Sport

MOZAIC ȘTIRI SPORTIVE: Iordănescu nu crede în venirea lui Lupescu

Ziarul de Vrancea
24 ian 2018 1105 vizualizări

Fostul selecționer Anghel Iordănescu nu crede că Ionuț Lupescu, pe care l-a avut elev la echipa națională, va candida la președinția FRF, evitând să spună dacă s-ar bucura în cazul în care acesta ar ajunge să conducă federația.

M-aș bucura ca Ionuț Lupescu să candideze la președinția FRF, dar în același timp nu cred în această posibilitate. M-aș bucura pentru că ar apărea idei noi în cea ce privește viitorul fotbalului românesc, ar fi o dezbatere. Aș vrea să văd programul lui Ionuț Lupescu. Și Lupescu și Burleanu și Pușcaș vor încerca să vină cu ceva nou care să surprindă și care să îi convingă pe alegători”, a spus tehnicianul la Digisport.

Șeful Comisiei Tehnice a UEFA, Ionuț Lupescu, a declarat, luni, că încă se gândește la o eventuală candidatură pentru președinția FRF, subliniind că este sunat de mulți oameni din fotbalul românesc care doresc ca el să-i fie adversar lui Răzvan Burleanu la alegerile din 18 aprilie.

Amical cu Israel

Federația Română de Fotbal a anunțat că echipa națională va disputa un al doilea meci amical în luna martie, în compania selecționatei Israelului, la 24 martie. Pe lângă meciul cu Suedia, programat pe 27 martie, la Craiova, naționala României va disputa o altă partidă de verificare, în deplasare, în fața Israelului. Locul de disputare și ora partidei vor fi anunțate ulterior. Cele două selecționate s-au întâlnit de 20 de ori până acum, palmaresul fiind favorabil tricolorilor: 10 victorii, 5 egaluri, 5 înfrângeri, golaveraj 29-19. Naționala Israelului se află pe locul 99 în clasamentul FIFA, iar România pe 40.  

Revin greii în Cupa Davis

Federația Română de Tenis a anunțat, ieri jucătorii nominalizați de căpitanul nejucător al echipei de Cupa Davis a României, Gabriel Trifu, pentru întâlnirea cu Luxemburg, programată la începutul lunii februarie, în primul tur al Grupei a II-a, Zona Europa/Africa.  România va fi reprezentată, la Piatra Neamț, de Marius Copil (92 ATP la simplu), Nicolae Frunză (608 ATP la simplu), Horia Tecău (8 ATP la dublu), Florin Mergea (57 ATP la dublu) și Bogdan Borza (796 ATP la simplu), care va fi al cincilea jucător. Fără Copil, Tecău și Mergea, România a pierdut, la sfârșitul lunii octombrie 2017, întâlnirea cu Israel și a retrogradat după 24 de ani în Grupa a II-a a Zonei Europa/Africa din Cupa Davis.

Confruntarea România - Luxemburg se va desfășura în Sala Polivalentă din Piatra Neamț, la 3 și 4 februarie 2018. Pentru a reveni în Grupa I, România trebuie să treacă trei tururi. Dacă pierd cu Luxemburg, tricolorii vor juca un tur play-off pentru menținere/retrogradare.

Serena se întoarce în Fed Cup

Serena Williams va reveni în competiții în întâlnirea pe care echipa SUA o va disputa, în 10-11 februarie, pe teren propriu, la Asheville, cu Olanda, în turul I al Grupei Mondiale a Cupei Federației. Din echipa americană vor mai face parte sora Serenei, Venus Williams, locul 5 WTA, și Coco Vandeweghe, locul 9 WTA, a patra jucătoare urmând a fi anunțată ulterior. Serena Williams, fost lider WTA, a jucat de nouă ori pentru SUA în FedCup, ultima dată în 2015.

În această competiție, ea este neînvinsă la simplu (13-0) și a câștigat trei din cele patru meicuri jucate la dublu. în 1999, Serena Williams a câștigat competiția cu formația sa.Serena Williams, deținătoarea trofeului, nu a participat la Australian Open, deoarece nu s-a simțit suficient de bine pregătită pentru a evolua la nivelul pe care-l dorește la primul turneu de  Grand Slam al anului,

Portarul Cojocaru, la Viitorul

FC Viitorul a anunțat, ieri, , pe site-ul oficial, că l-a achiziționat pe portarul Valentin Cojocaru, acesta semnând un contract pe un an și șase luni, cu opițune pentru încă doi ani. “Începând de astăzi, portarul Valentin Cojocaru este noul jucător al campioanei României FC Viitorul. Acesta a semnat un contract valabil pentru 1 an și 6 luni, cu posibilitatea de prelungire pentru încă 2 ani. în vârstă de 22 de ani și 1,95m, Cojocaru a mai evoluat în România pentru FCSB și este un fost internațional de juniori”, se arată pe site-ul fcviitorul.ro Cojocaru a jucat ultima dată în Cipru, la Apollon Limassol.

Platini face recurs la CEDO

Fostul președinte al UEFA, Michel Platini, a depus un recurs la Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO), după suspendarea din orice activitate legată de fotbal. "Pentru mine este o chestiune de onoare. Vreau să se facă dreptate. Acest apel este logic: nu consider că am făcut vreo greșeală și sunt determinat să-mi dovedesc nevinovăția", a declarat Platini. În vârstă de 62 de ani, francezul a fost suspendat pentru opt ani în decembrie 2015 de justiția internă a FIFA. Suspendarea a fost redusă în apel la șase ani, apoi la patru ani de către Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS). Michel Platini a fost găsit vinovat de conflict de interese de către TAS, după ce a primit fără justificare două milioane de dolari de la FIFA, plată apropabă de președintele forului mondial, Joseph Blatter, în 2011. El a contestat decizia TAS la Tribunalul federal elvețian, care însă a menținut hotărârea forului sportiv de la Lausanne. Michel Platini va putea reveni în activitatea fotbalistică la finalul anului 2019.

Neville, antrenor de fete

Fostul internațional englez Phil Neville va fi antrenorul echipei feminine de fotbal a Angliei, a anunțat federația engleză de fotbal. El îl înlocuiește în funcție pe Mark Sampson și a semnat un contract pe trei ani. Phil Neville, în vârstă de 41 de ani, a mai fost antrenor secund la Manchester United, Valencia și naționala de tineret a Angliei.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.