Sport

MOZAIC ȘTIRI SPORTIVE:Petricevic conduce baschetbalistele “francofone”

Ziarul de Vrancea
18 iun 2017 1499 vizualizări

Naționala de baschet feminin a României va participa, în luna iulie, la Jocurile Francofoniei, în Coasta de Fildeș, urmând a fi condusă la această competiție de antrenorul Dragan Petricevic

 Antrenorul bosniac Dragan Petricevic, care a părăsit vicecampioana Universitatea Cluj în urmă cu câteva zile, a fost numit la cârma reprezentativei tricolore pentru Jocurile Francofoniei. Decizia a fost luată de Consiliul Director al FR Baschet, iar Petricevic va fi secondat de Miljan Medvedj, cel cu care a lucrat și la Universitatea Cluj. Competiția va avea loc la Abidjan (Coasta de Fildeș), între 21-30 iulie. La Jocurile Francofoniei, naționala de baschet feminin a obținut, în 2009, medalia de aur, în 2013 s-a clasat pe locul 7.

Obiectiv ratat la handbal

Naționala de handbal masculin a României a încheiat preliminariile CE2018, duminică, la Gdansk, cu o înfrângere în fața Poloniei, scor 31-32 (13-19), și încheie grupa a 2-a pe locul 3, ratând calificarea la turneul final al competiției din Croația. Marcatorii României au fost Fenici 5, Mocanu 4, Ghionea 4, Onyejekwe 4, Grigoraș 3, Racoțea 3, Sadoveac 3, Șandru 2, Buzle 1, Ramba 1, Thalmaier 1. În urma rezultatului, România rămâne doar cu 4 puncte acumulate în primele două partide ale grupei, cu Belarus și Polonia, încheie pe locul II și ratează calificarea la turneul final, având o linie de clasament inferioară altor echipe de pe aceeași poziție în alte grupe. Din grupă s-au calificat Belarus și Serbia, ambele cu câte opt puncte, ele remizând în ultimul meci, scor 27-27. Următoarea acțiune oficială pentru naționala masculină tricoloră va avea loc în toamna acestui an, când încep grupele de calificare la Campionatul Mondial din 2019.

 

Bronz la haltere juniori

Sportivul Paul Dumitrașcu a obținut, ieri medalia de bronz la stilul aruncat, categoria 69 de kilograme, în cadrul Campionatului Mondial de haltere juniori, de la Tokyo. Paul Dumitrașcu a reușit să ridice 171 de kilograme din a treia încercare, cu care a obținut medalia de bronz. La stilul smuls a reușit 127 de kilograme, astfel că la total, cu 298 kilograme, s-a clasat pe locul 6. Medalia de aur a revenit americanului Clarence Cummings Jr., care s-a impus și la total (321 kilograme), la smuls având argintul cu 138 kilograme. Pentru România este prima medalie la CM de haltere rezervate juniorilor I, în competiție intrând anterior Cristian Luca (56 kg) și Robert Manea (62 kg). În concursul feminin, astăzi se va afla la start și Sorina Hulpan (categoria 63 de kilograme). La CM de la Tokyo participă 265 sportivi și 50 de țări.

 

 

Plimbărică în Kazahstan

Naționala de polo a României a obținut o remiză și două înfrângeri la turneul internațional ”Tbilisi Cup”, la care au mai participat echipele Georgiei, Japoniei și Kazahstanului. Tricolorii au fost învinși, vineri și sâmbătă, de Japonia, scor 10-12, respectiv de Georgia, cu 10-13, iar duminică, în ultima partidă a turneului au remizat cu Kazakhstan, scor 9-9. Pentru naționala României, antrenată de Dejan Stanojevic, a fost un simplu turneu amical, față de Japonia și Kazahstan care sunt calificate la Campionatul Mondial din această vară și au pregătit astfel participarea la competiția programată între 14-30 iulie, la Budapesta. Naționala României a ratat calificarea la Campionatul Mondial, la fel ca Georgia.

 

Al cincilea din patru aleși

Patru variante de antrenor pentru echipa Göztepe Izmir, nou-promovată în prima ligă turcă, au picat, printre acestea numărându-se și Mircea Lucescu și Christoph Daum. Ziarul Fotomac scrie că fostul internațional turc Sergen Yalcin a cerut o sumă prea mare, la fel și Mircea Lucescu, în cazul căruia cifra a fost de cinci milioane de euro.  În ceea ce îl privește pe Christoph Daum, conducătorii turci au fost descurajați de discuții "cu privire la o eventuală prelungire a contractului acestuia cu FRF". Göztepe l-a mai avut în vedere pe Hamza Hamzaoglu, care a pregătit ultima dată echipa lui Raul Rusescu, Osmanlispor, însă tehnicianul nu a primit referințe bune de la precedentele sale două cluburi, Galatasaray și Bursaspor, astfel că s-a renunțat și la el. Un alt jurnal turc. Yeni Asir, scrie, sâmbătă, că Göztepe a ajuns la un acord de principiu cu Tamer Tuna (40 de ani), ultima dată antrenor secund la Beșiktaș. 

Carreño ratează Wimbledonul

Tenismanul spaniol Pablo Carreño (17 ATP) nu va participa la ediția din acest an a turneului de la Wimbledon, din cauza accidentării pe care a suferit-o la Roland Garros. Carreño s-a accidentat în zona abdomenului la 7 iunie și nu este refăcut suficient. El a abandonat în sferturile de finală ale turneului de la Roland Garros, la meciul cu Rafael Nadal, care ulterior a câștigat competiția. Turneul de la Wiimbledon va avea loc între 3 și 16 iulie

Un nebun în libertate

Jucătoarea olandeză de tenis Richel Hogenkamp, în vârstă de 25 de ani, locul 100 WTA, a fost amenințată și înjurată într-un mesaj de un parior, după ce ea a pierdut, cu scorul de 6-4, 3-6, 4-6 meciul disputat cu croata Ana Konjuh (33 WTA) în turul al doilea al turneului WTA de la s-Hertogenbosch. "Sper că toți cei din familia ta vor muri de cancer la creier. Sper că te va ucide cineva cu două gloanțe. Am pierdut 1.500 de dolari, din cauza ta, nenorocito. Îți rup picioarele dacă te prind. Ești cea mai urâtă persoană pe care am văzut-o vreodată. Gunoi gras și urât!", a fost mesajul primit de sportivă. Ea l-a postat pe contul ei de Twitter, cu mențiune ironică "Mulțumesc pentru iubire! Minți bolnave". WTA investighează cazul și va face tot ce este posbil pentru ca autorul mesajului să fie pedepsit. În acest moment, Richel Hogenkamp trece prin cel mai bun moment al carierei. Ea a ajuns în turul al doilea la Roland Garros, după ce a depășit calificările și a câștigat un turneu ITF cu premii de 60.000 de dolari, la Tunis.

Locul III, la “Sevens”

Echipa națională de rugby în 7 a României s-a clasat, ieri pe locul trei în etapa a doua a Rugby Europe Men’s Sevens Trophy, care s-a desfășurat pe stadionul Arcul de Triumf din București. Duminică, naționala României a învins, în sferturile de finală, cu scorul de 21-0, reprezentativa Ucrainei, dar a fost întrecută, în semifinale, cu scorul de 5-19, de selecționata Lituaniei. În finala mică, România a învins, cu scorul de 29-0, formația Luxemburgului.  Competiția a fost câștigată de naționala Suediei, care se impusese și în prima etapă de la Ostrava. Suedezii au trecut, în finală, cu scorul de 15-5, de Lituania. Clasamentul final al competiției a fost următorul: 1. Suedia, 2. Lituania, 3. România, 4. Luxemburg, 5. Croația, 6. Danemarca, 7. Ucraina, 8. Israel, 9. Cipru, 10. Cehia, 11. Moldova, 12. Letonia.

 

Maldini s-a apucat de tenis

Fostul internațional italian Paolo Maldini, căpitanul emblematic al echipei AC Milan, va juca pe tabloul de dublu la turneul challenger de la Milano, dotat cu premii totale de 43.000 de euro. Maldini și Stefano Landonio (45 de ani), prietenul și antrenorul său, au câștigat un turneu de calificare, care a avut ca premiu un wild card pentru challenger. "A fost prima noastră competiție, dar anterior am jucat câteva meciuri demonstrative cu Paolo, în scop caritabil", a declarat Landonio pentru Il Tennis Italiano.  Paolo Maldini va împlini 49 de ani chiar în prima zi a turneului de la Milano, la 26 iunie. Maldini s-a retras din activitatea de fotbalist în 2009.

 

Meci caritabil la Nice

O echipă formată din foști internaționali francezi a învins, sâmbătă, cu scorul de 4-1, o selecționată a legendelor Italiei, într-un meci organizat în beneficiul familiilor victimelor atentatului de anul trecut, de la Nice. Golurile francezilor au fost marcate de Massimo Oddo (autogol), David Trézéguet, Youri Djorkaeff și Olivier Kapo. Pentru Italia a înscris Bernardo Corradi. Partida s-a disputat pe Allianz Riviera și suma strânsă este de 100.000 de euro, aceasta urmând să revină asociației Promenade des Ages, care ajută familiile victimelor. În atentatul din 14 iulie 2016 de la Nice au murit 86 de persoane

 

 

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.