Sport

MOZAIC ȘTIRI SPORTIVE:Lucescu, huiduit de fani

Ziarul de Vrancea
28 iul 2020 866 vizualizări

Noul antrenor al echipei Dinamo Kiev, Mircea Lucescu, a fost huiduit, marți, de suporteri ai formației din capitala Ucrainei.Potrivit presei urcainene,

Lucescu a asistat la un meci al echipei U19 a clubului, iar câteva zeci de fani s-au adunat la arena unde avea loc partida și i-au cerut tehnicianului român să părăsească gruparea.Tot marți, Mircea Lucescu a depus un buchet de flori la statuia fostului antrenor al echipei Dinamo Kiev Valeri Lobanovski. Gestul său vine după ce a făcut, anul trecut, declarații nepotrivite la adresa marelui tehnician ucrainean, clasat de France Fotball pe locul 6 în topul celor mai mari antrenori de istorie, față de fostul selecționer al României și Turciei, care a fost poziționat pe locul 41. Lucescu a spus că Lobanovski nu își merită locul, pentru că nu a avut succes pe plan internațional, iar afirmația este ținută minte de suporterii echipei Dinamo Kiev.

Penalty contestat

CFR Cluj a învins, marți, pe teren propriu, cu scorul de 1-0 (1-0), formația FC Botoșani, în etapa a IX-a a play-off-ului Ligii I. Clujenii au disputat primul meci, după ce 26 de jucători și membri ai staff-ului, inclusiv antrenorul Dan Petrescu, au fost testați pozitiv cu noul coronavirus, la 18 iulie. În urma acestui rezultat, campioana en titre se menține în lupta pentru titlu, având un punct mai puțin decât liderul campionatului, CS Universitatea Craiova. Golul a fost marcat de Ciprian Deac, în min.14, penalty obținut de Pereira la un contact cu Haruț. Cei din Botoșani au contestat vehement lovitura de pedeapsă

Petrescu este în spital

Managerul sportiv al CFR Cluj, Marius Bilașco, a declarat că antrenorul Dan Petrescu este în continuare în spital după ce a fost testat pozitiv cu noul coronavirus. „ Dan este în continuare în spital și a fost dezamăgit de unele știri din presă, o anumită poză cum că ar fi fost prin oraș. Nicidecum, el este sub supraveghere medicală și atent monitorizat de toți doctorii”, a declarat Bilașco, la microfonul televiziunilor care transmit Liga I. 

Un american la Sibiu

Echipa CSU Sibiu se va baza,în sezonul 2020/2021, pe serviciile lui Christian Lutete. Baschetbalistul american are 23 de ani, joacă poziția pe 3 și vine la Sibiu de la University Massachusetts Lowell. El vine la Sibiu după cinci sezoane petrecute în NCAA: două la Radford University (2015-2017) iar ultimele trei, la University Massachusetts Lowell (2017-2020). Noul jucător este un guard foarte atletic și măsoară 1,96 m. În stagiunea 2019/2020, în 32 de meciuri jucate, Lutete a reușit medii statistice de 19,3 puncte, 7 recuperări și 1,6 assist-uri, cu procentaj de 37,4% la aruncările de 3puncte.

Recordul orei, în pericol

Cea de-a 44-a ediție a „Memorialului Van Damme”, reuniune din cadrul circuitului atletic Liga de Diamant, se va desfășura pe data de 4 septembrie pe stadionul Roi Baudouin din Bruxelles, dar cu porțile închise, a anunțat organizatorul competiției, Golazo. „În calitate de organizatori, noi nu vrem să ne asumăm niciun risc”, a explicat Cedric Van Branteghem, directorul de marketing, făcând referire la criza de Covid-19. „Decizia a fost luată prin consultarea cu primarul dinBruxelles. Philippe Close, precum și cu sponsorul principal al evenimentului, AG. La masculin, britanicul Mo Farah și belgianul de origine somaleză Bashir Abdi vor ataca recordul mondial al orei deținut de etiopianul Haile Gebreselassie (21,285 km, în 2007). De asemenea, săritorul cu prăjina suedez Armand Duplantis va fi cap de afiș.În întrecerea feminină, belgianca Nafissatou Thiam, campioana olimpică la heptatlon, va concura cu Katarina Johnson-Thompson (Marea Britanie) la un triatlon unic, cu 100 m garduri, aruncarea greutății și săritură în înălțime.

Rusia vrea și CM la rugby

Președintele Rusiei, Vladimir Putin, susține candidatura Rusiei la organizarea Cupei Mondiale de rugby din anul 2027, a anunțat Federația sportului cu balonul oval din această țară (RRF). Rusia și-a manifestat interesul pentru găzduirea turneului, dorind să utilizeze în acest scop stadioanele pe care s-au disputat meciurile Cupei Mondiale de fotbal din anul 2018, conform unui comunicat al forului rugbystic rus. Campania oficială pentru candidatura la organizarea CM 2027 este programată să debuteze în februarie 2021, iar Federația internațională (World Rugby) urmează să aleagă gazda turneului în luna mai a anului viitor. Australia, gazda ediției inaugurale a Cupei Mondiale, alături de Noua Zeelandă (în 1987) și organizatoarea ediției din 2003 a competiției, este considerată favorită în cursa pentru atribuirea CM 2027, după ce Argentina s-a retras din cursă în prima parte a acestui an.

Silva, cerut de Lazio

După zece ani, jucătorul spaniol David Silva va pleca de la Manchester City la finalul acestui sezon și ar putea ajunge la echipa italiană Lazio. Potrivit cotidianului As, Silva, în vârstă de 34 de ani, este dorit la Lazio de antrenorul Simone Inzaghi. AS subliniază că mijlocașul spaniol, cu 125 de selecții în naționala Spaniei și de patru ori campion al Angliei cu City, trebuie să ia o decizie „în următoarele zile”. El este dorit și în Dubai, la echipele Al-Ahli și Al-Nasr.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.