Sport

MOZAIC ŞTIRI SPORTIVE:Suedia – Italia, meci vedetă la baraj

Ziarul de Vrancea
17 oct 2017 292 vizualizări

Confruntarea dintre Suedia și Italia este capul de afiș al meciurilor de baraj din zona Europa pentru Cupa Mondială de fotbal din 2018, potrivit tragerii la sorți efectuate ieri la Zürich.

Suedia va juca pe teren propriu prima partidă, returul fiind programat în Italia.  În celelalte dueluri, Danemarca, fosta adversară a României în preliminarii, va primi replica Irlandei, Irlanda de Nord va juca împotriva Elveției, iar Croația va înfrunta Grecia.  Ceremonia tragerii la sorți a fost prezentată de mexicanca Vanessa Huppenkothen, iar procedurile au fost efectuate de fostul internațional spaniol Fernando Hierro.  Partidele din prima manșă vor avea loc în perioada 9-11 noiembrie, iar returul în intervalul 12-14 noiembrie.  Selecționata Italiei, cvadruplă campioană a lumii, Elveția, Danemarca și Croația au fost capi de serie. Nu mai puțin de 23 de echipe și-au asigurat calificarea la Cupa Mondială de fotbal care va avea loc anul viitor în Rusia, între 14 iunie și 15 iulie.  

Liga I, de râsul curcilor

O situație inedită s-a înregistrat în cea de-a XIV-a etapă a Ligii I, unde toate cele șapte meciuri au adunat doar 14.353 de spectatori, cu doar 2.353 mai mulți decât au asistat la meciul Rapid – Steaua, din cel de-al patrulea eșalon valoric al fotbalului românesc. La partida Academia Rapid – CSA Steaua, din etapa a VIII-a a Ligii a IV-a, de sâmbătă, organizatorii au vândut toate cele 11.000 de tichete puse în vânzare și au acordat oaspeților 1.000 de tichete gratuit, în baza unui protocol de reciprocitate. În același timp, toate cele șapte partide din etapa a XIV-a a Ligii I, au strâns aproximativ 14.300 de spectatori, antrenorul echipei ACS Poli Timișoara, Ionuț Popa, spunând în glumă, la finalul partidei cu Concordia Chiajna, că a numărat înainte de fluierul de start doar 48 de spectatori.

Ajunge Ganea la Bilbao?

Cotidianul spaniol As a notat, marți, că fundașul stânga al echipei FC Viitorul Cristian Ganea este în atenția grupării Athletic Bilbao.  Acesta este un club cunoscut pentru predilecția de a recruta numai jucători basci sau cu rădăcini basce. Ganea s-ar înscrie în această categorie, scrie As, prin faptul că a crescut în Basauri, în apropiere de Bilbao, unde familia sa locuiește și acum, iar el a evoluat la echipe de juniori din regiune. În vârstă de 25 de ani, Ganea, născut la Bistrița, a mai evoluat în Spania la Mallorca B și la Santanyi, înainte de a reveni în România, la ASA Târgu Mureș. El este la echipa lui Gheorghe Hagi din 2015 și are contract până în vara anului 2019. Ganea a strâns patru selecții la naționala României, fiind titular la ultimele două partide din preliminariile Cupei Mondiale din 2018, cu Danemarca și Kazahstan. La Copenhaga, el a primit un cartonaș roșu și a fost eliminat în mintul 63.

O medalie pentru Gheorghiță

Luptătorul Gheorghiță Ștefan va primi vineri, în cadrul unei ceremonii organizate de Comitetul Olimpic și Sportiv Roman (COSR), medalia de bronz la categoria 74 kg (stilul liber), obținută la Jocurile Olimpice de la Beijing, în 2008, în urma descalificării unor concurenți care au încălcat regulile antidoping. La ceremonia din incinta Casei Olimpice din București, vor primi distincții alți trei sportivi români, Cristina Casandra (atletism), Eusebiu Diaconu (lupte greco-romane) și Roxana Cocoș (haltere). Atleta Cristina Casandra va fi premiată cu o diplomă pentru locul IV ocupat la 3.000 m obstacole, Eusebiu Diaconu, pentru locul VII ocupat în clasamentul întrecerilor de lupte greco-romane, în limitele categoriei 60 kg, iar Roxana  Cocoș, pentru locul VII  pe care s-a clasat in ierarhia feminină de la haltere, la categoria 58 kg.

 

Shakespeare, alungat de la Leicester

Managerul Craig Shakespeare a fost demis de la conducerea tehnică a grupării Leicester City, la doar patru luni după ce semnase un contract pe trei sezoane. Leicester se află pe locul 18 în campionat și nu a câștigat în ultimele șase meciuri. Shakespeare, în vârstă de 53 de ani, a devenit antrenorul interimar al Leicester City în luna februarie, după demiterea lui Claudio Ranieri. În iunie, el semnase un contract pe trei sezoane. În ultimul meci la conducerea echipei, Leicester a remizat, scor 1-1, cu West Bromwich

 

Zaccheroni, antrenor la Emirate

Antrenorul italian Alberto Zaccheroni a fost numit la conducerea tehnică a reprezentativei Emiratelor Arabe Unite, care a ratat calificarea la Cupa Mondială din Rusia. În vârstă de 64 de ani, Zaccheroni îi succede argentinianului Edgardo Bauza, care a devenit selecționerul Arabiei Saudite. Italianul a semnat, luni, un contract valabil până la finalul anului 2019. Zaccheroni a câștigat Cupa Asiei pe națiuni cu echipa Japoniei, în 2011. El are o bogată experiență în Serie A, la echipe ca Juventus, Inter Milano, Lazio, AC Milan, cu aceasta din urmă câștigând campionatul în 1999. Conducerea Federației din Emiratele Arabe Unite l-a avut în vedere pentru funcția de selecționer și pe Cosmin Olăroiu. 

Bonus de la Paris, pentru Neymar

Fotbalistul brazilian al echipei PSG Neymar are prevăzut în contract un bonus de trei milioane de euro pentru câștigarea Balonului de Aur, informează Le Parisien. Suma reprezintă aproximativ salariul jucătorului pe o lună. Această clauză este valabilă pe toată durata contractului atacantului, valabil până în 2022. Dacă Neymar câștigă Balonul de Aur, suma va fi renegociată pentru un posibil alt trofeu. Neymar se numără printre cei 30 de finaliști pentru trofeul din acest an, însă are mici șanse de a se impune în fața lui Cristiano Ronaldo, considerat favorit în 2017. Brazilianul poate spera la trofeu în 2018. Neymar a fost transferat în vară de PSG, care a plătit Barcelonei clauza de reziliere a contractului jucătorului, de 222 de milioane de euro.

Marcelo, acuzat de fraudă fiscală

Jucătorul echipei Real Madrid, Marcelo, este acuzat de fraudă fiscală în Spania, pentru suma de 490.917,70 de euro. Ministerul Public îl acuză pe fotbalist că a creat o structură pentru a ascunde veniturile provenite din drepturile de imagine. "Pentru a căuta un beneficiu fiscal ilicit, el nu a declarat veniturile obținute din drepturile de imagine în anii 2011, 2012 și 2013", scrie Marca. Marcelo joacă la Real din 2006.

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.