Sport

Năstase, trei ani fără tenis

Ziarul de Vrancea
21 iul 2017 628 vizualizări

 

Fostul mare jucător a fost supendat până la sfârșitul anului 2020 și nu va avea acces la competițiile ITF, inclusiv Cupa Davis și Fed Cup

Federația Internațională de Tenis (ITF) a anunțat, ieri că Ilie Năstase a fost suspendat până la 31 decembrie 2020 și amendat cu 10.000 de dolari din cauza comportamentului pe care l-a avut la la întâlnirea de Fed Cup România - Marea Britanie, din luna aprilie. Lui Năstase îi este interzis să aibă o calitate oficială la competițiile ITF în perioada 23 aprilie 2017 - 31 decembrie 2020. În plus, Ilie Năstase nu va avea acces și nu va primi acreditare la competițiile ITF pe echipe până la 31 decembrie 2018. Năstase va putea avea însă acces la turneele de Grand Slam, deoarece acestea nu sunt sub jurisdicția ITF.

Ilie Năstase a fost găsit vinovat de încălcarea mai multor articole din regulamentul Fed Cup în luna aprilie. "Mai exact: Domnul Năstase a făcut un comentariu extrem de inadecvat și care poate fi interpretat ca rasist cu privire la copilul nenăscut al Serenei Williams. Domnul Năstase i-a făcut avansuri de natură sexuală căpitanului echipei Marii Britanii, Anne Keothavong. Domnul Năstase a făcut comentarii abuzive și amenințătoare către un membru acreditat al mass-media. Domnul Năstase a avut comentarii abuzive și amenințătoare către oficialii meciului și membrii echipei Marii Britanii, a refuzat să părăsească terenul și a perturbat în mod deliberat echipa adversă", se arată pe site-ul ITF, în care se precizează că Năstase a intrat fără permisiune în vestiarul echipei Marii Britanii. Ilie Năstase și Federația Română de Tenis pot contesta decizia la un tribunal independent în termen de 21 de zile.  Președintele Federației Române de Tenis, George Cosac, consideră că pedeapsa pe care a primit-o căpitanul nejucător al echipei de Fed Cup a României, Ilie Năstase, din partea ITF, este prea dură și că acuzațiile sunt exagerate. ”Federația Romană de Tenis a luat cunostință de decizia ITF în cazul lui Ilie Năstase, o respectă, dar, din punctul nostru de vedere, este prea dură, acuzațiile care i se aduc fiind exagerate. Vom discuta cu casa de avocatură care ne reprezintă și, împreună cu Ilie Năstase, vom decide ce facem în continuare. Avem 21 de zile pentru a face apel”, a declarat Cosac.

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.