Sport

Mulțumiri înlăcrimate

Ziarul de Vrancea
21 apr 2019 487 vizualizări

Irina Begu și Monica Niculescu sunt triste pentru că nu au putut-o ajuta mai mult pe Simona Halep la întâlnirea de Fed Cup de la Rouen

România a ratat calificarea în finala FedCup, după ce perechea Monica Niculescu/Simona Halep a fost învinsă, duminică, la Rouen, cu scorul de 7-5, 3-6, 4-6 de către cuplul Kristina Mladenovic/Caroline Garcia. La conferința de presă care a urmat meciului, Simona Halep nu a participat, din motive medicale, ceea ce a alimentat anumite zvonuri, referitoare la o retragere a Simonei din echipa de Fed Cup. Aceste vorbe în vânt au fost întrucâtva alimentate și de atitudinea celorlalte jucătoare din lot, care, în lacrimi au mulțumit Simonei pentru ceea ce a făcut în acest meci. “Au fost doar câteva puncte diferență. M-am simțit bine în teren. Mulțumesc Simonei pentru ce a făcut. A luptat cu sufletul, dar era obosită, și-a dorit foarte mult. Îmi pare tare rău, sunt dezamăgită și nu pot să spun decât că se poate. Ne dorim să câștigăm acea cupă și nu o să ne dăm bătuți. Am încercat să o ajut pe Simona cât am putut de mult. Mulțumim suporterilor, au fost extraordinari, cred că nu mai au voce. Și Simonei, și echipei”, a spus Monica Niculescu în conferința de presă de la Rouen. “Sunt foarte dezamăgită că nu am putut să-mi ajut echipa. Era un punct pe care trebuia să-l iau. Ce putem spune? Doar că îi mulțumim Simonei pentru dăruirea ei”, a adăugat și Irina Begu.

Reamintim: Simona Halep a obținut ambele victorii la simplu: 6-3, 6-1 cu Kristina Mladenovic, 6-7, 6-3, 6-4 cu Caroline Garcia. În prima zi, Mihaela Buzărnescu a cedat cu 3-6, 3-6 în fața Carolinei, iar duminică, Irina Begu a fost învinsă cu 3-6, 6-2, 2-6 de către Pauline Parmentier. În urma acestui eșec, România va rămâne în Gupa Mondială I și va juca anul viitor în sferturile de finală, cu una dintre echipele Cehia, Germania, Belgia și SUA, care s-au impus în barajele de menținere / promovare în Grupa Mondială 1 cu Canada, Letonia, Spania și Elveția (în ordine). Franța va evolua, în deplasare, la 9 și 10 noiembrie, în finala FedCup, cu Australia, care a învins Belaruscu 3-2.

Din partea noastră, concluziile au fost trase de căpitanul echipei, Florin Segărceanu: “Aveam acest plan de cu o seară înainte. După accidentarea Irinei am întrebat-o pe Simona dacă este OK totul cu ea, iar a spus că dorește să joace. A jucat foarte bine, a dat totul. La un meci care se pierde la câteva puncte n-ai ce să zici. A fost un vis frumos pentru noi. Nu s-a terminat. Am avut o semifinală cu Franța, o atmosferă incredibilă, le mulțumesc fetelor pentru cum s-au dăruit. Acum trebuie să ne reîncărcăm bateriile și să o luăm de la capăt la anul. Nu îmi reproșez nicio decizie, sunt foarte mulțumit și aș merge pe aceeași formulă dacă m-ar întreba cineva”, a spus Segărceanu la Rouen.

Brainstorming à la Benneteau

Proaspătul căpitan al Franței, Julien Benneteu, de un an retras din activitatea de jucător, a rămas impresionat de partida Halep – Garcia. “A fost un foarte mare meci făcut de Caroline și unul imens al Simonei. Un meci de un nivel și de o intensitate de clasă mondială, cu adevărat. Nu am pretenția de a avea o experiență excepțională în tenisul feminin, dar pentru mine este cel mai tare meci pe care l-am văzut. Toți cei care spun că tenisul feminin nu este spectaculos sau nu este de un foarte mare nivel nu știu nimic despre sport. Au fost trei ore de intensitate, de emoție și de un nivel ridicat de joc, tactic, tehnic, fizic de asemenea, de calitate. Am fost impresionat. Sper că Garcia va putea continua la fel de-a lungul sezonului. Dacă ea va continua așa, vom fi și mai puternici cu Caroline în FedCup”, a declarat Benneteau. 

Totodată, Benneteau, a explicat cum a ajuns să o nominalizeze pe Pauline Parmentier în al patrulea meci de simplu în dauna lui Alizé Cornet:  “Am avut o mare ezitare între două jucătoare. Un moment de inteligență, de onestitate, de sinceritate, între Pauline, Alizé  și eu. În cadrul acestei reuniuni în trei, ne-a părut evident că Pauline era cea mai bună alegere, oricare ar fi fost scenariul zilei. Și eu aveam o idee că Begu va juca. Pauline a bătut-o pe Begu anul trecut, la Istanbul. De aceea este o adevărată victorie a echipei. Alizé nu a fost pe teren în această săptămână, dar dacă Pauline a câștigat, a fost datorită lui Alizé. Pentru că ea a simțit că Pauline era mai bune plasată. În plus, Alizé a spus că nu îi place prea mult să joace cu Begu. Din acest motiv, Alizé a adus și ea punctul ei în acest week-end”, a mai spus Benneteau.

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.