Sport

MOZAIC ȘTIRI SPORTIVE:Se hotărăște soarta lui Daum

Ziarul de Vrancea
31 iul 2017 472 vizualizări

Comisia tehnică va prezenta, astăzi, membrilor Comitetului Executiv al FRF raportul activității echipei naționale de seniori conduse de selecționerul Christoph Daum.

La 19 iulie, Daum le-a prezentat activitatea sa la conducerea echipei naționale membrilor Comisiei Tehnice a FRF, după ce președintele FRF, Răzvan Burleanu, a cerut "o procedură de analiză" în privința selecționerului. "În privința domnului Daum suntem într-o procedură în momentul de față de analiză. Se va termina cât mai repede posibil. După ce o să avem această analiză, e un dublu filtru, la nivel de Comisie Tehnică și apoi la nivel de Comitet Executiv, o să putem răspunde acestei întrebări", a afirmat Burleanu, întrebat fiind, la 10 iulie, dacă ia în calcul despărțirea de Daum. Echipa națională are șanse mici de calificare la Cupa Mondială din Rusia. în șase meciuri din zece, România a înregistrat o victorie, trei rezultate de egalitate și două înfrângeri, ocupând, cu șase puncte, locul IV în Grupa E a preliminariilor, la patru puncte de ocupantele locurilor 2 și 3, Muntenegru, respectiv Danemarca.

Arbitri români în Europa League

Arbitrii Istvan Kovacs și Sebastian Colțescu vor conduce la centru meciuri din manșa secundă a turului trei preliminar al cupelor europene, a anunțat, ieri, site-ul oficial al UEFA. Kovacs va arbitra partida dintre echipa turcă Istanbul Bașakșehir și formația belgiană FC Bruges, unde este legitimat mijlocașul Dorin Rotariu, din manșa secundă a turului trei preliminar al Ligii Campionilor. El va fi ajutat de asistenții Vasile Marinescu și Ovidiu Artene, iar Iulian Călin va fi rezervă.Meciul de la Istanbul se va disputa miercuri, de la ora 20.45. în tur, la Bruges, scorul a fost egal, 3-3. Colțescu va conduce întâlnirea dintre echipa daneză Lyngby și formația rusă FK Krasnodar, unde este legitimat atacantul Andrei Ivan, din manșa secundă a turului trei preliminar al Ligii Europa. El va fi ajutat de asistenții Radu Ghinguleac și Mircea Grigoriu, iar George Rădulescu va fi rezervă. Partida de la Lyngby va avea loc joi, de la ora 20.45. în tur, FK Krasnodar s-a impus, pe teren propriu, cu scorul de 2-1.

Morar s-a transferat în Grecia

Atacantul echipei FC Viitorul, Vlad Morar, a fost achiționat de formația Panaitolikos Agrinion, a anunțat, ieri, site-ul oficial al clubului grec.  Morar, care marți va împlini 24 de ani, a semnat un contract pe trei sezoane cu Panaitolikos. "Sunt foarte fericit că am venit la Panaitolikos. Sunt sigur că mă voi integra repede cu ajutorul colegilor și sper să prindem un loc de cupe europene. Eu vin de la o echipă care a ajuns acolo și sper să repet acest lucru. Mi-au plăcut condițiile și facilitățile pe care le-am găsit aici", a declarat Morar. FC Viitorul a anunțat, ieri, că fotbaliștii Florin Purece și Vlad Morar nu mai participă la antrenamentele conduse de Gheorghe Hagi, astfel că ei au devenit transferabili. Morar era la FC Viitorul din ianuarie, când a încheiat un contract pe doi ani și jumătate. El jucase anterior la ASA Târgu Mureș, Rapid București, Petrolul Ploiești și Universitatea Cluj. Panaitolikos a încheiat sezonul trecut pe locul 11 în campionatul Greciei.

 

 

Buș a marcat pentru Levski

Atacantul Sergiu Buș a marcat un gol în partida pe care echipa sa Levski Sofia a câștigat-o, duminică, pe teren propriu, cu scorul de 2-0 (1-0), în fața formației Vitoșa Bistrița, în etapa a treia a campionatului bulgar.  Buș, care a jucat până în minutul 72, a marcat ultimul gol al întâlnirii în minutul 57. Mijlocașul Neluț Roșu a jucat tot meciul la Levski Sofia. Primul gol al învingătorilor a fost înscris de Vuțov, în minutul 2. În urma acestei victorii, Levski Sofia a urcat pe locul cinci în clasament, cu patru puncte și un meci mai puțin disputat.

Jucătorii o comit, clubul plătește

Gruparea Manchester United a fost amendată de UEFA cu 10.000 de euro, după ce jucătorii Phil Jones și Daley Blind au încălcat regulamentul antidoping, la finala Ligii Europa, a anunțat forul european. Fundașul Phil Jones a fost acuzat că a insultat și a folosit un limbaj abuziv față de ofițerul de control al UEFA și că nu a dat dovadă de "cooperare și respect". El a primit o amendă de 5.000 de euro și fost suspendat două meciuri în cupele europene, astfel că nu va putea juca în Supercupa Europei, din 8 august, cu Real Madrid. Daley Blind a fost acuzat că nu a respectat procedura antidoping și a fost amendat cu 5.000 de euro. Formația Manchester United a învins, la 24 mai, echipa olandeză Ajax Amsterdam, scor 2-0, și a câștigat Liga Europa pentru prima oară în istoria sa.


Sărituri de la mare înălțime

Americanul Steve LoBue a devenit campion mondial la sărituri de la mare înălțime, duminică, la Budapesta, în ultima zi a Campionatelor Mondiale de natație 2017.  Concurenții au avut de efectuat sărituri de la 27 m înălțime, în centrul Budapestei, în fluviul Dunărea, cu Parlamentul Ungariei ca fundal, într-o disciplină extrem de spectaculoasă.  Americanul LoBue, cu 397,15 puncte a intrat în posesia medaliei de aur, el fiind urmat în clasament de cehul Michal Navratil (390,90 pct), medaliat cu argint, și de italianul Alessandro De Rose (379,65 puncte).  Britanicul Gary Hunt, deținătorul titlului și favoritul probei, a terminat doar al cincilea, cu 356,40 puncte.  Sâmbătă, în proba feminină, disputată de la o înălțime de 20 m, titlul a revenit australiencei Rhiannan Iffland, medaliată cu aur, cu 320,70 puncte, urmată de mexicana Adriana Gimenez (308,90 pct), medaliată cu argint, și de Iana Nesterova (Belarus), care a câștigat bronzul, cu 303,95 puncte.

 

 

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.