Sport

Mutu, director sportiv

Ziarul de Vrancea
11 oct 2017 541 vizualizări

Federația Română de Fotbal (FRF) a anunțat, ieri că Adrian Mutu va ocupa funcția de manager sportiv în zona tehnică a forului, având ca principală responsabilitate relația echipei naționale cu cluburile din țară și din străinătate.

"Sunt foarte bucuros să mă pot alătura unei echipe în care cred și să am oportunitatea de a lucra alături de profesioniști pentru performanțele fotbalului românesc în care m-am format și m-am afirmat ca jucător. Trec într-o nouă etapă a carierei mele și simt că e nevoie să contribui cu tot ceea ce am învățat pe teren și în activitatea ulterioară la succesele echipei naționale", a declarat Mutu. Golgeter all-time al primei reprezentative cu 35 de goluri marcate, la egalitate cu Gheorghe Hagi, și jucător emblematic al echipei naționale cu 77 de meciuri pentru România, Adrian Mutu a fost în ultimul an director general la FC Dinamo. El s-a despărțit luni de gruparea bucureșteană.

România – Portugalia, la Ovidiu

Partida dintre România U21 și Portugalia U21, meci din preliminariile pentru Campionatul European din 2019, se va disputa pe stadionul "Viitorul", la Ovidiu, în 10 noiembrie, de la ora 19:00. Tricolorii sunt lideri în Grupa 8 după 4 jocuri, reușind să câștige toate cele trei partide disputate în deplasare, unde au întâlnit Liechtenstein (2-0), Bosnia-Herțegovina (3-1) și Elveția (2-0), meci disputat la începutul acestei luni. Pe teren propriu, formația pregătită de Daniel Isăilă a obținut o remiză cu Elveția (1-1), în septembrie, la Ovidiu. în acest an, selecționata U21 mai are programate două jocuri, cu Portugalia, pe 10 noiembrie, la Ovidiu, și cu țara Galilor, în deplasare, pe 14 noiembrie. Selecționata lusitană, cap de serie la tragerea la sorți și viitoarea adversară a României, a pierdut ieri, 10 octombrie, în Bosnia-Herțegovina, acolo unde reprezentativa României a reușit să se impună. Bosniacii s-au impus cu 3-1 după ce Portugalia a deschis scorul în minutul 10. Tot ieri s-a mai jucat și meciul Liechtenstein - Elveția 0-2.

Tricolorii,  în divizia a treia

UEFA a anunțat, ieri pe site-ul oficial, componența celor patru divizii valorice pentru Liga Națiunilor, pe baza coeficientului național de la încheierea grupelor europene de calificare la Cupa Mondială din 2018. România va evolua în divizia C, din care fac parte și Ungaria, Scoția, Slovenia, Grecia, Serbia, Albania, Norvegia, Muntenegru, Israel, Bulgaria, Finlanda, Cipru, Estonia și Lituania. Echipele vor fi împărțite în trei grupe de patru selecționate și una de trei. Câștigătoarele grupelor vor promova în divizia B, iar echipele de pe ultimul loc vor retrograda în divizia D. Cele mai bune patru echipe care nu obțin calificarea la Euro-2020 vor juca un baraj în martie 2020, la care se va pune în joc un loc la turneul final.

Record de goluri în preliminariile europene

UEFA a anunțat, ieri că la preliminariile europene pentru Cupa Mondială, încheiate marți, s-a stabilit un record de goluri: 794 în 270 de meciuri din grupe. Cele mai multe goluri au fost marcate de naționalele Belgiei și Germaniei – câte 43. Topul 10 al națiunilor în funcție numărul golurilor marcate este completat de Spania – 36, Portugalia – 32, Polonia – 28, Suedia – 26, Bosnia-Herțegovina – 24, Elveția – 23, Italia – 21, Olanda – 21. Precedentul record de goluri marcate în preliminariile europene pentru CM data de la ediția din 2006, când s-au înscris 760 de goluri îm 276 de meciuri. Recordul de goluri în preliminariile unui Campionat European este mai consistent: 839 de goluri în 310 meciuri, în calificările pentru Euro-2008.

Pizzi a demisionează de la chilieni

Selecționerul naționalei din Chile, Juan Antonio Pizzi, a declarat, după ce echipa a ratat calificarea la Cupa Mondială, că situația urmează să fie evaluată de conducerea federației, dar el nu va mai continua la conducerea reprezentativei chiliene. "Contractul meu se încheie în aceste condiții. Trebuie discutat, evaluat și să se încerce să se facă alegerea cea mai bună. însă eu mă exclud", a spus Pizzi, care avea contract până la finalul preliminariilor. Naționala chiliană a fost învinsă, marți, cu scorul de 0-3 de selecționata Braziliei, și a ratat calificarea la Cupa Mondială, încheind pe locul șase la finalul preliminariilor AMSUD. Pizzi a preluat conducerea selecționatei din Chile în ianuarie 2016. în mandatul său, Chile a disputant și un meci amical cu România, în luna iunie, pe Cluj Arena, câștigat de tricolori cu scorul de 3-2.

 

Fognini, suspendat de la US Open

Tenismanul italian Fabio Fognini a primit o sancțiune cu suspendare și a fost amendat după ce a insultat un arbitru la US Open, a anunțat, ieri, comitetul de organizare a turneelor de Grand Slam.  Fabio Fognini, locul 28 mondial, a fost suspendat provizoriu de la US Open, la începutul lunii septembrie, din cauza comportamentului nesportiv din primul tur al probei de simplu, după ce a insultat-o pe Louise Engzell. El a primit atunci o amendă de 24.000 de dolari. La această amendă se adaugă una de 96.000 de dolari (din care una cu suspendare) și, în cazul unui nou act de indisciplină, el va fi suspendat de la două turnee de Grand Slam (din care un US Open), perioada probatorie fiind până la sfârșitul sezonului 2019. La confruntarea pierdută în fața compatriotului său Stefano Travaglia, Fognini a folosit un limbaj vulgar la adresa lui Engzell. Fognini și-a cerut scuze printr-un mesaj postat pe Twitter, în care a menționat că faptul că era o zi proastă pentru el nu îi scuză comportamentul. Italianul a fost eliminat în primul tur la simplu, însă la dublu era calificat în turul trei, alături de Simone Bolelli.

 

FC Barcelona vrea sa ramana in Spania

Directorul general al FC Barcelona, Oscar Grau, a declarat, ieri, că gruparea catalană trebuie să continue să lucreze cu liga spaniolă, după referendumul din Catalonia.   "Bugetul clubului este bazat pe participarea în La Liga, așa că liga și Barca trebuie să continue împreună", a spus Grau. Întrebat despre impactul în cazul independenței Cataloniei asupra sponsorilor de la FC Barcelona, Grau a afirmat: "Sponsorii sunt foarte mulțumiți să fie alături de Barça, de structura clubului, de sitlul de joc, de ADN-ul său, de valorile transmite și ceea ce am dobândit vom avea mereu". Președintele separatist al regiunii catalane Carles Puigdemont a declarat marți seara, într-o sesiune a Parlamentului regional catalan, că vrea să continue secesiunea, dar că o suspendă câteva săptămâni cu scopul de a facilita negocieri cu Madridul.

 

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.