Sport

N-ați uitat-o pe Angie?

Ziarul de Vrancea
8 mai 2021 817 vizualizări

Simona Halep o poate întâni pe vechea ei rivală Kerber în turul II al turneului de la Roma

Simona Halep (3 WTA) va evolua direct în turul doi la Roma, cu Angelique Kerber sau o jucătoare venită din calificări, conform tragerii la sorţi de sâmbătă.  Cu evoluții mai degrabă dezamăgitoare la Stuttgart și Madrid, Simona vrea să își ia revanșa la Roma pentru a fi capabilă să abordeze cu optimism turneul de la Roland Garros. Însă traseul campioanei de anul trecut este complicat. Primul meci va fi cu Angelique Kerber, aflat într-un oarecare reviriment, chiar dacă nu este specialistă a zgurei. Scorul întâlnirilor în circuitul WTA este de 7-6 pentru Simona, dar în ultimul meci disputat în 2019 la Eastbourne (pe iarbă), Angie a câștigat cu 6-4, 6-3. Pe zgură, toate cele două partide anterioare au fost câștigate de româncă. În turul III, Simona ar putea reedita (în alt sens, desigur) finala din 2017 cu letona Jelena Ostapenko. Naomi Osaka și Bianca Andreescu sunt, de asemenea, pe partea de tabloul a campioanei române.

Din păcate, Simona va fi singura româncă pe tabloul principal al turneului de la ”Foro Italico”. Irina Begu (75 WTA)  a pierdut din primul ”foc” de calificări, în fața unei jucătoare de care nu s-a prea auzit în ultima vreme, germana Andrea Petkovic (109 WTA), scor 4-6, 7-5, 3-6. Patricia Țig a trecut primul tur, după ce a învins-o cu 0-6, 6-3, 7-6 pe chinezoaica Wang Yafan (122), dar în manșa decisivă nu a reușit s-o depășească pe americana Christina McHale (90), în fața căreia a cedat cu 3-6, 6-2, 3-6.

*Arîna Sabalenka (7 WTA), solida jucătoare din Belarus, este de neoprit în cursa ei spre supremația mondială. Sâmbătă, ea a câștigat cu 6-0, 3-6, 6-4 în fața liderului mondial, australianca Ashleigh Barty. Cele două sportive au jucat în urmă cu două săptămâni şi finala turneului de la Stuttgart. Atunci câştigătoare a fost australianca. Pentru Sabalenka este al zecelea trofeu WTA la simplu, al doilea din acest an (după Abu Dhabi), iar de astăzi, Arîna va ocupa locul 4 în topul mondial.

*Românca Gabriela Ruse (175 WTA) a fost învinsă de unguroaica Dalma Galfi cu 4-6, 4-sâmbătă, în semifinalele probei de simplu din cadrul turneului ITF de la Praga (Cehia), dotat cu premii totale de 25.000 de dolari. În finala de dublu, Ruse şi Xenia Knoll (Elveţia), principalele favorite, au fost învinse de cuplul Anna Bondar (Ungaria)/Kimberley Zimmermann (Belgia), cap de serie numărul doi, cu 6-7, 2-6

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.