Sport

Nadal a plecat de la Londra

Ziarul de Vrancea
14 nov 2017 574 vizualizări

După ce a pierdut greu în fața lui David Goffin, liderul mondial s-a retras de la Turneul Campionilor și va fi înlocuit cu compatriotul său, Pablo Carreño * Horia și Juls au suferit a doua înfrângere la dublu

Perechea Horia Tecău/Jean-Julien Rojer (România/Olanda), cap de serie numărul 3, a fost învinsă, ieri de cuplul Henri Kontinen/John Peers (Finlanda/Australia), cap de serie numărul 2, scor 6-7, 6-7, în cea de-a a doua etapă a Grupei “Eltingh/Haarhuis” de la Turneul Campionilor. Confruntarea a durat o oră și 45 de minute. Românul și colegul său au salvat 11 mingi de meci, atât în setul secund, cât și în tie-break-ul final câștigat cu 8-6.

Surpriza zilei a fost înfrângerea și apoi retragerea liderului mondial, Rafael Nadal, în prima etapă a grupei Pete Sampras. Belgianul David Goffin (8 ATP) l- a învins pe Rafa cu 7-6, 6-7, 6-4, în două ore și 37 de minute. Goffin este primul belgian din istorie care participă la Turneul Campionilor. La scurt timp după această întâlnire, Nadal s-a retras din competiție, din cauza unei accidentări la genunchiul drept. În urmă cu aproape două săptămâni, Nadal s-a retras și de la turneul de la Paris, la care a ajuns până în sferturile de finală, tot din cauza problemelor de la genunchi. "Am încercat totul, am făcut tot ce se putea pentru a fi pregătit să joc. Dar nu am fost pregătit cu adevărat. Este un miracol de a fi fost atât de aproape în acest meci", a declarat Nadal, care a salvat patru mingi de meci. În vârstă de 31 de ani, Nadal nu a câștigat niciodată Turneul Campionilor. Un alt spaniol, Pablo Carreño (10 ATP) îi va lua locul liderului ATP pentru următoarele două etape ale grupei. În primul meci al grupei, bulgarul Grigor Dimitrov (6 ATP) l-a învins pe austriacul Dominic Thiem (4) cu  6-3, 5-7, 7-5.Ieri, în grupa “Boris Becker”, americanul Jack Sock l-a învins cu 5-7, 6-2, 7-6 pe Marin Cilic.

* Ana Bogdan (111 WTA), a fost învinsă, ieri,  cu scorul de 6-2, 6-7, 5-7 de către sportiva thailandeză Luksika Kumkhum (126 WTA) în primul tur al Taipei Open. Partida a durat două ore și 48 de minute.

* Perechea Mihaela Buzărnescu/Dalma Galfi (România/Ungaria) a ratat, ieri,  calificarea în sferturile de finală ale probei de dublu din cadrul turneului de la Toyota, cu premii totale de 60.000 de dolari. Buzărnescu și Galfi au fost învinse de cuplul Beatrice Gumulya/Kotomi Takahata (Indonezia / Japonia), scor 2-6, 6-7, într-o oră și 13 minute. Mihaela Buzărnescu joacă la turneul din Japonia și pe tabloul de simplu. Românca, favorită principală, o va întâlni, astăzi, în primul tur, pe sportiva americană Emina Bektas.

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.