Sport

Ne convine sau nu prea?

Ziarul de Vrancea
24 feb 2019 500 vizualizări

Meciul din semifinalele Fed Cup dintre Franța și România se dispută la Rouen, pe zgură, suprafață pe care ambele echipe se descurcă foarte bine

Federația Franceză de Tenis a anunțat, ieri, că întâlnirea cu România, contând pentru semifinalele Fed Cup, se va juca pe zgură, pe teren acoperit.  Întâlnirea va fi găzduită de Kindarena din Rouen (5.234 locuri), la 20 și 21 aprilie. Confruntarea din aprilie va fi prima de Fed Cup găzduită de această arenă. În Kindarena au mai avut loc două întâlniri de tenis, însă de Cupa Davis, în 2013 și în 2017. Gazdele au ales să dispute în premieră un meci de Fed Cup la Rouen, dar și o suprafață pe care Simona Halep a reușit chiar pe teritoriu francez cea mai bună performanță a carierei - trofeu la Roland Garros, în 2018. Ambele echipe însă se descurcă bine atât de hard, cât și pe zgură, astfel încât alegerea unei suprafețe mai avantajoase a fost, într-adevăr, dificilă. Dublă campioană a acestei competiții, de alte trei ori finalistă, Franța optase în ultimele 11 partide disputate pe teren propriu, din 2010 până în prezent, de 6 ori pentru a juca pe hard și de 5 ori pentru zgură. De la promovarea în Grupele Mondiale, începând cu 2015, România a jucat de șase ori ori pe hard (patru victorii, două înfrângeri) și doar de trei ori pe zgură (de fiecare dată pe teren propriu, fiind învinsă doar de Germania). Semifinala de Fed Cup se va juca la limita dintre sezonul de hard și cel de zgură (la finalul lunii martie vom ști campioanele celor două turnee Premier Mandatory pe hard din “Sunshine Double”, Indian Wells / Miami, iar pe 22 aprilie începe puternicul turneu Premier de la Stuttgart, jucat pe zgură, în sală).

 

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.