Sport

MOZAIC ȘTIRI SPORTIVE: Treabă făcută pe jumătate

Ziarul de Vrancea
25 apr 2020 830 vizualizări

Federația Română de Fotbal (FRF) anunță că a trecut de jumătatea procedurilor necesare reconfirmării găzduirii Euro-2020 la București.

Structura Locală de Organizare a EURO 2020, condusă de Florin Șari, lider de proiect din partea FRF, a înregistrat semnarea a 12 documente din cele 21 necesare reafirmării angajamentelor Bucureștiului pentru găzduirea Campionatului European de fotbal în 2021. În urma pandemiei de COVID-19, UEFA a decis amânarea cu un an a desfășurării Euro-2020. Din punct de vedere procedural, cele 12 orașe gazdă, printre care și București, au fost solicitate să își reînnoiască angajamentele asumate acum 6 ani. Documentele resemnate, care atestă voința fermă de a rămâne în proiectul UEFA Euro, trebuie transmise forului european până la finele lunii aprilie.

Cinci schimbări într-un meci?

FIFA dorește ca, pe termen scurt, echipele să poată efectua câte cinci schimbări pe meci, față de trei câte sunt permise acum, într-o partidă de 90 de minute. Măsura, valabilă până în 2021, ar urma să compenseze potențiala lipsă de pregătire fizică a jucătorilor în momentul în care campionatele, întrerupte de pandemia de coronavirus, vor fi reluate și se vor desfășura cu partide într-un calendar mai dens, pentru a putea fi termiate până la finalul lunii iulie. Propunerea forului mondial, valabilă și pentru echipele naționale, va trebui să fie apropbată de IFAB, singurul organism care poate modifica regulile jocului. În cazul aprobării, forurile fotbalistice naționale vor decide dacă vor aplica sau nu această regulă.

Fotbal cu mingi sterilizate

Pe lângă toate măsurile sanitare foarte stricte care vor fi puse în aplicare pentru a relua antrenamentele și meciurile, mingile și terenurile vor trebui sterilizate des pentru a evita orice risc de infecție, recomandă Rafa Ramos, președinte al asociației medicilor cluburilor spaniole. „Toate materialele, chiar și terenurile, vor trebui curățate înainte de meciuri, la pauză și după. Este posibil să fii infectat cu un balon, dar când ești atins de un balon sterilizat, pe o suprafață sterilizată, este mult mai dificil”, a declarat Ramos, duminică, pentru El Pais. Campionatul spaniol este întrerupt de la 12 martie din cauza pandemiei de coronavirus. Deocamdată, nu este vehiculată vreo dată pentru reluarea meciurilor.LaLiga a stabilit recent un protocol medical de reluare a activităților sportive, dar revenirea la antrenamente a fost amânată din 27 aprilie pentru 7 mai.

Critici la adresa ministrului

Ciclistul Guillaume Martin (Cofidis) a criticat afirmațiile ministrului Roxana Mărăcineanu, potrivit cărora sportul nu va fi o prioritate în momentul relaxării măsurilor de izolare luate din cauza pandemiei de coronavirus. „Ministrul Sporturilor, Roxana Mărăcineanu, a anunțat că sportul nu va fi o prioritate în momentul relaxării măsurilor de izolare. Auzind-o, am fost șocat și nu m-am regăsit. Ca și cum și-ar fi abandonat subiectul. Un lider politic este de așteptat să-și apere domeniul de acțiune. Evident, sportul este pe plan secund atunci când vorbim despre viață sau moarte, dar lucrurile secundare fac viața. Sportul face parte din cultură sută la sută. Asta este ceea ce ne face oameni, la fel ca artele. Nu mai vorbim de aspectul economic. Am auzit cifre, un sector de 91 de miliarde pe an în Franța și 448.000 de locuri de muncă. Așadar, da, desigur, acesta nu este sfârșitul lumii, dar nu putem ignora dificultățile pe care acest lucru le provoacă multor persoane”, a declarat rutierul clasat pe locul 12 la ultima ediție a Turului Franței.

Italienii revin la antrenamente colective

Antrenamentele colective ale echipelor de fotbal din Italia se vor putea relua din 18 mai, a anunțat, duminică, premierul Giuseppe Conte, potrivit BBC. „În acest moment, trebuie să finalizăm toate discuțiile pentru a ne asigura că, dacă vom atinge acea etapă, o vom face în cea mai mare siguranță și securitate. Suntem pasionați de sport și nu dorim ca sportivii noștri să se îmbolnăvească. Sunt pasionat de fotbal, la fel ca mulți italieni, inițial mi s-a părut ciudat că Serie A poate fi întreruptă sau suspendată, dar cred că și cel mai înfocat fan înțelege că nu a existat altă alternativă. Începem antrenamentele și apoi vedem dacă pot fi reluate competițiile”, a declarat Conte. El anunțat măsuri de relaxare a restricțiilor impuse italienilor din cauza pandemiei de coronavirus, măsuri care vor fi valabile din 4 mai. Tot din acea dată, jucătorii echipelor de fotbal vor putea începe antrenamentel individuale.

 

Și campionatul coreean are căutare

Liga de fotbal din Coreea de Sud (K League) a anunțat ieri că a vândut drepturile de televizare pentru meciurile din campionatul național de fotbal, care urmează să înceapă în curând, în zece țări din Asia și Europa. Conform K League, deținătorul drepturilor internaționale de difuzare a competiției, grupul Sportsradar AG, a primit mai multe solicitări din alte țări după anunțarea datei startului noului sezon, săptămâna trecută. Printre țările care au achiziționat drepturi TV se numără China, Hong Kong, Croația, Germania, Franța, Italia, Australia și Statele Unite.Liga profesionistă sud-coreeană a anunțat vineri că sezonul 2020, atât în prima ligă, K League, cât și în divizia secundă, K League 2, va debuta pe 8 mai, după o amânare de peste două luni din cauza pandemiei de coronavirus.

Alegeri online la rugby

World Rugby, organismul care gestionează sportul cu balonul oval la nivel mondial, a deschis luni perioada de vot de la distanță, devenind prima federație sportivă internațională care organizează alegeri pentru funcția de președinte în plină pandemie de coronavirus. Candidații la președinție sunt britanicul Bill Beaumont, care ocupă de patru ani această funcție, fiind considerat favorit la realegerea sa, și argentinianul Agustin Pichot, actualul vicepreședinte și fost căpitan al Pumelor. Votul, a cărui integritate este asigurată de firma de audit PricewaterhouseCooper, urmează să se încheie joi 30 aprilie, însă rezultatele nu vor fi cunoscute până în ziua de 12 mai, data prevăzută pentru desfășurarea unei adunări generale, de asemenea online.

Ce se visează în F1

Chase Carey, șef Formula One Group, s-a arătat optimist cu privire la disputarea sezonului 2020 al F1, care ar urma să înceapă în Austria, la 5 iulie, și să fie format dintr-un număr de curse cuprins între 15 și 18. „Vizăm un început de competiții în Europa din iulie până în august și începutul lunii septembrie, prima cursă având loc în Austria în weekendul 3-5 iulie. Septembrie, octombrie și noiembrie ne-ar găsi concurând în Eurasia, în Asia și în Americi, terminând sezonul în Golf în decembrie cu Bahrain înainte de tradiționalul final de la Abu Dhabi, după ce s-au desfășurat între 15 și 18 curse”, a declarat el pentru site-ul oficial al F1, luni, în ziua în care a fost anunțată anularea Marelui Premiu al Franței. Organizatorii Marelui Premiu de Formula 1 al Franței au anunțat anularea cursei prevăzute la 28 iunie, pe circuitul Paul Ricard, din cauza pandemiei de coronavirus, informează lequipe.fr. Până în prezent, au fost amânate sau anulate zece etape din cele 22 de etape ale acestui sezon al Campionatului Mondial de Formula 1, din cauza pandemiei de coronavirus,

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.