Sport

Muguruza, por favor!

Ziarul de Vrancea
16 iul 2017 452 vizualizări

* Garbiñe a câștigat titlul la Wimbledon după o victorie neaștepat de clară împotriva lui Venus Williams * Monica Niculescu n-a realizat niciun game în finala de dublu

Jucătoarea spaniolă Garbiñe Muguruza (15 WTA) a câștigat, pentru prima dată în carieră turneul de Grand Slam de la Wimbledon. Ea a învins-o cu 7-5, 6-0 în 77 de minute pe veterana americană Venus Williams (11 WTA) Primul set al partidei n-a anticipat în niciun fel deznodământul. Cele două jucătoare, agresive cu servicii bune și lovituri puternice au mers “cap la cap” până la 4-4, iar jucătoarea mai sigură pe ea părea Venus. Ea a avut avantaj de 5-4 și  40-15, pe serviciul ibericei, însă Garbiñe a revenit senzațional și a anihilat cele două mingi de set ale lui Venus. De aici, firul s-a rupt pentru jucătoarea americană, care n-a reușit nici un game până la final. Muguruza, în vârstă de 23 de ani, mai are în palmares un titlu de Grand Slam, Roland Garros, obținut în 2016. La Wimbledon, ea a jucat finala și în 2015, când a fost învinsă de sora lui Venus, Serena Williams. În total, Garbiñe are patru titluri WTA la activ, dar două dintre ele sunt de Grand Slam. Ea a mai câștigat în 2014 la Hobart și în 2015 la Wuhan, turneu de categoria Premier Five. "Venus este o jucătoare incredibilă. Am crescut văzând meciurile ei, astfel că este minunat că am jucat împotriva ei în finală. Sunt emoționată. Am visat mereu să ajung aici. Primul set a fost foarte greu, am avut amândouă multe șanse. Serena mi-a spus acum doi ani că într-o zi voi câștiga. Iată că am reușit", a spus Muguruza. Venus Williams a felicitat-o pe Muguruza și a afirmat că în ultimele două săptămâni a trăit multe momente frumoase. "Felicitări, Garbiñe. Știu cât de mult ai muncit pentru a câștiga trofeul. Eu am încercat să fac ce face Serena pe teren, dar nu am reușit. Sper să mai am ocazia", a declarat Williams.

Ieri a fost ziua lui Roger Federer la Wimbledon. Jucătorul clasat pe poziția a cincea în topul mondial n-a avut nicio problemă în a-l depăși pe croatul Malin Cilic (6 ATP), scor 6-3, 6-1, 6-4 într-o oră și 41 de minute.  Elvețianul în vârstă de 35 de ani a câștigat al 19-lea turneu din carieră și al optulea la Wimbledon. Roger Federer a devenit a cincilea jucător care câștigă la Wimbledon fără să piardă vreun set, după Donald Budge (1938), Tony Trabert (1955), Chuck McKinley (1963) și Björn Borg (1976).

O bucurie pentru noi a fost calificarea în finală a Monicăi Niculescu, împreună cu taiwaneza Chang Hao Ching, chiar dacă acest cuplu a scăpat din cauza unui eveniment nefericit de perechea superfavorită, Lucie Safarova / Bethanie Sands (Cehia / SUA), aflată pe partea ei de tablou. Finala de dublu feminin s-a disputat sâmbătă noaptea foarte târziu, din cauza lungimii finalei masculine, iar cuplul rus Ekaterina Makarova/Elena Vesnina, devenit prim-favorit s-a impus în 54 de minute, cu 6-0, 6-0. Monica Niculescu este a doua româncă finalistă din istoria turneului de la Wimbledon, după Virginia Ruzici. în 1978. Partida anterioară, finala de dublu masculin, a durat patru ore și 39 de minute (enorm, pentru un meci de dublu,), iar perechea Lukasz Kubot/Marcelo Melo (Polonia/Brazilia, nr.4) a învins cu 5-7, 7-5, 7-6, 3-6, 13-11 cuplul Oliver Marach/Mate Pavic (Austria/Croația), dovedind (dacă mai era nevoie) anacronismul jocului cu trei seturi din cinci și fără tiebreak în setul decisiv.

Finala la dublu mixt: Martina Hingis / Jamie Murray (Elveția / Marea Britanie) – Heather Watson / Henri Kontinen (Marea Britanie / Finlanda) 6-4, 6-4.

 

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.