Sport

Naomi în extaz, Serena în lacrimi

Ziarul de Vrancea
17 feb 2021 855 vizualizări

Finală Osaka – Brady la Australian Open *Djokovic își așteaptă azi adversarul, între Tsitsipas și Medvedev

După ce a învins-o în stil de mare campioană pe Simona Halep în sferturile de finală de la Australian Open, Serena Willliams s-a frânt în semifinala de ieri, frângându-și și visul care o urmărește de ani buni, egalarea recordului de turnee de Grand Slam câștigate (24) deținut de legendara jucătoare australiană, Margaret Smith-Court. Japoneza Naomi Osaka (3 WTA) s-a calificat în finală, câștigând cu 6-3, 6-4 (75 de minute) în fața unei Serene care a început vijelios (2-0 și minge de al doilea break) și a terminat resemnată. De altfel, veterana de 39 de ani a părăsit conferința în lacrimi lăsând a înțelege că nu este exclusă retragerea definitivă din tenis. Naomi (23 de ani) va juca a patra finală de GS din carieră după ce s-a impus la Australian Open, în 2019, și la US Open, în 2018 și 2020. Dacă va cuceri trofeul la Melbourne Park, Osaka va urca pe locul al doilea WTA, ocupat în prezent de Simona Halep. Adversara lui Naomi în finală este o altă americancă, Jennifer Brady (24 WTA), care a dispus cu 6-4, 3-6, 6-4 de Karolina Muchova (Cehia, 27 WTA). Brady s-a impus la a cincea minge de meci avută după o partidă care a durat o oră și 55 de minute. Ea a fost învinsă anul trecut în semifinalele USA Open de Osaka, cu 6-7, 6-3 3-6. În singura semifinală masculină disputată, nici o surpriză: liderul mondial Novak Djokovic l-a învins cu 6-3, 6-4, 6-2 pe rusul Aslan Karațev (114), „Nole” va disputa a noua sa finală de AusOpen cu învingătorul celei de-a doua semifinale care se dispută astăzi între grecul Stefanos Tsitsipas (6 ATP) și rusul Daniile Medvedev (4 ATP)

*Semifinalele turneului „Philip Island Trophy”: Marie Bouzukova (Cehia, 50 WTA) – Bianca Andreescu (Canada, 9WTA) 6-7, 6-2, 7-5); Daria Kasatkina (Rusia,75 WTA) – Danielle Collins (SUA, 50 WTA) 6-2, 6-7, 6-1


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.