Sport

MOZAIC ȘTIRI SPORTIVE:Tricolorii s-au reunit pentru Liga Națiunilor

Ziarul de Vrancea
6 oct 2018 587 vizualizări

Jucătorii echipei naționale s-au reunit, ieri, la Centrul Național de Fotbal Mogoșoaia, pentru următoarele două partide din Liga Națiunilor, cu Lituania (11 octombrie) și cu Serbia (14 octombrie).

Ieri, tricolorii au programat și un antrenament la care au participa doar 14 din cei 24 de jucători convocați. Ceilalți se vor alătura ulterior în cantonament, odată ce sosesc de la echipele lor de club. Marți, tricolorii vor pleca spre Vilnius, unde joi, 11 octombrie, de la ora 21.45, pe stadionul LFF, vor întâlni selecționata Lituaniei. Cel de-al doilea joc este programat duminică, 14 octombrie, de la ora 16.00, pe Arena Națională, în fața Serbiei, echipă căreia România i-a fost egală, 2-2, la Belgrad, în septembrie.

Ziua neagră a portarilor noștri

Genoa, cu Andrei Radu în poartă, a fost învinsă, ieri pe teren propriu, cu scorul de 1-3, de echipa Parma, în etapa a VIII-a a campionatului italian Serie A. Gazdele au deschis scorul în minutul 6, prin polonezul Piatek. Genoa a marcat apoi de trei ori, prin Rigoniv (’16), Silgardi ('26) și Ceravolo ('30) Internaționalul român de tineret are o parte din vină la golul egalizator, înscris după un corner. În aceeași zi, în campionatul francez FC Nantes, cu Tătărușanu în poartă , a pierdut cu 0-3 pe terenul echipei Girondins Bordeaux.  Golurile au fost marcate în prima repriză de Karamoh (‘5) și Kamano (‘7, ’42 – penalty).

Un rezultat care ne convine

Adversarele CSM București din grupa D a Ligii Campionilor la handbal feminin, Vipers Kristiansand și SG BBM Bietigheim, au jucat, sâmbătă, și au remizat, scor 27-27 (14-15). CSM a învins în ziua precedentă pe Ferencvaros Budapesta, cu 36-31 (18-13). După prima rundă, grupa D este condusă în clasament de CSM București cu două puncte, urmată de Vipers și SG BBM, ambele cu câte un punct, și de Ferencvaros, 0 puncte.

Starea ligii secunde

Rezultatele etapei a X-a: FC Arges – Petrolul 3-0; CS Balotești – Academica Clinceni 1-3; Pandurii Târgu Jiu – UTA 1-2; Metaloglobus București – ACS Politehnica Timișoara 1-0; Chindia Târgoviște – Ripensia Timișoara 4-2; Energeticianul - Dacia Unirea Brăila 4-0; Aerostar Bacău – CS Mioveni 0-3; Luceafărul Oradea – Sportul Snagov 1-1; ASU Poli Timișoara – Farul Constanța 1-0;  “U”. Cluj – Daco-Getica 1-1. Clasament: 1. Snagov – 24 p; 2. Clinceni – 21 p; 3. Argeș - 21 p; 4. Chindia – 20 p; 5. Petrolul – 19 p; 6. Mioveni – 19 p. Golgeterii ligii sunt Rusu (Luceafărul) și Cherchez (Chindia) cu câte 8 goluri, urmați de Adrian Voicu (Daco-Getica) – 7.

Record european la maraton

Britanicul Mo Farah a câștigat, duminică, maratonul de la Chicago, terminând cursa în două ore, cinci minute și 11 secunde. Cu acest timp, el a stabilit un record european la maraton. Precedentul record, de 2:05.48, fusese stabilit de norvegianul Sondre Nordstad Moen în decembrie 2017. Etiopianul Mosinet Gerebew a terminat cursa pe locul doi, cu timpul de 2:05.24, iar pe trei s-a clasat japonezul Suguru Osako (2:05.24).La feminin, maratonul de la Chicago a fost câștigat de Brigid Kosgei, din Kenya (2:18.36).

Prima demisie în Bundesliga

Germanul de origine turcă Tayfun Korkut a fost demis, duminică, de la conducerea tehnică a echipei VfB Stuttgart, în urma rezultatelor slabe, informează Le Figaro. Korkut este primul tehnician din Bundesliga demis în acest sezon, după șapte etape. În clasament, Stuttgart este pe locul 18, ultimul, cu cinci puncte, dintr-o victorie și două rezultate de egalitate. Sâmbătă, șvabii au pierdut, cu scorul de 1-3, în deplasare, în fața formației Hannover 96. În vârstă de 44 ani, Korkut era în funcție din ianuarie și mai avea contract până în vara anului 2020. Până la numirea unui nou antrenor principal, VfB Stuttgart va fi condusă de tehnicianul echipei de tineret. Korkut, născut la Stuttgart, a mai antrenat echipele Hannover 96, FC Kaiserslautern și Bayer Leverkusen.

Bătaie ca-n Las Vegas

Rusul Habib Nurmagomedov și-a păstrat titlul mondial la categoria ușoară a UFC, învingându-l, sâmbătă, la Las Vegas, prin ștrangulare, în repriza a patra, pe irlandezul Conor McGregor. Partida a fost urmată de o bătaie între stafurile celor doi luptători, dar și între spectatori. Poliția a intervenit și a arestat trei membri ai echipei rusului. Potrivit Reuters, incidentele au izbucnit în cușcă și în afara ei după ce Nurmagomedov s-a dus în zona publicului să-l bată pe Dillon Danis, din echipa irlandezului. Apoi, un fan a escaladat peretele și a intrat în cușcă, lovindu-l de mai multe ori pe la spate pe McGregor. Bătaia s-a generalizat între stafurile celor doi, dar s-a transmis și în rândul spectatorilor prezenți în T-Mobile Arena din Las Vegas. Forțele de ordine au intervenit pentru a calma situația. Dana White, șeful Ultimate Fighting Championship (UFC), a declarat postului Fox Sports că trei membri ai stafului lui Nurmagomedov au fost reținuți de poliție. Din cauza incidentelor, White a refuzat să-i acorde centura învingătorului.

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.