără răbdare și concentrare, Halep risipise până să înceapă ploaia șapte mingi de set. Ier, sportiva română a intrat cu o altă atitudine pe teren. La reluarea meciului, pe serviciul rivalei, Halep a avut o minge de rebreak și de egalare, dar bulgăroaica a anulat-o și s-a desprins la 3-1. A urmat o serie de patru jocuri  câștigate la rând de Simona,  astfel că scorul a devenit 5-3. Însă ea nu a concretizat avantajul break-ului, pentru că Pironkova nu a cedat și cu un joc defensiv foarte bun, a returnat aproape perfect, iar Halep a greșit destul de mult. Specialistă în jocul pe iarbă (Semifinalistă la Wimbledon în 2010), Pironkova a egalat la 5, apoi s-a ajuns din nou în tie-break. De data aceasta, Simona nu a mai ratat setul, pe care l-a câștigat cu 7-6 (7-4), după 46 de minute jucate ieri. Setul decisiv a continuat în aceeași notă de echilibru, cu game-uri lungi, la fel schimburile de mingi, cele două jucătoare muncind mult pentru fiecare punct. Pironkova, fostă ocupantă a locului 31 mondial, și-a continuat evoluția consistentă și a reușit prima break-ul la 3-2 pentru ea, dar nu l-a consolidat cu serviciul. La 5-5, a venit rândul Simonei Halep să se desprindă pe serviciul adversarei. Apoi românca a servit pentru set și l-a închis cu 7-5, după două ore și 40 de minute, timp total de joc. În finalul acestui meci, Halep a părut că acuză probleme la glezna la care s-a accidentat la Roma.

În sferturi, Simona, care s-a canonit la primele meciuri pe iarbă cu jucătoare mult sub nivelul ei, precum Duan Yingying sau Pironkova, a avut o adversară redutabilă, daneza Caroline Wozniacki (6 WTA),. care a jucat și ea de două ori ieri, numai că în primul meci al ei, s-a distrat cu rusoaica Elena Vesnina (16) pe care a învins-o în 64 de minute, cu 6-1, 6-2. Și totuși, Simona nu a depus armele, ea având momente în care a dat senzația că se va impune cu ușurință în fața Carolinei.  Doar două ore și un sfert a avut jucătoarea din Constanța între partida din optimi și cea din sferturi, din cauza unui program dereglat de ploaia care a căzut în ultimele zile la Eastbourne. Astfel, daneza a fost mai proaspătă la început, mai agresivă și mai precisă. Wozniacki a servit prima și a condus cu 40-0, Halep a întors jocul  și a făcut break. Daneza a luat apoi trei game-uri la rând. Ea a condus cu 4-1 și 5-2 și aici s-a blocat. Pe fondul unui joc nu foarte rău al danezei, Simona a fost inspirată, alegând cele mai potrivite lovituri, a punctat cu precizie chirugicală, transformând-o pe Wozniacki într-o jucătoare fără replică. Au rezultat opt game-uri câștigate la rând de Halep. După primele cinci, setul I a intrat în contul ei, cu 7-5. După 3-0 cu două break-uri în setul II, s-a tăiat Simona, ultima sa reacție pozitivă fiind păstrarea unui break la 4-2. Apoi, “Caro” a făcut patru game-uri consecutive, iar setul decisiv - început cu un break al Simonei – a însemnat, practic, capitularea. Scor final: 5-7, 6-4, 6-1 după o oră și 54 de minute de joc.  Astfel, Simona a ratat oportunitatea de a lua locul germanei Angelique Kerber în fruntea ierarhiei WTA. Românca va evolua, de luni, la al treilea Grand Slam al anului, la Wimbledon.

 Alte rezultate înregistrate ieri, în turneul feminin: Lauren Davis (SUA) – Agnieszka Radwanska (Polonia) 7-6, 6-1; Karolina Pliskova (Cehia) – Peng Shuai (China) 7-6, 6-4; Svetlana Kuznețova (Rusia) – Kristina Mladenovic (Franța) 6-4, 2-6, 6-3; Johanna Konta (Marea Britanie) – Jelena Ostapenko (Letonia) 7-5, 3-6, 6-4; Angelique Kerber (Germania) – Lara Arruabarrena (Spania) 6-2, 6-1; Barbora Strycova (Cehia) – Lauren Davis (SUA) 7-5, 6-2; Heather Watson (Marea Britanie) – Anastasia Pavliucenkova (Rusia) 6-4, 6-3; Karolina Pliskova (Cehia) – Svetlana Kuznețova (Rusia) 6-7, 6-2, 6-4.

Rezultate din turneul masculin: Daniil Medvedev (Rusia) – Robin Haase (Olanda) 4-6, 6-1, 6-2; Steve Jonhson (SUA) – Thomas Fabbiano (Italia) 6-3, 5-7, 6-4; John Isner (SUA) – Dusan Lajovic (Serbia) 3-6, 7-6, 7-6; Bernard Tomic (Australia) – Mischa Zverev (Germania) 6-3, 6-2; Gaël Monfils (Franța) – Cameron Norrie (Marea Britanie) 6-3, 6-2; Richard Gasquet (Franța) – Kevin Anderson (Africa de Sud) 6-4, 6-4; Novak Djokovic (Serbia) – Donald Young (SUA) 6-2, 7-6; Daniil Medvedev – Steve Johnson 6-3, 2-6, 6-3; Gaël Monfils – Bernard Tomic 7-6, 6-0; Richard Gasquet – John Isner 6-3, 6-2.

La dublu feminin, perechea Chang Hao Ching / Monica Niculescu (Taiwan / România) a fost eliminată din primul tur de către cuplul favorit nr. 3, Timea Babos / Andrea Hlavackova (Ungaria / Cehia).

* Jucătoarea Mihaela Buzărnescu (213 WTA) s-a oprit în turul al doilea al  calificărilor din cadrul turneului de Grand Slam de la Wimbledon, fiind învinsă de croata Petra Martic (134 WTA) cu scorul de 6-7, 3-6, într-o oră și 35 de minute.

* Irina Begu (69 WTA), principala favorită, s-a calificat,  în semifinalele turneului ITF de 100.000 de dolari de la Southsea. Ea a trecut cu 7-6, 6-4 de germana Andrea Petkovic, după două ore și trei minute de joc. În semifinale, Irina  o va întâlni pe sportiva rusă Ekaterina Aleksandrova (78), care a trecut de americanca Julia Boserup cu 6-3, 7-5. Celelalte semifinale: Tatjana Maria (Germania) – Jennifer Brady (SUA) 7-6, 6-3; Evghenia Rodina (Rusia) – Kurumi Nara (Japonia) 6-4, 6-4.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.