Sport

MOZAIC ȘTIRI SPOTIVE “Bursucul” pune Zenitul pe jar

Ziarul de Vrancea
16 ian 2018 784 vizualizări

Antrenorul echipei CFR Cluj, Dan Petrescu, a refuzat noua solicitare făcută de fostul său club, Kuban Krasnodar, de amânare a achitării datoriilor către el

Clubul rus din liga a doua riscă să fie depunctat.  Impresarul tehnicinaului român, Nicolae Pârnău a declarat, pentru sport-express.ru, că gruparea Kuban a cerut o nouă amânare, de o lună, pe care a refuzat-o. Federația Rusă de Fotbal a fost informată de această decizie, astfel că forul poate decide, miercuri, depunctarea echipei Kuban.  "Am acceptat amânări de trei ori și ei nu au apreciat asta. Intenționăm să mergem până la capăt", a declarat Pîrnău. Dan Petrescu a acceptat ca gruparea Kuban Krasnodar să îi achite în trei rate, în decembrie 2017, ianuarie și februarie, suma pe care i-o datorează, a declarat impresarul Nicolae Pârnău pentru publicația sport-express.ru, la finalul lunii noiembrie.

Mediaș adună jucători exotici

Gruparea Gaz Metan Mediaș a realizat cel de-al șaptelea transfer în această pauză competițională prin achiziționarea portughezului Joao Diogo, ultima oară la Belenenses.  Conducerea clubului medieșean s-a înțeles cu Joao Diogo, jucător care evoluează pe posturile de fundaș și mijlocaș dreapta, portughezul având peste 100 de meciuri disputate în prima ligă lusitană, la Maritimo și Belenenses. În toamna anului trecut, Diogo, fost internațional de tineret, a fost aproape de un transfer la Universitatea Craiova, dar cele două grupări nu au ajuns la un acord. 

 

 

“Fotbal minut cu minut” rămâne la SRR

 Societatea Română de Radiodifuziune a câștigat dreptul de transmisie radio a meciurilor din Liga I pentru sezonul 2018-2019, anunță Liga Profesionistă de Fotbal.  SRR a fost singura instituție media care a depus o ofertă pentru achiziționarea acestor drepturi și în urma evaluării acesteia a fost desemnată câștigătoare. “În urma evaluării documentației depuse de către SRR, Comisia de Analiză constituită la nivelul LPF a constatat că aceasta îndeplinește toate condițiile de calificare specificate în anunțul menționat și, pe cale de consecință, oferta Societății Române de Radiodifuziune a fost desemnată câștigătoare. Prin urmare, în zilele următoare, LPF și SRR vor încheia contractul de cesiune a drepturilor media aferente meciurilor din Campionatul Național de Fotbal Liga 1 Betano – sezonul competițional 2018-2019”, se arată într-un comunicat al LPF postat pe site-ul oficial.

 

Reggae – Bob la Olimpiadă

Jamaica va trimite o echipă feminină de bob la Jocurile Olimpice de iarnă de la Pyeonchang, la 30 de ani după performanța realizată de "Rasta Rockets", la Olimpiada de la Calgary din 1998.  Echipa va fi condusă de Jazmine Fenlator-Victorian, care a fost prezentă deja la Soci cu echipajul american, ea având dublă cetățenie. Carrie Russell și Audra Segree vor fi celelalte componente ale echipei. Russell a câștigat în 2013 medalia de aur la ștafeta 4x100 metri, la Campionatele Mondiale de atletism de la Moscova. Și Nigeria va participa la JO de iarnă la bob cu echipa feminină. Va fi pentru prima oară în istorie când o echipă africană participă la proba de bob la JO de iarnă.

Scapi de sârbi, dai de Muntenegru

Naționala de polo a României a fost învinsă, în deplasare, de reprezentativa similară a Muntenegrului, cu scorul de 2-13 (0-1, 0-2, 2-3, 0-7), în al doilea meci din grupa A a preliminariilor europene din Liga Mondială. În meciul de debut din grupa A, tricolorii au pierdut, tot în deplasare, cu campioana olimpică en-titre, Serbia, scor 3-12. În următoarea partidă, România va întâlni Serbia pe teren propriu, în 12 februarie, iar în ultima dispută a grupei pe Muntenegru, în 10 aprilie. Prima clasată în fiecare grupă, plus o echipă de pe locul 2 cu cea mai bună linie de clasament, se vor califica la Turneul Final 8, programat între 18-23 iunie, și la care se vor alătura alte patru formații de pe celelalte continente.

Aubameyang trece Mâneca?

Atacantul gabonez Pierre-Emerick Aubameyang ar vrea să plece de la Borussia Dortmund, iar Arsenal Londra se interesează deja de serviciile jucătorului de la echipa germană.  Aubameyang are contract cu Borussia Dortmund până în 2021, dar nu a jucat în meciul cu VfL Wolfsburg, din cauza unor probleme disciplinare.  El a cerut conducerii de la Dortmund să plece, iar prima destinație ar fi Arsenal Londra, unde ar putea acoperi plecarea lui Alexis Sanchez.

 

Dembélé se accidentează non-stop

Atacantul francez Ousmane Dembélé, accidentat la meciul jucat de FC Barcelona cu Real Sociedad, scor 4-2, din campionatul Spaniei, va lipsi de pe teren aproximativ o lună.  Dembele are o accidentare la coapsa stângă și va lipsi între trei și patru săptămâni. Internaționalul francez a lipsit deja trei luni și jumătate din cauza accidentărilor de la începutul sezonulu

Scandări rasiste

Federația Germană de Fotbal a deschis o anchetă după ce doi jucători au afirmat că au fost victimele scandărilor rasiste la meciul Hannover 96 - FSV Mainz. Jucătorii nigerieni de la FSV Mainz, Anthony Ujah și Leon Balogun, susțin că au fost victima insultelor rasiste din tribune. Incidentul a fost condamnat de conducătorii celor două cluburi. Formația FSV Mainz, cu Alexandru Maxim în până în minutul 62, a fost învinsă, sâmbătă, în deplasare, cu scorul de 3-2, de echipa Hannover 96, în etapa a XVIII-a a campionatului Germaniei. Maxim a fost pasator decisiv la golul lui Hack din minutul 31.

 

 

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.