Sport

MOZAIC ȘTIRI SPOTIVE: Lupescu nu s-a decis încă

Ziarul de Vrancea
22 ian 2018 610 vizualizări

Șeful Comisiei Tehnice a UEFA, Ionuț Lupescu, a declarat la Fotbal Club de la Digisport, că încă se gândește la o eventuală candidatură pentru președinția FRF, subliniind că este sunat de mulți oameni din fotbalul românesc care doresc ca el să-i fie adversar lui Răzvan Burleanu la alegerile din 18 aprilie

"De-a lungul timpului am ascultat părerile oamenilor din fotbal. E normal să vorbesc eu și dacă mă sună, probabil că nu am lucrat prost. Unii vor să candidez, aruncă zvonuri, pun presiune, eu am spus că voi reflecta. Mă gândesc. Mă onorează, mă simt flatat că lumea mă sună, dar încă mă gândesc", a declarat Lupescu. Alegerile pentru postul de președinte al FRF vor avea loc la 18 aprilie, iar actualul șef Răzvan Burleanu și-a anunțat candidatura pentru un nou mandat.

Sarazinii joacă în play-off cu nemții

Campioana României la rugby, Timișoara Saracens, va întâlni formația germană Heidelberger RK în play-off-ul Continental Shield, cea de-a treia competiție valorică europeană intercluburi. Echipa germană s-a calificat după ce i-a învins într-o dublă manșă pe italienii de la Calvisano (34-29 la Heidelberg și 17-13 în Italia). Bănățenii au învins georgienii de la RC Batumi atât în meciul tur cât și în retur (11-6 în Georgia, 21-12 pe Cluj Arena). Primul meci cu Heidelberger RK va avea loc pe 31 martie sau 1 aprilie, partida retur urmând să se dispute pe 21 sau 22 aprilie, EPCR urmând să decidă data exactă a disputării partidelor și locul de desfășurare. Câștigătoarea dublei manșe va avea asigurat un loc în ediția viitoare a Challenge Cup, cea de-a doua competiție valorică europeană intercluburi.

Al doilea loc care va asigura calificarea în Challenge Cup va fi decis în urma dublei manșe dintre Enisei STM și Krasnîi Iar, echipe rusești care evoluează acest sezon în Challenge Cup. Cele două echipe calificate în Challenge Cup vor disputa finala Continental Shield la Bilbao.

Dinamo a bătut Austria

Echipa FC Dinamo a învins luni formația Austria Viena, cu scorul de 3-2, într-o partidă de pregătire disputată în Cipru. Golurile echipei bucureștene au fost înscrise de Adam Nemec (‘53 și ‘61) și Ionuț Nedelcearu (‘29). Pentru austrieci au marcat Mohammed și Alhassan. Antrenorul Vasile Miriuță a folosit pentru această partidă următoarea formulă de echipă: Brănescu - Romera, Nedelcearu, M. Popescu, Nica - Mahlangu, Monroy - Hanca, Nascimento, Pesici – Nemec. Au mai jucat Muțiu, Corbu, Dudea, Olteanu, Salomao și D. Popa. Aceasta este cea de-a doua victorie a echipei Dinamo în cantonamentul din Cirpu, după ce vineri a întrecut Aris Limassol cu scorul de 5-0.

Germania trece prin clipe grele

Danemarca a învins Germania, deținătoarea titlului, cu scorul de 26-25, duminică, la Varazdin, și a preluat conducerea în Grupa a II-a principală a Campionatului European de handbal masculin - EURO 2018 - din Croația. Germania conducea cu un singur gol la pauză, 9-8, după o primă repriză ultradefensivă. Danezii, conduși de Hans Lindberg, cel mai bun marcator în acest meci, cu 9 goluri, au reușit să răstoarne situația la reluare. Campionii olimpici au făcut un pas mare spre semifinale prin acest succes, în timp ce Germania riscă să rateze accederea în careul de ași. În alt meci, Spania a dispus cu 31-20 de Macedonia, echipa-surpriză am primei faze a grupelor. Portarul iberic Gonzalo Perez de Vargas s-a remarcat, cu 18 parade. Danemarca ocupă primul loc, cu 6 puncte, urmată de Spania, 4 puncte (^25), Germania, 4 puncte (^2), Macedonia, 3 puncte, Cehia, 2 puncte, Slovenia, 1 punct. Primele două clasate se califică în semifinale.

Robinho, coleg cu  Paul Papp

Clubul turc Sivasspor, la care s-a transferat de curând fundașul Paul Papp, a anunțat, ieri, un acord cu atacantul brazilian Robinho, 33 de ani, condamnat în Italia la nouă ani de închisoare pentru viol. Robinho este așteptat, astăzi în Turcia pentru ultimele negocieri, înainte de a semna contractul cu Sivasspor. La 23 noiembrie 2017, Robinho a fost condamnat, în Italia, la nouă ani de închisoare, pentru că a participat la un viol în grup. Faptele pentru care a fost condamnat jucătorul datează din 22 ianuarie 2013, când Robinho era legitimat la AC Milan. Potrivit anchetatorilor, fotbalistul a participat la violarea în grup a unei albaneze în vârstă de 22 de ani, într-o discotecă din Milano. ucătorul și-a afirmat nevinovăția și a făcut apel la sentința primită.

Van Persie se întoarce la matcă

Atacantul olandez Robin Van Persie, în vârstă de 34 de ani, a semnat, ieri un contract pe un sezon și jumătate cu Feyenoord Rotterdam, a anunțat clubul olandez.Robin Van Persie și-a reziliat în această lună contractul cu Fenerbahçe, unde juca din iulie 2015. Venit în 1998 la echipa de juniori de la Feyenoord, Van Persie a disputat 76 de meciuri pentru echipă, înainte de la pleca la Arsenal în 2004. El are 52 de goluri pentru naționala Olandei, fiind cel mai bun marcator din istorie.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.