Sport

Muguruza nu se lasă

Ziarul de Vrancea
17 nov 2021 610 vizualizări

*Garbiñe a câștigat turneul Campioanelor și a scris istorie în tenisul feminin spaniol

Garbiñe Muguruza (5 WTA) a devenit, noaptea trecută, la Guadalajara, prima spaniolă câștigătoare a Turneului Campioanelor, ea impunându-se în finala ediției din acest an în fața estonei Anett Kontaveit, numărul 8 mondial, scor 6-3, 7-5. Finala de la Guadalajara a durat o oră și 38 de minute. Pentru Muguruza este al zecelea trofeu la simplu, al treilea din 2021 (după Dubai și Chicago). Ca urmare a succesului de noaptea trecută, Garbine Muguruza va încheia anul pe locul 3 în clasamentul mondial, cea mai bună clasare a sa pe final de sezon după 2017, când a încheiat pe locul 2. La dublu, victoria a revenit perechii cehe Barbora Krejcikova/Katerina Siniakova, victorioasă în finală în fața cuplului Hsieh Su Wei/Elise Mertens (Taiwan/Belgia), scor 6-3, 6-4. Acesta este al 12-lea titlu obținut împreună de Krejcikova și Siniakova. Barbora Krejcikova a participat la Guadalajara și în proba de simplu, însă a pierdut toate partidele din grupă.

*Alexander Zverev, locul 3 mondial, s-a calificat, în semifinale la Turneul Campionilor de la Torino, unde se va întâlni cu sârbul Novak Djokovic, lider mondial. Zverev l-a învins pe polonezul Hubert Hurkacz scor 6-2, 6-4. Germanul a terminat pe locul 2 Grupa Roșie, după rusul Daniil Medvedev (locul 2 mondial). Ieri, în grupa verde norvegianul Casper Ruud a obținut, miercuri, o primă o victorie în Grupa Verde: 1-6, 6-3,6-4 cu britanicul Cameron Norrie (12 ATP). Liderul mondial Novak Djokovic este primul calificat în semifinală.

*La dublu, Horia Tecău și germanul Kevin Krawietz au câștigat al treilea meci pe care l-a disputat în Grupa Verde din cadrul Turneului Campionilor, la Torino. Cei doi au învins echipa Marcel Granollers/Horacio Zeballos (Spania/Argentina), scor 6-3, 6-7, 10-6, într-o oră și 40 de minute. Granollers și Zeballos erau lideri în grupă cu două victorii, dar perechea româno-germană nu mai poate evita ultimul loc.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.