Sport

Nașul își îngroapă finul

Ziarul de Vrancea
11 mar 2019 353 vizualizări

FC Viitorul a bătut în premieră FCSB pe terenul acesteia, Gheorghe Hagi și fiul său Ianis predând o lecție de fotbal nechibzuitului Gigi Becali * play-off-ul se arată mai echlibrat decât play-out-ul

Ultima partidă din etapa I a sezonului “neregulat” la fotbal a adus o surpriză care a bucurat fanii CFR.  FC Viitorul a învins pentru prima dată în scurta sa carieră pe FCSB în depasare, ceea ce mărește distanța față de liderul campionatului. Cu Ianis Hagi ca în vremurile bune ale tatălui său, Viitorul a reușit să speculeze bezmetica formație a lui Gigi Becali și a câștigat cu 2-1, Ianis a contribuit decisiv la ambele goluri. În min.15, “prințișorul” l-a deschis pe partea dreaptă pe Calcan, care a pătruns în careu și a șutat din unghi, de la aproximativ zece metri, marcând pe deasupra lui Bălgrădean. Calcan a marcat primul său gol în Liga I. Golul victoriei a fost înscris în min. 65: Houri a scăpat spre poartă după o nouă bună pasă a lui Hagi. Benzar l-a faultat la marginea interioară a  careului, iar arbitrul Radu Petrescu a dictat, fără ezitare, penalty în ciuda protestelor gazdelor,  transformat cu siguranță de Ianis. Gazdele egalaseră în min. 40, la o ieșire aiuristică a lui Cojocaru, la o deschidere în adâncime, speculată de Florinel Coman. Până la golul din min. 65, repriza secundă a fost spectaculoasă și echilibrată, cu multe ocazii, însă reușita lui Ianis Hagi  a scurt-circuitat construcția formației pregătite de Gigi Becali și Mihai Teja. Primul, de altfel, a recunoscut că FCSB se bate pentru locul II cu Craiova, dar nu crede că Viitorul ar putea emite pretenții la podium. Mihai Teja este puțin mai optimist: “Ne doare această înfrângere, dar din punctul meu de vedere Viitorul a avut trei ocazii și ne-a dat două goluri. Nimic nu este pierdut, sunt cinci puncte și ceilalți se vor încurca probabil. Nu e ușor să joci nici cu Viitorul, nici cu Astra, nici cu Sepsi.. Astăzi nu am făcut un meci foarte rău, dar este o înfrângere și un început cu stângul, însă mai sunt nouă jocuri, se pot întâmpla multe. Important este ca noi să creștem de la meci la meci ca joc și atunci vor veni și victoriile”, a spus Teja, la Digi Sport.

Învingătoare cu 3-1 în debutul etapei contra oaspeților de la Sepsi Sfântu Gheorghe, CFR Cluj s-a distanțat la patru puncte de CSU Craiova și la cinci de FCSB, dar play-off-ul este abia la început.

În privința play-out-ului, un comentator hâtru spunea duminică seara că “mai rămâne să bată și Concordia la Botoșani și vom avea un campionat de vis. Surpriza n-ar fi fost o bombă planetară, fiindcă echipa din Chiajna chiar a învins la Botoșani în sezonul regulat. Acum a scos doar o remiză albă în fața inconstantei echipe a lui “Ciobi”, dar să fim liniștiți. Spectacolul (circul) de-abia a început.

Oglinda etapei

Play-off: CFR Cluj – Sepsi Sfântu Gheorghe 3-1 (1-0). Țucudean (‘1), Djokovic (’56), Deac (‘90^3 – penalty) / Vașvari (’48). Culio (CFR) –min. 70 și Mensah (S) – min. 90^1 au fost eliminați; CSU Craiova – Astra Giurgiu 1-0 (1-0). Koljic (’19). Radunovic (A) a văzut cartonașul roșu în min. 79; FCSB – FC Viitorul 1-2 (1-1). Coman (’40) / Calcan (’15), Hagi (’65 – penalty). Clasament play-off: 1. CFR – 30 p (3-1); 2. Craiova – 26 p (1-0); 3. FCSB – 25  (1-2); 4. Viitorul – 22 p 2-1); 5. Astra – 21 (0-1)p; 6. Sepsi – 19 p (1-3).

Play-out: Dinamo – Dunărea Călărași 2-0 (1-0). Nistor (’24), Montini (‘90^4); FC Hermannstadt – Gaz Metan Mediaș 0-2 (0-1). Larie (‘6), Rondon (‘90^1 – penalty). Două eliminări în tabăra gazdelor. Dâlbea (’45) și Dandea (’83); Poli Iași – FC Voluntari 0-2 (0-1). Laidouni (‘8, ’78 – penalty): FC Botoșani – Concordia Chiajna 0-0. FC Botoșani – Concordia Chiajna 0-0. Clasament play-out: 1-2. Dinamo, Gaz Metan – 19 p (2-0); 3. Botoșani – 19 p (0-0); 4. Iași – 17 p (0-2); 5. Hermannstadt – 16 p (0-2); 6. Voluntari – 14 p (2-0); 7. Călărași – 12 p (0-2); 8. Chiajna – 10 p (0-0). 

 

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.